oka kirjoitti: ↑Elo 05, 2021 12 : 37
E-M1X:n linnuntunnistus toimii tällaisissa olosuhteissa ällistyttävän hyvin, hiukan kärjistettynä kunhan vähän tähtäilee sinne päin, niin tarkennus etsiytyy päähän ja silmään. Tietysti silloin kun linnun muoto katoaa (esim. veden pärskeet, jne), myös linnuntunnistus menee kuutamolle.
Btw, minusta tällaisissa tilanteissa kannattaa hyödyntää Olyn keveyttä ja kompaktiutta: jätä se jalusta kotiin, kuvaa takanäytöltä ja roikota kalustoa käsivaralta veden pinnassa.
Ai niin: hyvät kuvat!
Jos noin hyvin toimii linnuntunnistustarkennus, tässähän täytyy päivitää kamerarunko uudempaan...
Juuri noita mietin tänä kesänä lammella, "sohottaa vaan sinnepäin" ja tarkennus oikein etsiytyy lintuun/silmään ja kestää siinä.
Muutamia tunteja kun istunut toimettomana lammella, poikanen ja toinen emo ovat vaan nukkuneet keskellä lampea, yhtäkkiä saapuu toinen emo lammelle, ei siinä välttämättä ole kuvaaja parhaimmillaan. Kaikki tekniikan suoma apu kelpaa siinä tilanteessa.
Tänä kesänä kalantuonti lammelle kesti lyhimmillään, 1,5 tuntia ja pisimmäällään odotin yli 3 tuntia, eikä emo saapunut.
Lyhyitä aikoja tottuneelle kojukyttääjälle :)
Valtava uuden opettelu olisi edessä tuohon takanäytöltä kuvamiseen. Kuvaat näet maisematkin etsimen kautta, aina.
Kerran tällä palstalla joku Sony-kaveri kertoi saman, takanäytöltä kuvaamisen ja vieläpä lähtökiihdytystä tekevään kaakkuriin. Pidin sitä vitsinä.
Tyätyypä miettiä, puistolammen sorsat olisi hyvä aloituskohde.
Asiasta toiseen, tarkennan nykyään peukalolla, sen oppimiseen meni ainakin vuosi, jossein toinenkin, ennenkuin jäi selkäytimeen...