niffe kirjoitti:hkoskenv kirjoitti:niffe kirjoitti:Pakko kompata nimimerkkiä T71 tässä. Väreistä todetaan aina yliolkaiseen tyyliin, että parilla säätimellä sinne tänne ja niin edelleen, mutta ei se nyt ihan niin mene, vaikka jokainen väri olisikin teoreettisesti väänneltävissä mihin tahansa pikseliarvoon näytöllä. Tunkkaiset ihonsävyt ovat vaikeita korjattavia käytännössä, koska värien epäpuhtauksien laatu ja määrä ovat hankalasti havaittavia ja arvioitavia.
Värit eivät ole edes teoreettisesti korjattavissa. Se johtuu siitä, että sekä silmä että kameran kenno ottaa kolme tietyllä tavalla painotettua näytettä valon spektristä. Siinä hukkaantuu suurin osa informaatosta. Se johtaa myös siihen, että useampi spektri voi tuottaa täsmälleen saman näköaistimuksen tai kameran väriarvon.
Kameran värisuodattimet eivät kuitenkaan vastaa täysin silmän solujen herkkyysspektrejä. Silmä ja kamera tuottavat samoille spektreille hieman eri väriarvot. Ongelma syntyy siinä, että kamera kuvaa eri spektrit samalle värille kuin silmä. Kamera siis voi nähdä kaksi spektriä, jotka silmä näkee samanvärisinä, erilaisina ja päinvastoin. Niitä eroja ei voi millään globaalilla säädöllä korjata. Jos jonkun kohdan kuvassa säätää oikeaksi (aistihavaintoa vastaavaksi) joku toinen menee pieleen. Värien korjaamiseen vaadittava informaatio katosi silloin, kun kamera muunsi pikseleille tulevat jatkuvat spektrit RGB-vektoriksi.
Naulan kantaan. Juuri näin, mutta en uskaltanut polemisoida asiaa, koska henkilöt, joilla tuotemerkit ovat korvanneet osan persoonallisuutta, saisivat hirveän raivarin herkistyttyään aikaisemmille yrityksille keskustella asiasta. Kiitos avusta!
Täsä ei ole nyt kymysys mistään persoonallisuuksista, vaan edellisellä sivulla olevista videoista joilla yritetään todistella merkin X paremmuutta vs. merkki Y,ja nimenomaan tällä kertaa värien avulla!!
Tottakai värien toistosta on eroja eri kennojen suhteen, mutta ei ollenkaan siinä määrin mitä edellä mainituissa videoissa yritettään tuoda esille.
Osaava kuvaaja osaa kyllä määritellä valkotasapainon kohdalleen kuvauksissaan, tämä auttaa jo paljon. Automaattiseen WB ei ikinä voi luotaa 100% varmasti. jos ampuu RAW filuja, niin adoben väriprofiileilla voi vaikuttaa käytännön tasolla värien toistoon oikein mukavasti, enemmän kuin mitä näissä analyyttisissä pohdinnoista ikänä saada irti.
Enemmän kuin joistain puolivillaisista yoootuuube videoista, väriominaisuuksia kannattaa tsekata kunnon testisivustoista, kuten;
https://www.imaging-resource.com/PRODS/ ... x-iiA5.HTM" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.imaging-resource.com/PRODS/ ... d-ivA5.HTM" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.imaging-resource.com/PRODS/ ... -iiiA5.HTM" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.imaging-resource.com/PRODS/ ... d850A5.HTM" onclick="window.open(this.href);return false;
tämä tässä. ei sidota tätä nyt persoonalisuuksiin.ja olen samaa mieltä, että tälläsille ylkeishyödyllisille pohdinnoille voisi tosiaan perustaa omia ketjuja tän sivuston sopivaan foorumin osastoon, eikä pohti jossain A7III ketjussa.