Nuo kennon edesssä olevat suodattimet on mahdotonta laittaa vaihdettaviksi. Ne pitää kohdistaa niin tarkkaan, että kuluttajateknologialla ei ole mahdollista tuottaa lähellekään sitä. Objektiiveissa riittää mikrometrit ja sinullakin on vankka mielipide miten valmistajat onnistuvat tänä päivänä kokoamaan ne tasalaatuisesti. Kennon edessä tarkkuusvaatimukset menevät nanometrien puolelle. Muuten tulee moiren kaltaisia interferenssihäiriöitä, ja kaipa joku saisi siitäkin valittamisen aihetta, jos bayersuodatin menisi vähän vinksalleen.Maffer kirjoitti:Varmasti onkin. Ei sitä nyt lähdettykään teilaamaan. Eikä se siitä teilaantuisi sen enempää muutenkaan kun vakioasennuksena on näkyvän valon suodin kiinni.
Ja jos se tehtäisiin isompana suodattimena objektiivin edessä, ne miljardi taviskuvaajaa ja muutamaa vaille kaikki ammattilaiset vinkuisivat paljon muutamaa friikkiä kovemmin, että "Miksi meidät pakotetaan hankkimaan kalliita suodattimia, joita kaikki käyttävät aina? Miksei se voisi olla kiinteästi osana systeemiä?"
Se on tuollaisten temppujen ongelma, että ne ovat hullutteluja. Normaali ihminen kokeilee kerran ja toteaa, että onpa hassut värit, heko heko hauskaa, mutta kyllästyy sitten, kun ei se anna kohteesta mitään oleellista lisäinformaatiota. Samantapaisia taiteellisen hassuja väritemppuja saa sotkemalla värikanavia erilaisilla funktioilla, ei siihen kertakokeiluun haluta tuhannen euron lisähintaa.Päin vastoin, jos oikein haluaa hullutella, voisi kuvata erilaisia videoitakin. Mustavalkoiset videot näyttävät melkoisesti erilaisilta vaikkapa 850nm suotimen läpi.
Teknisessä kuvaamisessa infrapunasäteily on hyvin tärkeää, koska se kertoo aineiden koostumuksesta, mutta siinä tarvitaan hyvin kapeita suodattimia tai mieluummin spektrometri. Ja sitä varten on jo olemassa koko joukko teollisuuslaatuisia sovelluksia. Sellaisten ominaisuuksien ymppääminen kuluttajakrääsään ei tule tapahtumaan, koska se ei lisää niiden myyntiä.