On komeita majavakuvia taas.Edellinen "tiukka rajaus majava" on niistä komein.
Kehrääjää en ole koskaan nähnyt oksalla päivälevolla,hieno sekin ja suun koko/avautuminen tuli hyvin esiin.
Varmaan Iidesjärveltä,itekin suunnittelin sen bongaamista,mutta jäi sitten...
On komeita majavakuvia taas.Edellinen "tiukka rajaus majava" on niistä komein.
Kehrääjää en ole koskaan nähnyt oksalla päivälevolla,hieno sekin ja suun koko/avautuminen tuli hyvin esiin.
Varmaan Iidesjärveltä,itekin suunnittelin sen bongaamista,mutta jäi sitten...
Komeita oli koko sarja,jos viimeiset oli.Jäiden tuloonhan on tosin viä aikaa..
Ihmeen keltaiset hampaat vai oranssitko ovat,eka kuvassa majava saanut jotain vainua.
Hauskan näköinen tämä viimeinen kuva. Aivan kuin kara olisi luonteeltaan aivan toinen lintu. Joku sorsa tjsp. räähkänä. Muodosta tulee mieleen myös pääskynen.
Suomen talvi on vaan niin pitkä ja harmaa, joten pikkaisen kun saisi lisää sävyjä kuvat erottuisi vielä enemmän massasta. Itse en ole koskaan saanut lähellekään näiden tasoisia kuvia karoista. Vaatii taitoa saada kuvia noin läheltä lintua ja veden pintaa.
Kara on paskamainen kuvattava auringossa. Kirkkaampaa olisi toki voinut olla, mutta auringossa lumi ja tumma kara tekee kontrastieron liian suureksi sekä karan valkoinen liperi palaa puhki niin helposti. Pitää sattua sopiva kulma kuvaamiseen, jotta onnistuisi.
Tuolla on hyvä paikka kuvata karoja, 4-6 karaa samalla 100m kosken varressa. Rantaa pääsen louhikon yli nyt kun on lunta. Vain kerran on jalka livennyt louhikkoon munia myöten tänä talvena. Saa olla varovainen kaluston kanssa. Rannassa asetan jalustan yksi jalka veteen ja muut maahan ja istun odottamaan. Välillä saattaa olla hiljaista 20min ja sitten kisailevat karat lennähtävät paikalle. Välillä on aikaa 5s ottaa kuvat ja toisinaan 15min saa seurata sukelteltelua. Eilen sain seurata 15 min sukeltelua 5m päästä. Valitettavasti ympäristo oli niin paskainen, ettei kuvia kannattanut säästää. 50cm sivummalla ja olisi huippu kuvat tullu.
Pitää muistaa, että karat etsivät syötävää elääkseni ja kaikkea liikaa häirintää pitää välttää. Eli ruokailutauko karoilla jotka elävät karuissa oloissa. Paras tapa on ensin seurata lintujen liikkumista etäämpää ja sitten mennä sopivaan kohtaan rantaan kun kohdalla ei ole lintua. Sitten kalusto paikoilleen ja istutaan odottamaan. Pahinta on innokkaat kuvaajat, jotka säntäilevät pitkin rantaa aina sinne missä lintu on.
Hyviä vinkkejä kaikille meille vähemmän lintuja kuvanneille. Suora aurinko ei tosiaan taida toimia karojen kanssa, en ajatellut ihan loppuun saakka kommentoidessani. Erityisesti tuon eläinten häirinnän välttämisen soisi kaikkien muistavan.