A3 Skanneri maalausten skannaamiseen?

Printterit, skannerit, online-tulostukset
Vastaa Viestiin
aalha
Viestit: 38
Liittynyt: Joulu 12, 2004 17 : 44

A3 Skanneri maalausten skannaamiseen?

Viesti Kirjoittaja aalha »

Töissä pitäisi alkaa skannaamaan isoa määrää alkuperäismaalauksia, joista osa on A3 kokoa. Tiedostojen pitäisi olla riittävän hyviä juliste koon tulostuksiin. Onko teillä kokemusta tämän tapaiseen työhön sopivista skannereista?
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Sakke_K
Viestit: 7571
Liittynyt: Heinä 21, 2005 18 : 00

Viesti Kirjoittaja Sakke_K »

Kiintoisaa, liekö olemassa. Reprokuvaamista vain peliin :)
--------
Aves!
OskuK
Viestit: 34035
Liittynyt: Joulu 22, 2003 20 : 05

Viesti Kirjoittaja OskuK »

Sakke_K kirjoitti:Kiintoisaa, liekö olemassa.
Kolme laitetta saa suht-nopeasti Verkkokaupasta: http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/436c/Taso-A3

Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
herzi
Viestit: 701
Liittynyt: Touko 05, 2009 22 : 46

Viesti Kirjoittaja herzi »

Maalausten struktuurit näyttävät skannattuna käsittääkseni tietyissä olosuhteissa oudoilta. Eiköhän tuon kaltaiset repro-työt kannattane tehdä kameralla kuvaten. Huolellinen valaisu on pääosassa hommassa. Joko tasainen valo useasta suunnasta tai lisäksi korkovalo mukaan tuomaan pintastruktuurin tuntua.

Esim 5DmkII:n 21MP luulisi riittävän jo melko vaativaan reprotyöhön. Mikä tahansa laadukas prime (esim. macro) jonnekin f/11 tienoille himmennettynä hoitaa homman.
Sakke_K
Viestit: 7571
Liittynyt: Heinä 21, 2005 18 : 00

Viesti Kirjoittaja Sakke_K »

OskuK kirjoitti:
Sakke_K kirjoitti:Kiintoisaa, liekö olemassa.
Kolme laitetta saa suht-nopeasti Verkkokaupasta: http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/436c/Taso-A3
Niin no lähinnä ajattelin samaa kuin tuo edellinenkin, eli miten mahtaa olla tuon syväterävyyden kanssa... perinteisesti taulut on kuvattu, mutta mikä estää kokeilemasta ellei tekniikka :)
--------
Aves!
TheHatter
Viestit: 2069
Liittynyt: Maalis 27, 2009 9 : 21

Viesti Kirjoittaja TheHatter »

Hieman noita kuvanneena, niin jos kyseessä on tosiaan maalaus, niin kyllä ainoa siedettävän lopputuloksen tuottava menetelmä on kuvaaminen. Skannaamalla tulee vain oudon näköistä ja se maalauksen fiilis katoaa. Maalauksen luonteesta riippuen valoja vaan ympärille ja polarisaatiokalvoja kehiin.
“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”
kapama-7
Viestit: 4538
Liittynyt: Marras 12, 2004 19 : 48

Viesti Kirjoittaja kapama-7 »

Muutamia tuhansia öljyväritöitä kuvanneena sanoisin, että unohda koko juttu. Siis tuo skannaaminen.

kapa
aalha
Viestit: 38
Liittynyt: Joulu 12, 2004 17 : 44

Viesti Kirjoittaja aalha »

Ei oo öljyjä tarkoitus skannata :) Ja mahdolliset struktuurit pitäisi saada muutenkin hävitettyä näkyvistä, koska kuvia käytetään julkaisujen kuvituksissa.
Tapiol2003
Viestit: 2202
Liittynyt: Syys 28, 2003 16 : 03

Viesti Kirjoittaja Tapiol2003 »

Kuvaaminen on ainoa oikea vaihtoehto. Parhaimmat DSLR-rungot varmasti riittävän hyviä jos puhutaan julkaisukoosta. Jos tallennetaan maalausta tutkimus- tai museotarkoituksiin voi vaatia enemmän. Sitä varten on toki olemassa skannaavia kameroita, joiden resoluutio on hirvittävä ja hinta kohtuullisen kova. Tiedostot parhaimmillaan gigan luokkaa.

Pyyhkäisevä tasoskanneri vääristää maalauksen, koska jokainen maalinveto muodostaa enemmän tai vähemmän korkean "harjanteen" ja skannerin valo piirtää valon tulosuunnassa sen vaaleammaksi ja jättää varjopuolen todellisuutta tummemmaksi.

Muuten kyllä maalauksen struktuurin tulisi näkyä kuvassa, koska se on osa maalauksen luonnetta ja taiteilijan valitsemaa tekotapaa. Siksi sitä pitäisi kunnioittaa. Nykyisin kovin yleinen mahdollisimman lattean ja varjoton valaistus vaikuttaa hieman hätävarjelun liioittelulta.
Less Is More
Kipe
Viestit: 944
Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 52
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kipe »

Tapiol2003 kirjoitti:Pyyhkäisevä tasoskanneri vääristää maalauksen, koska jokainen maalinveto muodostaa enemmän tai vähemmän korkean "harjanteen" ja skannerin valo piirtää valon tulosuunnassa sen vaaleammaksi ja jättää varjopuolen todellisuutta tummemmaksi.
Varjojen suuruus riippuu tietenkin maalikerrosten paksuudesta ja taulun etäisyydestä skannerin pinnasta. Kokeilin asiaa nahalle maalatulla koptilaisella ikonilla, jossa pinta on kaikkea muuta kuin tasainen. Sopivalla etäisyydellä varjot eivät häirinneet, mutta paikoitellen tuli kiiltoja. Olen käyttänyt skannattuja mikrometrejä yms kolmiulotteisia esineitä niiden käyttöä selittäessäni ja ainakin sen tason tilapäiskäyttöön jälki on riittävän hyvää.

Varmaan kannattaa kokeilla tavallisella skannerilla ja pienellä taululla ja katsoa kelpaako tulos.
Vastaa Viestiin