Noissa tilanteissa kuten kakkonen mielestäni pitää olla kiekko ilmassa tai sitten jääsumu jonkun pelaajan luistimesta. Jompi kumpi, niin kuvassa on vauhtia.
Kolmonen on sellainen jossa näkisin mielelläni jonkin jipon. Eli jos vaikkapa kuvan tarkennus olisi siinä takana olevan pelaajan kasvoissa kun hänellä on aika hyvä ilme. Tämä kuva kertoo miksi haikailin kiekkoa tuossa edellä. Tässä kiekko on hengissä, eli kuva kertoo, että kiekko on menossa johonkin. Pidentämällä suljinaikaa saisit kiekon elämään. No sitten se jääsumu ei enää ole niin vaikuttava joten valintoja on tehtävä.
Tuo on jo mielestäni paljon parempi torjuntakuva. "Miehiä töissä". Itse haen tilannetta jossa on ihmisiä. Nämä kuvat ovat sitten myöhemmin muistoja niille ihmisille. Totta hemmetissä olisi kiva ottaa se vuoden urheilukuva mutta varmanpäälle ottaa muistoja. Tässä viimeisimmässä torjuntakuvassa näkyy tilanne ja ihmisiä. Josko sitä haluaisi parantaa, niin lyhyemmällä suljinajalla pikkuisen elämää kiekkoon joka samalla parantaisi syväterävyyttä.
Olet valinnut todella haastavan ja mukavan kuvausalueen. Kotihallissa tiedät valot, varjot ja kuvauspaikat mutta joudut sitten jäähyaitioon tai koppiin pitämään kirjaa :-)
Vierasmatseissa kannattaa kiertää hallia ja etsiä kuvauspaikat sillä aikaa kun pojat valmistautuvat.
Suosittelen, että maksat sen muutaman kympin liitolle jotta sinut rekisteröidään toimihenkilöksi. Kun olet huoltaja, varajojo tai jotain, niin voit mennä sinne vaihtoaition nurkkaan kuvaamaan. Ehdottomasti paras paikka junnulätkässä!
Alivalottunut... olen aika varovainen (liian varovainen) noiden värien ja kuvien kirkkauksien kanssa... olisiko tämä parempi? Nyt tuntuu, että osa on jo liian valkoista.
Mutta kyllähän tuo on pirteämmän näköinen näin. Mutta juuri tällaista palautetta kaipaan. Kiitos
Lätkäkuvien kanssa ei hirveen varovainen kannata olla. Pieni ylivalotus ei haittaa ollenkaan, vaan tuo "jäisen" tunnelman kuvaan. Erityisesti valkobalanssi on tärkeä, ja kolmessa kuvassasi kaikissa valkobalanssi on enemmän tai vähemmän perseellään. Suosittelen hakemaan sopivat asetukset yhteen kuvaan ja synkkaamaan sen jälkeen ne kaikkiin - aikaa säästyy ja lopputulos on tasalaatuinen :)
Sisällöllisesti oikein hyvää settiä, mutta pienellä jälkikäsittelyllä näistä saa myös teknisesti hyviä. Muokkauksellasi kuva parani jo huomattavasti.
Postataas myös oma versio mitä sain jpegistä irti :) En tiedä pidätkö itse tästä, mutta omaan silmään tämä lookki tuo heti professionaalimman tunnelman.
EDIT: Kannattaa muuten siirtyä myös S-moodista täysmanuaaliin.
Dailunch kirjoitti:Erityisesti valkobalanssi on tärkeä, ja kolmessa kuvassasi kaikissa valkobalanssi on enemmän tai vähemmän perseellään. Suosittelen hakemaan sopivat asetukset yhteen kuvaan ja synkkaamaan sen jälkeen ne kaikkiin - aikaa säästyy ja lopputulos on tasalaatuinen :)
Tasalaatuisempi. Harvemmin valaistus on niin hyvä (kuvaajalle) että eri kulmissa pärjätään samalla WB:llä. Myös pleksin läpi ja yli otetut kuvat on käsiteltävä erikseen. Mutta sitä vartenhan yläraajoihin on kehittynyt nivelet että hiiren käyttö onnistuu...
Kuinka tuo valkotasapaino oikein säädetään LR4:ssä? Pelkällä näppituntumalla?? Tuo "pipetti" antaa erilaisen arvon esim kypärästä, sukasta tai jäästä. Otin nyt Jään alkupisteeksi ja sitä silmämääräisesti sitten säätelin...
Lisäsin myös kontrastia, claritya, vibrance ja saturation sekä terävöitystä.
Kuvat olin ottanut valotuksella "painotettu keskusta" Pitäisikö hallissa kuvata kuitenkin koko kuvan valotuksella kun nyt jäävät alivalotetuiksi??
Kuvat olin ottanut valotuksella "painotettu keskusta" Pitäisikö hallissa kuvata kuitenkin koko kuvan valotuksella kun nyt jäävät alivalotetuiksi??
Ite tykkään käyttää koko alueen mittausta ja valotan 0,3 ta1 0,7 yli. Valkotasapaino kannattaa ottaa sieltä missä tietää varin olevan oikeasti neutraali ja jostain syystä kirkkaissa kuvissa valkotasapainon saa helpommin kohdilleen.