Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Canon EOS R, 1D, 5D, Nikon Z7/Z6,D500/D5/D7200/D750/D810/Df/D610, Fuji S2/S3 Pro/XT-n, Olympus Pen-F, M10, M5, Pentax K D ja ist D-sarja, Sony A7/A9 jne.
mremonen
Viestit: 9463
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja mremonen »

nsamppa kirjoitti:Samapa se mikä kenno siellä on, mutta toisaalta ihan mielenkiintoista keskustelua. Kyllähän tossa ihan viivasuoraan aiheessa ollaan, koska peilittömien kameroiden suorituskykyyn kenno vaikuttaa paljon peilillisiä enemmän.
Kyllähän se joillekin tuntuu olevan kamerassa tärkeintä se, kenen valmistama kenno siellä on. Suurelle massalle on todennäköisesti suuri hämmästys koko kenno, eikä sillä varmasti markkinoita voiteta. Sen sijaan kun joku kardashian alkaa käyttämään merkkiä X niin yhtäkkiä sen myynti räjähtää, vaikkei olisi kennoa ollenkaan.

Pieni promillen osa keskittyy johonkin nyansseihin. Voihan toki olla, että varsinkin kalliimman pään laitteissa se promille on prosentti, mutta osia kuitenkin.

Samahan se on kaikessa muussakin. Harvoin yksittäinen - vaikka ylivertainenkin - ominaisuus ratkaisee valintaa. On kyse sitten puolisosta, asunnosta, autosta tai kamerasta. Toki teknisissä laitteissa joku detalji saattaa saada merkitystään enemmän huomiota.
Innovoija (innovator) – 2–3% väestöstä: uskalias, koulutettu, omaa useita informaation lähteitä;
---
blogi
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Maffer
Viestit: 22627
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Vaihtoehtoja on aina. Semmoisiakin missä voi vaihtaa joka kuvaan uuden kennon. Suosittelen lämpimästi. Kannattaa myös muistaa että Leicalla on kattavin oman merkin peilitön täyskärijärjestelmä digipuolella. Sonylla on lasitavarat Ying, Yang, Pong & Ping osastoilta ja muutama General Midi -tötterö.
ptakala0
Viestit: 722
Liittynyt: Huhti 20, 2004 0 : 27

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja ptakala0 »

tn1krr kirjoitti: Niin, sanoin että "tuskin on". Jos siellä on-chip ADC:t on niin kyseessä huonoimmat sellaiset koskaan, koska sillä optimoidaan low-ISO suorituskykyä ja D5:ssa ei ole päästy edes Canonin 8-vuotiaan off-chip ADC-toteutuksen ohi. "Laitettiin omaa low-ISO:n optimointitekkistä kyytiin ja saatiin low ISO suorituskyky tippumaan jopa huomattavasti D4:sta huonommaksi". Kuulostaa lähinnä raksa-amisteinien mopon virittelyn tulokselta.

On siis uhrattu kaikki suorituskyky alle ISO 3200 että on saatu korkeat ISO:t samanikäisen, yhtä nopean (12 fps molemmissa), puolet korkeampiresoluutioisen BSI Exmorin (esim. A99II) tasolle. Makes "2018 sense" eli nonsense.

http://www.photonstophotos.net/Charts/P ... 0ILCA-99M2" onclick="window.open(this.href);return false;

Ei sen luulisi olevan niin vaikea todeta, että D5:n sensori on suunniteltu merkittävästi huonommalla IPR-poolilla varustettuna paljon heikompaan fabiin.
Noista voi todeta että tosiaan reilusti uudelmpi ja hienommalla kennolla varustettu A99II on parempi 12 fps kirkaan sään kamera ja jo vanha kehäraakki D5 on reilusti parempi 12 fps heikon valon kamera.

Kameran kohderyhmältä voi sitten kysyä kumpi oli haussa.
tn1krr kirjoitti:
ptakala0 kirjoitti: Niin? Kyse oli alunperin Sonyn massiivisesta ylivoimasta suunnittelu- ja valmistuspuolella ja että FF -sensoreita nyt ei vaan saa muualta ja lopulta jopa väitteestä että Nikon ei suunnittele yhtään mitään.
ptakala0 kirjoitti: Siis hetkinen. Missäs se olkiukkoilu lymyääkään?
Tuossahan tuo yllä on, en ole väittänyt ettei Nikon suunnittele mitään enkä ettei FF-sensoreita saa muualta.
Jaa-a
tn1krr kirjoitti: imaging-resourcessa vastikään ollut juttu "Nikonin sensorisuunnittelusta" kertoi lähinnä sensori-stackin optimoinnista, senhän jokainen toki tekee itse. Jos mä tilaisin Rotaxilta moottorin jollain spekseillä ei se todellakaan olisi minun suunnittelmani.
Siis suunnittelee vai ei?
tn1krr kirjoitti: Kuluttajan etu olisi tässä kohtaa vahvasti, että olisi 2-3 vahvaa lafkaa puskemassa sensoreita tähän markkinaan, kun sensorilla on peilittömissä niin paljon merkitystä. Valitettavasti näin ei ole kun Samsung:kin lopetti isompien kennojen tekemisen.
No eikö tuosta saa kuvan että on vain yksi vahva lafka joka oletettavasti siis Sony?
tn1krr kirjoitti:
ptkala0 kirjoitti: Kysymys kuuluu: mistä ne patentit sitten tuleva jos Nikonilla tilataan vain Sonyn listakamaa?
Tähän on jo vastattu, sieltä D4, D5 jne. suunnitteluprosesseista. Edelleen, jokin murto-osa patenteista realisoituu tuotteisiin vaikka joku IBM paukuttaa tuhansia patentteja per vuosi; osa jopa sensorien alueella.
Voinemme siis todeta että koska on suunnitteluprosessi niin niitä sensoreita suunnitellaan.
Sieltä tosiaan tulee niitä patentteja ja IPR'iä, myös niille alueille joilla Sonyllä on IPR.
ptkala0 kirjoitti: Sitten on vielä auki missä kohtaa Etchellsin jutussa on virhe. Mikä nyt viittaa niihin Sonyn IPR:iin joihin Nikonilla ei ole oikeutta?
ptkala0 kirjoitti:
tn1krr kirjoitti: Etchells siellä selittää suu vaahdossa mm. Sonyn Exmor-patenttien suojaamaa column parallel on-chip ADC-tekkistä Nikonin ratkaisuna.
ptkala0 kirjoitti: Ja siis jo melko aukottomasti todettiin että itse parallel on-chip ADC ei ole Sonyn innovaatio.

Jep, eikä kosketusnäyttö Applen. CDS-kohinanpoiston jne. kanssa kukaan ei vaan ole päässyt lähellekään Sonyn IPR:ien/fabien tuottamaa suorituskykyä (low ISO DR, herkkyys ja lukunopeus yhdistettynä ) tai ainakaan tehnyt sillä isoja sensoreita. Nikonin suunnittelemiksi tiedetyissä sensoreissa ei ole havaittu mitään minkään valtakunnan on-chip ADC:iden tuomia etuja ja niin vaan artikkelissa copypastetaan "Nikon uses column-parallel on-chip ADC..." Käyttäähän ne toki varmasti ainakin silloin ja jopa laadukkaita kun Sonyltä ostavat.

Mutjoo, olen sortunut yllä huonoon sanavalintaan/ilmaisuun.
Näin voidaan varmaan tosiaan todeta:
tn1krr kirjoitti: kukaan ei vaan ole päässyt lähellekään Sonyn IPR:ien/fabien tuottamaa suorituskykyä
versus
tn1krr kirjoitti: Etchells siellä selittää suu vaahdossa mm. Sonyn Exmor-patenttien suojaamaa column parallel on-chip ADC-tekkistä Nikonin ratkaisuna.
tn1krr kirjoitti:
ptakala0 kirjoitti:
I put apparently in quotes in the previous paragraph for a reason: in Japan, culture comes into play. For Nikon to say there was any Sony technology in the Nikon sensors would be to lose a bit of face, and that would tantamount to publicly acknowledging shame, something you try to avoid in Japan. Likewise, for Sony Semiconductor to say that there was any Nikon technology that worked its way into the Exmor chips would be the same. "
"What can be asserted without evidence can be dismissed without evidence". Kaikkien IPR:ien vaihtohistoriaa jne. emme voi tietää, joten silloin saa sitten vapaasti sepittää jonkin itselleen mieluisen muddying the water tarinan?

Jos/kun noista joskus tulee ulos kuvat pikselirakenteesta jne. niin olen täysin valmis muuttamaan mieleni jos se poikkeaa olennaisesti muista saman sukupolven Exmoreista. Tai ylipäätään mitään muuta konkreettista tietoa kuin "auktoriteettien" (joiden ja paikallisten Nikonin evankeliumin levittäjien mielestä se oli Towerjazz sensori vielä vuosi sitten) väitteitä vailla mitään konkreettisia perusteita.

Thom on ehkä sitten vain uusi näissä kuvioissa eikä tiedä mitä kulisseissa tapahtuu.

Minua kiinnostaa tässä lähinnä se saako Sony uudessa paineessa pidettyä etumatkansa kun se aiemmin oli helppoa - takaa-ajajat puuttui. Vai käykö kuten Nokian matkapuhelinten kun kisa muuttui.

Sensoritekniikka ei ole tässä mielestäni se iso kysymys vaan kisan ratkaisee muut asiat.
Jos sensorit olisivat kuluttajien mielestä (poislukien se 0,01%) merkittävin tekijä, ei Canon myisi mitään koska sensorihifistelijöiden mielestä ovat suorastaan kelvottomia.

Sillä taas on kilpailun kannalta joku merkitys onko myös Nikonilla sitä suunnitteluosaamista.
Jos sitä on on ne sensorit melko paljon helpompi tilata ulkoa kuin jos osaamista ei ole.

Mutta todennäköisesti kisan ratkaisee kuitenkin ne 200 miljoonaa maailmalla jo olevaa EF - ja F- lasia.
Maffer
Viestit: 22627
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Sonyn tarvitsee vain arvioittaa runkojaan pahemmissa olosuhteissa kuvaavilla ennen designin lyömistä lukkoon. Teknologiapeli ei enää pitkälle vetele yksinään. Tarkennetaan siis, että pahemmat olosuhteet != 20 astetta, tyyni terassi-ilta. Pitäisi panostaa työkalun tekemiseen enemmän ja kasvattaa runkoformaattivalikoimaa hieman suurempaan suuntaan kärkipään rallimalleissa.

Teknisellä puolella isompien kennojen järjestelmissä kisan vie se, kuka ratkaisee kuvan puhkipalamisen ilman monivalotusta. Varjojen tökkiminen kun ei vieläkään ole mikään tae miellyttävästä lopputuloksesta nykyisillä huippukennoilla. Pitäisi pystyä pitämään huippuvalot kasassa eikä painottaa sitä varjopuolta jatkuvasti.
mremonen
Viestit: 9463
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja mremonen »

Photons to Photos on nyt sisällyttänyt Canonit ja Nikonit dataansa ja käppyröihinsä. MIelenkiintoista (?) tosiaan oli havaita kuinka samankaltaisia D850 ja Z7 kennot ovat kohinasuhteeltaan. Kun kuitenkin zeta-kennossa on niitä PDAF-senseleitäkin.

http://www.photonstophotos.net/Charts/R ... 20Z%207_14(p" onclick="window.open(this.href);return false;)
Innovoija (innovator) – 2–3% väestöstä: uskalias, koulutettu, omaa useita informaation lähteitä;
---
blogi
temama
Viestit: 10646
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja temama »

ptakala0 kirjoitti: Mutta todennäköisesti kisan ratkaisee kuitenkin ne 200 miljoonaa maailmalla jo olevaa EF - ja F- lasia.
noh, ne ei kyllä ole missään avainasemassa kun uudesta peilittömästä tsydeemistä puhutaan!

Adapterikäyttöisenä niitä joutuu käyttämään peilittömissä, oli kuinka nikon tai canon.

sitäpaitsi sonyn peilittömissä voi käytellä oikein malliikkaasti EF laseja, jo pitkään.

Kyllä suurempi arvo on enemmänkin brändin merkitys, että jos uskolliset Canon tai Nikon käyttäjät haluvat edelleen kannattaa 'omaa' merkkiänsä, ja suurempi yleisö ohjautua vanhan vahvan brändin mukaan.

totta mooses myös kameroiden laatu ratkaisee, erityisesti se kuuluisa kuvanlaatu mitä kennosta lähtee. joku voi myös kaivata ergonomia puolella sitä DSLR tyyppistä isompaa olemusta.
mikään ei estä sonyakin tekemästä isompikokoista peilitöntä. sille toi erillaisten mallien tuominen markkinoille ei tunnu olevan mikään ongelma kun tuotantokoneisto vaikuttaa olevan hyvin rasvattu!
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
T71
Viestit: 3600
Liittynyt: Tammi 01, 2017 23 : 53

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja T71 »

temama kirjoitti: sitäpaitsi sonyn peilittömissä voi käytellä oikein malliikkaasti EF laseja, jo pitkään.
Miten niin mallikkaasti, kun kuvanlaatu menee usein sutuksi kuvan reunoilla?
Se Sonyn kennon suojalasi paskoo kuvat sata nolla.
temama kirjoitti: totta mooses myös kameroiden laatu ratkaisee, erityisesti se kuuluisa kuvanlaatu mitä kennosta lähtee.
Se kuuluisa kuvanlaatu pelaa FE mountin natiivilaseilla, ei niinkään EF Canoneilla.
temama
Viestit: 10646
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja temama »

T71 kirjoitti:
temama kirjoitti: sitäpaitsi sonyn peilittömissä voi käytellä oikein malliikkaasti EF laseja, jo pitkään.
Miten niin mallikkaasti, kun kuvanlaatu menee usein sutuksi kuvan reunoilla?
Se Sonyn kennon suojalasi paskoo kuvat sata nolla..
Ei kaki. eikä pasko. Eri sonyn peilittömissä on muutenkin erilaisia suojalaseja, kuten muun merkkisissä kameroissakin. Eli kyse ei tosiaan ole mistään sony ilmiöstä.

Canonin EF lasit (varsinkaan uudemmat digiajan kakkulat) eivät ole mitrenkään erityisenb hankalia Sonyn kanssa mitä tulee reunapiirtoon esimerkiksi. Toisin on eräillä Leica laseilla, mutta se on asia erikseen.
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
Maffer
Viestit: 22627
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Ehhehhe. Kyllä ne Canon-laajikset on sieltä pahimmasta päästä. Pohjaton rahareikä mikä ei johda minnekään. Canonit Canoniin varsinkin kun nyt on valokuvaamiseen toimiva kennokin siellä.
emerik
Viestit: 6168
Liittynyt: Touko 12, 2003 10 : 55

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja emerik »

Maffer kirjoitti:Ehhehhe. Kyllä ne Canon-laajikset on sieltä pahimmasta päästä. Pohjaton rahareikä mikä ei johda minnekään. Canonit Canoniin varsinkin kun nyt on valokuvaamiseen toimiva kennokin siellä.
Jep, turha ruveta kikkailemaan perusasioiden kanssa. Ping pong ratkaisut kannattaa unohtaa.
nsamppa
Viestit: 6501
Liittynyt: Helmi 10, 2010 21 : 25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja nsamppa »

temama kirjoitti:
ptakala0 kirjoitti: Mutta todennäköisesti kisan ratkaisee kuitenkin ne 200 miljoonaa maailmalla jo olevaa EF - ja F- lasia.
Kyllä suurempi arvo on enemmänkin brändin merkitys, että jos uskolliset Canon tai Nikon käyttäjät haluvat edelleen kannattaa 'omaa' merkkiänsä, ja suurempi yleisö ohjautua vanhan vahvan brändin mukaan.
Tossakin ihan hyvää pointtia. Vanhaa CaNikon lasia on paljon maailmalla. Se painaa kyllä ja paljon painaakin. Mutta se painaa niille jolla sitä lasia on kaapissa. Riippuen siitä miten lähtee noi adapterit toimimaan, että paljon niillä sitten on merkitystä. Ite jonkin verran adapterien kanssa roplanneena, voin omasta puolesta sanoa että se adapteri jumppa alkaa rasittaa aika nopsaan. Jos niitä haluaa käyttää, melkein helpoin tapa on ostaa jokaiseen linssiin oma adapterinsa tai kuvata pelkästään vanhan mountin linsseillä. Eiks noi adapterit kuitenkin verrattain halpoja ollu? Jos siis puhutaan kameramaailman halvasta ja vertailukohtana joku metabones.

Mut sit taas siihen brändiin. Perinteisillä merkeillä on vahva brändi. Etenkin Canonilla mun mielestä. Molemmista mulla oli aikoinaan 10 vuotta sitten kun harkitsin ensimmäistä järkkäriäni, semmoinen kuva että molemmat on ne merkit mitä kannattaa harkita. Canon oli mun mielestä tunnetumpi(=luotettavampi) ja ostin sitten 450D:n kittilinssillä. Niillä molemmilla on vahvan ja luotettavan merkin brändi nimenomaan kameroista. Mut se mikä niissä on, niin niiden isoin brändin rakennus on tehty aikoinaan kun Canon koristi Williamsin takasiipeä. Nyt kaikki sen jo tietää. Se on hyvä mutta samalla nykymaailmaan jo vähän kalkkis meininki. Maailma on muuttunut valtavasti niistä ”Williamsin takasiipi” ajoista. Musta tuntuu että Sony on paljon paremmin haisulla tästä nykymaailman brändin rakentamisesta. Ennen näkyvyys hankittiin Williamsin takasiivessä, nykyään somessa. Niillä on paljon näitä Lanierin kaltaisia YouTube markkinamiehiä. Jengi tekee sitä että lataa kuviaan vain pelkästä kamerastaan. Vähän ku puhelimistaan ja väitän että niissä on Sonya paljon enemmän kuin canikonia. On siitä mitä mieltä tahansa, on se nykyaikaa. Nyt jos funtsii sitä että eteenpäinhän tässä mennään koko ajan. Vanhat jäärät nyt ostaa mitä ostaa. Uusia kameroita, läjän adaptereita ja ehkä yhden linssinkin. Mutta entä ne jotka aloittelee kuvausharrastuksen nyt? Ne on sitä kansaa mitkä tsiigailee YouTubea, Instagramia jamitänäitänyton. Ne ostaa kitin ja lähtee siihen hommaan jos lähtee. Adaptereilla ei paljoa pelleillä, ellei osteta jotain fiilistely heliosta. Luulen että niiden silmiin canikon on luotettava, mutta kalkkis. Sonyn sen sijaan voisin kuvitella olevan freesi ja varmasti hyvä, koska toi hassu hattupäinen kaveri saa niin hyviä kuvia ja sillä on aina hauskaa.

En tiedä onko se noin. Voi olla, voi olla olematta. Tommonen on vaan näppituntuma. Saa olla eri mieltä kaikin mokomin.
kohan
Viestit: 12556
Liittynyt: Helmi 21, 2004 15 : 02
Paikkakunta: Keuruu

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja kohan »

Canonilla on paha tapa pihtailla ominaisuuksissa.
Jos ammattilaisrungot päätetään pitää peilikameroina niin peilittömät ei saa uusia ominaisuuksia jotka uhkaavat ammattirunkojen asemaa. Saa nähdä kuika kauan tuo pelleily kestää.
emerik
Viestit: 6168
Liittynyt: Touko 12, 2003 10 : 55

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja emerik »

nsamppa kirjoitti:..Mut sit taas siihen brändiin. Perinteisillä merkeillä on vahva brändi. Etenkin Canonilla mun mielestä..
Nimenomaan juuri näin on Canonilla. Nikon nimi ei varmasti sano kenellekään tavalliselle ihmiselle mitään.
nsamppa kirjoitti:Molemmista mulla oli aikoinaan 10 vuotta sitten kun harkitsin ensimmäistä järkkäriäni, semmoinen kuva että molemmat on ne merkit mitä kannattaa harkita. Canon oli mun mielestä tunnetumpi(=luotettavampi) ja ostin sitten 450D:n kittilinssillä.
Canonin vahvuus oli dominoida markkinoita vaikka välttämättä kamera ei ollutkaan paras. Tuskin olet ainoa joka päätyi mielikuvan perusteella ostamaan tuotteen.
nsamppa kirjoitti: Niillä molemmilla on vahvan ja luotettavan merkin brändi nimenomaan kameroista. Mut se mikä niissä on, niin niiden isoin brändin rakennus on tehty aikoinaan kun Canon koristi Williamsin takasiipeä. Nyt kaikki sen jo tietää. Se on hyvä mutta samalla nykymaailmaan jo vähän kalkkis meininki. Maailma on muuttunut valtavasti niistä ”Williamsin takasiipi” ajoista. Musta tuntuu että Sony on paljon paremmin haisulla tästä nykymaailman brändin rakentamisesta. Ennen näkyvyys hankittiin Williamsin takasiivessä, nykyään somessa. Niillä on paljon näitä Lanierin kaltaisia YouTube markkinamiehiä. Jengi tekee sitä että lataa kuviaan vain pelkästä kamerastaan. Vähän ku puhelimistaan ja väitän että niissä on Sonya paljon enemmän kuin canikonia. On siitä mitä mieltä tahansa, on se nykyaikaa. Nyt jos funtsii sitä että eteenpäinhän tässä mennään koko ajan. Vanhat jäärät nyt ostaa mitä ostaa. Uusia kameroita, läjän adaptereita ja ehkä yhden linssinkin. Mutta entä ne jotka aloittelee kuvausharrastuksen nyt? Ne on sitä kansaa mitkä tsiigailee YouTubea, Instagramia jamitänäitänyton. Ne ostaa kitin ja lähtee siihen hommaan jos lähtee. Adaptereilla ei paljoa pelleillä, ellei osteta jotain fiilistely heliosta. Luulen että niiden silmiin canikon on luotettava, mutta kalkkis. Sonyn sen sijaan voisin kuvitella olevan freesi ja varmasti hyvä, koska toi hassu hattupäinen kaveri saa niin hyviä kuvia ja sillä on aina hauskaa.

En tiedä onko se noin. Voi olla, voi olla olematta. Tommonen on vaan näppituntuma. Saa olla eri mieltä kaikin mokomin.
No tuossa hommassa nyt voi voittaja olla ihan hyvin Olympus, Panasonic tai joku muukin merkki. Uuden kameran ostajat ei ole laittamassa kameroihin sitä 3000-5000e missään tapauksessa. Jos puhelimista puhutaan, niin eihän Sony siellä edes pärjää hyvin. Sieltä on tuotu kameroihin tuo julkaisumalli, että tuodaan todella tiheästi uutta mallia (pienin muutoksin). Omasta mielestä kuitenkin kaikki japanilaiset kameravalmistajat on aika samanlaisia. Jos merkkiä vaihtaa kameroissa, niin eipä tuota eroa huomaa oikeastaan. Mutta totta kai some vaikuttaa nykyään paljon ja sitä on turha kiistää.
temama
Viestit: 10646
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja temama »

emerik kirjoitti:Uuden kameran ostajat ei ole laittamassa kameroihin sitä 3000-5000e missään tapauksessa. Jos puhelimista puhutaan, niin eihän Sony siellä edes pärjää hyvin. Sieltä on tuotu kameroihin tuo julkaisumalli, että tuodaan todella tiheästi uutta mallia (pienin muutoksin). Omasta mielestä kuitenkin kaikki japanilaiset kameravalmistajat on aika samanlaisia. Jos merkkiä vaihtaa kameroissa, niin eipä tuota eroa huomaa oikeastaan. Mutta totta kai some vaikuttaa nykyään paljon ja sitä on turha kiistää.
Sony luurit ovat muuten teknisesti erittäin laadukkaita. Olen kokeilllut honoria, samsunggia ja oneplussaa. mutta luottoluuriksi jäi Sony. Se että esim samsung pärjää hyvin, ei johdu heidän luuriensa teknisestä ylivertaisuudesta vaan volyymista ja hyvästä markkinoille tulosta.

3000-5000€ ei näytä olevan ylivoimainen hinta jollekin kuluttajaryhmälle, minulle se on nykyisin jo liikaa. mutta ei kaikille. onneksi tehdään eri hintaisia kameroita.

samaa mieltä olen kameralaitteiden samankaltaisuudesta. oikeastaan menee melko hifistelyn puolelle saivarrella niistä pienistä eroista. varsinkin jos puhutaan laitteista samassa kategoriassa, kuten 'peilittömät kinorungot' tai kino DSLR kamerat.
toki oikeita eroja löytyy, kuten kuvanlaadussa eri kennojen välillä ja vaikkap AF tsydeemin toiminnassa. mutta kuinka ratkaisevia eroja ne sitten on kullekin? siitä ei voi vetää yhtä ja oikeaa mielipidettä.
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
temama
Viestit: 10646
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja temama »

Maffer kirjoitti:Ehhehhe. Kyllä ne Canon-laajikset on sieltä pahimmasta päästä. Pohjaton rahareikä mikä ei johda minnekään. Canonit Canoniin varsinkin kun nyt on valokuvaamiseen toimiva kennokin siellä.
noh, toi menee liioittelun puolelle, kuten täydellisyyden tavoittelussa on tapana. toki en kiellä, etteikö Canon optimoisi omia lasejaan oman firmansa runkojen kennojen ominaisuuksiin, mutta kuten tuossa skriivasin; sonynkin eri kameramalleissa on eroja kuinka ne toimii eri adaptoiduilla klaseilla! kuten hyvin tiedät.
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
mremonen
Viestit: 9463
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja mremonen »

emerik kirjoitti:
nsamppa kirjoitti:Molemmista mulla oli aikoinaan 10 vuotta sitten kun harkitsin ensimmäistä järkkäriäni, semmoinen kuva että molemmat on ne merkit mitä kannattaa harkita. Canon oli mun mielestä tunnetumpi(=luotettavampi) ja ostin sitten 450D:n kittilinssillä.
Canonin vahvuus oli dominoida markkinoita vaikka välttämättä kamera ei ollutkaan paras. Tuskin olet ainoa joka päätyi mielikuvan perusteella ostamaan tuotteen.
Itse päädyin aikanaan (-90 -luvun alussa) Nikoniin, kun olin sellaisesta aina haaveillut. Pentuna kun kuvailin Yashicalla ja Ricohilla, niin mun kaverilla oli Nikkormat. Nikon oli pakko saada. Aikansa Some-markkinointia sekin :)

Sitten kun filkkajärkkäristä luovuin, kuvasin muutaman vuoden Sonyn F717:lla mutta digijärkkäriksi piti saada taas Nikon. Eipä silti, ei niitä vaihtohetoja nyt ruuhkaksi asti ollutkaan täyskennoisissa vuonna 2008. Hitto, tässähän on loppuvuodesta 10-vuotisbileet...
Innovoija (innovator) – 2–3% väestöstä: uskalias, koulutettu, omaa useita informaation lähteitä;
---
blogi
mremonen
Viestit: 9463
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja mremonen »

Hoganin Tomppa kirjoittaa vaihteeksi asiaakin, kun on ehtinyt sivityksen pariin broidinsa alligaattorifarmilta...
Thom Hogan kirjoitti:Frankly, the same thing I've been writing about for over a decade now is still true for the foreseeable future: camera sales will continue to contract until cameras are so redefined that it forces a whole new replacement cycle for everyone.

No, mirrorless is not a "whole new replacement" cycle. It's closer to an improved iteration cycle than it is a replacement. I still believe that the camera makers are missing the boat by not adopting full programmability and connectivity: even the very best implementation of a dedicated camera today results in kludgy, awkward workflow and poor performance when it comes to connecting into the modern computerized world.

Coupled with how good the image quality already is, there's no urgency for people to replace their cameras to keep up. There is a potentially decent path to some moderate benefits by moving from a DSLR to mirrorless (silent shooting, smaller/lighter equivalents, WYSIWIG viewfinder). There are also some drawbacks (battery life, new UIs for many, and cost of transitioning).
Tämä on niin totta. Kuvanlaadun osalta on aika vaikea tehdää enää mitään quantum leapia. Pitäisi keskittyä rakentamaan ekosysteemistä 2020-luvun ekosysteemi, joka ei tarkoita pelkästään yhteensopivia objektiiveja ja salamalaitteita. Vaan kameran tulisi sujuvasti solahtaa Facebookin, Instan, kotitietokoneiden, pilvipalveluiden, kännyköiden ja AR-vehkeiden maailmaan. Jos ajatellaan vaikka uutta Nikonia tai vaikka D850:stä, niin ainoa mikä on käytännössä muuttunut sitten F90x:n on, että filmi vaihtui kennoon. Muuten tuo on lähes 1:1 sama laite.

Ja huomaahan sen tämänkin ketjun "keskustelusta". Täällä on nyt viisi viimeistä sivua väännetty jostain silikonifabin atomien järjestyksestä. Onko se aakkosjärjestyksessä vai alkuainetaulukon mukaan. Ja kuka järjestyksen päättää: Sony vai joku muu.
Innovoija (innovator) – 2–3% väestöstä: uskalias, koulutettu, omaa useita informaation lähteitä;
---
blogi
nomad
Viestit: 20313
Liittynyt: Huhti 26, 2007 16 : 22

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja nomad »

mremonen kirjoitti:Hoganin Tomppa kirjoittaa vaihteeksi asiaakin, kun on ehtinyt sivityksen pariin broidinsa alligaattorifarmilta...
Thom Hogan kirjoitti:Frankly, the same thing I've been writing about for over a decade now is still true for the foreseeable future: camera sales will continue to contract until cameras are so redefined that it forces a whole new replacement cycle for everyone.

No, mirrorless is not a "whole new replacement" cycle. It's closer to an improved iteration cycle than it is a replacement. I still believe that the camera makers are missing the boat by not adopting full programmability and connectivity: even the very best implementation of a dedicated camera today results in kludgy, awkward workflow and poor performance when it comes to connecting into the modern computerized world.

Coupled with how good the image quality already is, there's no urgency for people to replace their cameras to keep up. There is a potentially decent path to some moderate benefits by moving from a DSLR to mirrorless (silent shooting, smaller/lighter equivalents, WYSIWIG viewfinder). There are also some drawbacks (battery life, new UIs for many, and cost of transitioning).
Tämä on niin totta. Kuvanlaadun osalta on aika vaikea tehdää enää mitään quantum leapia. Pitäisi keskittyä rakentamaan ekosysteemistä 2020-luvun ekosysteemi, joka ei tarkoita pelkästään yhteensopivia objektiiveja ja salamalaitteita. Vaan kameran tulisi sujuvasti solahtaa Facebookin, Instan, kotitietokoneiden, pilvipalveluiden, kännyköiden ja AR-vehkeiden maailmaan. Jos ajatellaan vaikka uutta Nikonia tai vaikka D850:stä, niin ainoa mikä on käytännössä muuttunut sitten F90x:n on, että filmi vaihtui kennoon. Muuten tuo on lähes 1:1 sama laite.
Olen samaa mieltä vaikka annankin hiukan enemmän arvoa insinöörien arkipäiväiselle puurtamiselle. Myös inkrementaalinen kehitys on kehitystä.

Perineinen konsepti kamerasta ei ole muuttunut vanhanaikaiseksi sen takia, että se olisi itsessään huono. Kysymys on yhteiskunnan muuttumisesta. On keksitty internet, on tullut nopeampi tiedonvälitys ja some, on totuttu vaatimaan kuvat näytille nyt ja heti. Lisäksi viestiminen on demokratisoitunut. Nykyisin meistä jokainen voi sivaltaa itselleen päivittäisen siivun julkisuutta - ja siinä hommassa kuva on yleensä kuva on yleensä parempi väline kuin sana.

Elikkä harva meistä kuvaa enää ensikädessä sen takia, että saataisiin nätti 25 vuotta katselua kestävä taulu seinälle. Kuvat ovat nykyisin viestejä tai puheenvuoroja somen virtaan. Kulutustavaraa siis. Sellaisessa hommassa teknisellä tasolla ei ole kovinkaan paljon väliä, vaan paino on nopeudessa, oivaltavuudessa, asiayhteyksissä, itseilmaisussa ja hetkissä.

Kamerakännykkä on tietenkin nykyajan kuvaamisen jokapaikanhöylä, mutta kyllä kameroillakin siinä on sijansa. Kunhan vaan jostain putkahtaisi se kameravalmistaja joka todella ymmärtää sen, miten suuri enemmistö kamerankäyttäjistä kuviaan käyttää... Kameravalmistajien epäonnistuminen konkretisoituu siihen, että ensin otetaan jostakin tilanteesta kuva kameralla ja heti sen jälkeen kännykällä - koska kuvaa pitää päästä jakamaan.
mremonen
Viestit: 9463
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja mremonen »

nomad kirjoitti:Kameravalmistajien epäonnistuminen konkretisoituu siihen, että ensin otetaan jostakin tilanteesta kuva kameralla ja heti sen jälkeen kännykällä - koska kuvaa pitää päästä jakamaan.
Tämä on muuten totta. Ja usein vielä otetaan se kuva ensin kännyllä, eikä sitten enää jakseta kaivaa sitä kameraa esiin, vaikka se olisi mukana.

Minimissään pitäisi olla saumaton yhteistyö kännyn ja kameran välillä, niin että kuvat siirtyisivät automaattisesti kännyyn julkaistavaksi eteenpäin. Tai edes saumaton käyttäjäkokemus kuvien selaamisessa riippumatta onko ne kännyssä vai kamerassa. Ja sen kameran kytkeminen kännyyn pitäisi tapahtua yhtä huomaamattomasti kuin muidenkin kännyn lisälaitteiden.

Suoraa julkaisua kamerasta ei mielestäni edes tarvita, koska kameralla on joka tapauksessa huono kirjoittaa tekstiä ja lisäksi joku 4G tai 5G-radio syö turhaan akkua ja/tai lämmittää kameraa.

Eikä sitä 50-megaista RAW-kuvaa sinne kännyyn tarvitse siirtää julkaistavaksi. Menusta valittaisiin some-julkaisun resoluutio ja formaatti ja kamera siirtäisi ko. formaatin mukaisen kuvan.
Innovoija (innovator) – 2–3% väestöstä: uskalias, koulutettu, omaa useita informaation lähteitä;
---
blogi
emerik
Viestit: 6168
Liittynyt: Touko 12, 2003 10 : 55

Re: Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta

Viesti Kirjoittaja emerik »

Perinteisen kameran rooli tulee olemaan väistämättä sama kuin mitä nyt nähdään esimerkiksi dronella kuvaamisella. Niillä on oma paikka kuvaamisessa, mutta ei se tule koskaan olemaan ison valtavirran juttu. Puhelimien kamerat tulevat väistämättä pitämään paikkansa kuvaamisessa. Niiden etu on, että sovellukset on monipuolistuu ja puhelimen kameraa hyödynnetään mitä erilaisimmissa tarkoituksissa. Dronella voi nähdä ihan hyvää tulevaisuutta ja onko sekin sitten tulevaisuudessa eräänlainen "matkapuhelimen" jatke. Mutta se on totta, että jokainen kuvausväline on entistä enemmän oltava yhteydessä virtuaaliseen maailmaan. Muistikortit ja kameran liittäminen tietokoneeseen on vain eilispäivää.
Vastaa Viestiin