Tuota määritelmää näkee usein. En ole samaa mieltä. Taiteen määritelmään kuuluu mielestäni sisäisen validoinnin lisäksi ulkoinen validointi. Toisin sanoen, jonkun muunkin on pidettävä tehtyä taiteena. Taide on sosiaalinen konstruktio, se vaatii sosiaalisen rakenteen. Sen lisäksi taiteeseen kuuluu autenttisuus. Olen Mary Midgleyn kanssa samaa mieltä siitä, että taiteeseen kuuluu taiteeksi julistaminen lisäksi myös osoitettu käsityötaito tai laajemmin jokin taito, craft. Mielivaltainen asia ei muutu taiteeksi vain, jos julistan sen olevan sitä.kairaba kirjoitti:Kysyin kerran yhdeltä vanhemmalta suomalaiselta valokuvataiteilijalta, opettajalta ja useiden alan kirjojen kirjoittajalta:" Mikä on taidetta?" Vastaus oli hyvin yksinkertainen:" Taidetta on varmaan kaikki mitä tekijä itse pitää taiteena"Kryptos kirjoitti:Taide on sosiaalinen konstruktio.
Voiko sen yksinkertaisemmin ilmaista.
Olen käyttänyt autenttisuuden määrittelyssä Brudneyn ja Lantosin (2011) määritelmää:
“To see the difference between agency and authenticity, note that agency can be fully exercised at each instant. Each choice can completely exercise the capacity. Authenticity, by contrast, must be exercised over time, sometimes over a lifetime. Over time, my authenticity projects me, my individual persona, onto the world. Authenticity is a sustained achievement, agency a momentary one.” -Brudney, Lantos, “Agency and authenticity: Which value grounds patient choice?” (Springer Science+Business Media B.V. 2011)
Mitä tulee itseilmaisuun ja merkityksellisyyteen, olen valokuvan yhteydessä kirjoittanut niistä täällä aiemminkin ja niiden motivoimana pari lyhyttä blogikirjoitusta, joiden ajatusta voi laajentaa valokuvasta muihinkin ilmaisumuotoihin.
https://mikalatokartano.wordpress.com/2 ... -audience/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://mikalatokartano.wordpress.com/2 ... otography/" onclick="window.open(this.href);return false;