Viljapeltokuvaa jahdannut jo vuosia. Käviskö tämmönen?
Spegen ilmaisua käyttäen - meinasi poksahtaa verisuoni päästä yhdistäessä astro tracerin trackaamaa taivasta toiseen kuvaan missä maisema oli paikallaan. Ihan pimeetä touhua :D
No kyllä maistuu. Toi linnunrata on aina kiinnostanu itseäni. Tässä kuvassa on ajattomuus läsnä. Tällainen maisema voisi olla yhtähyvin nykypäivää kuin kymmenen tuhatta vuotta sitten.
Arvasin että joku pilkunviilaaja iskee tähän :) Kyseessähän on ihan selvästi jokin varhaisista villiviljalajikkeista ja vuosi tarkalleen ottaen 9800 eaa :)
Hieno "epätodellinen" tunnelma kuvassa!
Tuohon tekemisen tuskaan saattaisi auttaa alla olevassa videossa ON1:llä toteutettu samantapainen kuvien yhdistäminen. Tiedä sitten onko helpottava Mafferin käyttämään metodiin verrattuna:
Kiitoksia vain katsojille. Joo elikkäs kaksi ruutua joista staattinen maisema on yhdistetty taustaan.
Kuvien valoisuus pitää saada mahdollisimman lähelle tai ideaalisesti samaksi kun yhdistää. Muuten räjähtää pää. Astrotracker tekee vielä hommasta vaikeampaa, kun maisemaobjektit ovat parikymmentä pikseliä vinossa, venyneitä ja epäkohdistettuna kun kenno palautuu seurannan jälkeen alkupisteeseen. Photoshopissa puuta piti aluksi skaalata hitusen että osui kohdalleen blurraantuneen seurantaruudun kanssa.
Nämä kuvat ovat otettu peräkkäin. Ensin seurannassa ollut taivas ja sitten perään maisema. Maisemaan valoa tuo juuri taivaalle noussut kuunsirppi sekä mistälie lähiasutuksesta hohkaava valosaaste. Yötaivas ei ole muutenkaan vielä täysin tumma. Sinne päästään syyskuussa.
Sony A7s(2) olisi yhtä hyvä ollut tähän kuvaan kun koko roskan olisi saanut yhdellä ruudulla ja ISO12800 asetuksella.
No eipä sillä. Kuvan pointti on tuo petäjä mikä on kartassakin merkattu erikoisuudeksi. Sellaine se omaankin silmään on. Suomen skaalassa erittäin harvinainen yksilö.
Maffer on nyt ajanut itsensä nurkkaan. Häneltä odotetaan aina jotain erikoista. Tavallisempi matsku ei enää kelpaa katsojille :)
Makuasioitahan nää kuitenkin on...Niinkuin jo totesin, itselle tää uppoaa just sen vuoksi, että linnunrata kiinnostaa ja jotenkin toi vanha mänty yhdistettynä tähtitaivaaseen tuo sen ajattomuuden fiiliksen.
Joo, rasittavaa touhua. Seuraavaksi heitän romut mereen ja siirryn kokoaikaiseksi kuntosaliharrastajaksi. Porkkalan rantakivikoista kannattaa etsiä Penronia ja K-1:n magnesiumrungon jäänteitä. Ehkä niistä saa Kuusakoskelta pari euroa.
Omasta mielestä tämä on pitkästä (vähään) aikaa Mafferilta hyvä kuva. Komia puu ja sopivan avonainen ympäristö on harvinaista herkkua Suomessa. Tämän kaiken kruunaa tuo komia tähtitaivas. Pientä oksien epäterävyyttä on, mutta ei se iso ongelma ole. Alhaalla olisi voinut olla hiukan enemmän tilaa jos teettää tuosta taulun.
Jeps, eiköhän tuolla tule käytyä vielä uudelleenkin. Tosin viljan kannalta voipi olla vähän myöhäistä kuvan alareunaa ajatellen...no ehkä siellä on kohta isoja olkipaaleja :D
Sopivan simppeli minunkin makuun, hyvin saatu linnunratakin kaiveltua ja petäjä on komea.
Objektiivin kehnohko reuna/nurkkapiirto ihan semisti häiritsee koska tähdet venyy, vaan minkäs teet kun linnunrataa kuvattava kumminkin isolla aukolla. Vai johtuuko tuo jostain seurantaan liittyvästä ilmiöstä? En ole oikein astrohommiin perehtynyt :)
Astro-tracerin ongelma. Se kun liikuttaa kennoa vai tietyssä tasossa niin laajiksella reunojen tähtien vauhti vähäsen kiihtyy vrt. kuvan keskiosa. Seurantajalustalla pitäisi saada tolkullisesti pisteitä reunoillakin.
Kyllähän laajiksella muuten kuvan reunoilla olevat tähdet ovat viivamaisempia kuin keskellä olevat. Fisu on sitten asia erikseen.