Ennen oli paljon yksinkertaisempaa kun todettiin vain että nämä on Kodachromen ja nämä Fujin värejä, eikös olekin komeat sävyt. Mutta asiaan...
Työkaluina rawmuunnin RSP + Color Engine, PS CS2 ja WhiBal.
-Kuvataan setti kuvia ja niihin mukaan kuva jossa on WhiBal mukana.
RSP:
-Kuvia käsitellessä säädetään valkotasapaino (Color Temperature ja Tint) WhiBalin avulla samoiksi kaikissa kuvissa.
-Curves ja Levels säädöllä kuvan mustan pään tummuus ja vaalean pään kirkkaus. Curves säädöllä voi sitten säätää kuvan kirkkautta tumman ja vaalean pään väliltä. Levels säätöä käytän harkiten ja yritän arvioida esim. kuinka tummaa mustan pitää olla ja kuinka vaaleata vaaleimman sävyn. Aina ei tarvitse reunoja vetää leikkautumispisteeseen saakka.
-Color säädöissä saturation ja vibrance sen mukaan kuinka imelät värit haluaa lopulliseen kuvaan. Toki tätä voi myöhemmin säätää Photoshopissakin. Vaikeimpana osuutena on arvioida Color Balance sellaiseksi kuin värit oikein näyttivät kuvaushetkellä tai arvioida minkälaisen väritasapainon lopulliseen kuvaan haluaa jättää (Tone ja Density säädöt).
Tietenki kuvan kaikki perussäädöt valotuksen korjaus ja täytevalolla varjojen avaus kuuluu tehdä ennen näitä värihommia.
Sitten kuvan muunto 16 bit tiff ja ProPhoto RGB väreinä Photoshop:in jossa lopullinen kuvan veivaaminen käyttökohteen mukaan. Aika hyvin RSP:llä on saanut kuvan värit sellaiseksi ettei niihn ole Photarissa tarvinnut koskea.
Kuvien valaistus on loisteputkella olevalla kohdevalaisimella.
Kameran AWB

Säädetty valkotasapaino
