Toi kennojen dynamiikan analyysi on ihan oma taiteenalansa (merkittävät erot saa helposti, mut nyanssit vaatii vähän miettimistä) - mun kokemus mätsää suunnilleen ton photonstophotons:in kanssa (Canonit 7D, 600D, M, M3, M5, 6D, 5D IV ja Fujin x-t2, Nikonin D750), jotka nähtävästi tekevät kokeensa aina samalla tavalla. Canonin erikoisuus on toi väli-ISOjen käytös eli 125 huonompi kuin 100, mut 160 parempi kuin 100. 125 on ISO +1/3 ja 160 on iso 200 -1/3. Nähtävästi Canonilla on rawien prosesoinnissa pieniä ongelmia (lähinnä ton mustien tason säädön kanssa, joka luetaan kennon reunoista) ja ja toi -1/3 korjaan sen osittain. Poikkeus listaan on 7D, jossa kenno luetaan kahta eri analogiapolkua ja eroaa selkeästi (huonompaan suuntaa) samasta kennosta muilla rungoilla (M ja 600D) - toi analogiapolun vahvistus siirtyy ikääntyessään eli vanhoissa 7D:ssä tyyppiongelma ja kandee ko runkoa välttää (JAS lupaa korjata sen 400 eurolla - ah niin halpaa). M3:ssa on myös jotakin erikoista (se ruttaa mustat, joka osittain peittää kohinan, mut samalla kadottaa detaljit varjoista). Fuji on siis pienillä isoilla vähän edellä 6D:tä, mutta häviää korkeilla ja häviää kautta linjan Canonin 5D IV:lle - tosin pitäs vielä normalisoida ISOt (tai vakioida suljinaika - varsinkin korkeilla isoilla - isojen eroon saattaa äkkiä kadota 1/3 aukkoa ja enempikin). Sit toi kuvio vielä muuttuu kivasti, kun kasvattaa valotusaikaa - esim. M5 on lyhyillä ajoilla 6D:tä edellä, mut häviää pitkillä. Myös magic lanternin kohdalla noi Canonin väli-isojen käytöstä on paljon käsitelty - ja näyttää pätevän Canoniin edelleen.javal kirjoitti:Ei mulla tapahtunut päivityksessä tollaista huonontumista, ja kommenteista päätellen ei muillakaan ole noin käynyt. Olisikohan kaverilla eri lämpötilat kuvakennolla kun on tämä testikuvansa tehnyt? Niin tai näin, onneksi ei raidoita kuvaa jo ihan normaalilla valotuksella kuten Sonyn lippulaivamalli A9.nsamppa kirjoitti:Ilmeisesti ei kandee uutta firmistä päivittää:
https://photographylife.com/news/dont-u ... sion-1-1-0" onclick="window.open(this.href);return false;
Et on se Canon perässä, mutta Fuji (tai sonyn kroppi) ei ole mikään maan päälle astunut Jumala (Canonin uusien kroppikennojen kanssa tasoissa alhaisilla isoilla - häviää täyskennolle korkeilla isoilla - myös 6D:lle. Fujilla en ole pidempiä valotuksia kokeillut). Nikon D750 on kyl hyvä, mut käytännössä ero on parhaimmillaan aukon luokkaa 5D IV:een - en silti vaihtanut Nikoniin.
5D IV-kokemuksella sanoisin, et lämpötila ei välttämättä ole ongelman perimmäinen syy - ruudussa olevat valonlähteet ainakin vaikuttavat eli oletettavasti valo vuotaa hivenen tonne kennon reunoille ja isot raidat tulee niistä - ne ei osu samalle viivalle aina eli kyse ei voi olla puhtaasta kennon ongelmasta (ja oletan, et kennon lukemisen kannalta noi raidat on liian suuria, jotta sen vois selittää vain eri signaalipoluilla - vai voiko?). Ei mikään tieteellinen analyysi isolla otosjoukolla vaan yhden kameran perusteella testattu. Pitäs kokeilla joskus, et vaikuttaako noihinkin väli-isot. Mut silti kyseessä lienee ko. kennon (tai kennon käsittelyn) tyyppiongelma ja eroaa muista Canoneista selkeesti.