Olin Vantaankoskella kokeilemassa Pixel Shiftiä aiheissa joissa on virtaava vettä ja paljon muitakin liikkuvia elementtejä, kuten heiluvia lehtiä. Tavoitteen saada lisää kokemusta siitä milloin pixel shiftiä voi käyttää, nyt kun jälkikäsittelysoftatkin ovat päässeet jyvälle PS tiedoston hyödyntämisestä ja liikkeen korjaamisesta niissä...Pentaxin Pixel shift moodihan ottaa 4 kuvaa ja yhdistää niistä yhden korkealaatuisen kuvatiedoston.
Ja tottakai myös kristallipallo oli mukana leikeissä. Nyt olen saanut hankittua isomman 12cm halkaisijan pallon ;-)

Tässä yksi normaali Pixel shift kuva (linkistä isompi versio). Käsitelty Rawtherapeen uusimmalla versiolla:

https://www.dpreview.com/galleries/5004 ... ad/3680787" onclick="window.open(this.href);return false;
Olin hämmästynyt miten vähän liikkeen vaikutus näkyy tässä kuvassa.
...Sitten vähän haasteellisempi Pixel shift yritelmä...Tämä on koostettu 3 PS tiedostosta, Samyang 24TS objektiivin kolmella eri shift asennolla:

https://www.dpreview.com/galleries/5004 ... ad/3680789" onclick="window.open(this.href);return false;
Nopeasti katsottuna kuva näyttää suht. siistiltä, mutta huolellisempi tarkastelu paljastaa liikkuvissa kohteissa pixel shift virheitä. Tämän kuvan 3 PS tiedostoa on käsitelty Pentaxin omalla DCU ohjelmalla (perustuu silkypix softaan).
Mutta vaikka tämä viimeinen esimerkki paljastaakin Pixel shiftin problematiikkaa, niin yleisesti ottaen se tekee varsin käyttökelpoista jälkeä tälläisissäkin aiheissa! Joidenkin liikkuvien kohteiden aiheuttamaa jälkeä voisi jopa pitää tyylikeinona tässä :-) Sitäpaitsi PS tekniikka auttaa tekemään virtaavasta vedestä pehmeämpää ilman ND filsujen tarjoamaa pidempää valotusaikaa...