Vocifer kirjoitti:Tai siis haluat ottaa itseäsi koskettavia kuvia. Voihan tuosta ompelukonepönöstä tietenkin saada koskettavan, kun siihen runoilee tesktiä kylkeen teen juomisesta tai vaikka siitä miten mies tarjosi vanhinta tytärtään valokuvaajalle vaimoksi, mutta eihän tuossa itse kuvasta mitään tuollaista välity katsojalle. Siinä ei ole kuin intialainen pappa ompelukoneen kanssa. Ompelukone on vertaus työhön. Linnun työ on ruuan hankkiminen tai pesän rakentaminen. Lintu jolla on esim. hyönteisiä tai pesänrakennusainetta suussa on ihan yhtä koskettava. Tai vaikka majava kaatamansa puun vieressä, siinä se pirun ylpeänä katselee sitä kaadettua puuta varsinkin, jos se on reviirin suurin puu.
Nuo sinun ihmiseen kohdistuvat herjaukset kyllä naurattavat. Taidat olla aika nuori poika ja luulet ihmisten olevan poikeuksellisia, kun vaihdetaan maata tai kulttuuria. Voin kertoa, että ne ovat ihan samanlaisia kuin täällä Suomessakin, resurssit saattavat olla vain vähän erilaisia. Mutta yrittävät tulla toimeen ja jatkaa geeniperimäänsä sillä mitä on tarjolla. Myöskään ihonväri tai kieli ei muuta ihmistä, ei edes älyllisesti vaikka Tatu Vanhanen näin väittääkin.
Hyvä, että pystyt kokemaan
ilon hetkiä ja osaat nauraa lukiessani tekstejä. Tuotan mieluusti iloa kanssaihmisille.
Epäselväksi jäi, missä olen väittänyt että "poikkeuksellisia" ihmisiä löytyy maata tai kulttuuria vaihtamalla? Vanhasella taasen on keskenään korreloivaa tieteellistä dataa väitteensä tueksi, sinulla sinun oma mielipiteesi. Tieteellisessä maailmassa mielipiteelläsi on mielipiteen arvo. Ihan kiva, että olet jotain mieltä, mutta tieteellinen korreloiva fakta ei ole mielipide. Jos pystyt omilla tieteellisillä faktoillasi kumoamaan toisen tieteelliset faktat niin hyvä.
Se, että näet majavan silmissä
ylpeyttä puunkaadon jälkeen vain kertoo sinun taipumuksest
a luonnon inhimillistämiseen, ei siitä että majava kokisi ylpeyttä (tai muitakaan egon liittyviä tunteita). Eli
lapsenomaisena aikuisena, nojatuoliluonnonsuojelijana liität
itse keksittyjä ja itse kokemiasi tunteita jonnekin minne ne eivät kuulu.
Palaan tässä ketjussa aiemmin esitettyyn väitteeseen, että
ottamalla talitintista paljon skarppeja lähikuvia myötävaloon pelastetaan tuhoutuva maailma. Tapahtumaketju miten tuo tapahtuu, jäi kyllä itselle hieman hämäräksi.
En ole mikään ekohippi, enkä puunhalaaja, mutta jotkut asiat vain kiinnostavat, kuten varpuset. Laji on vähentynyt, eikä kukaan varmasti tiedä syytä. Harrastuksena aloitin varpusten talviruokinnan viitisen vuotta sitten, jolloin talven yli selvisi sinnitteli vain neljä lintua. Asiaa ymmärtämättömän sivustaseuraajan näkökulmasta varpusten liikkumisen vaikeus (=kömpelyys) tuntui muihin lajeihin verrattuna silmiinpistävältä, aivan kuin joku tauti vaivaisi.
Nyt syystä tai toisesta kanta on kasvanut vuosien mittaan silmissä. Nyt kun ensimmäiset pakkaset eivät vielä ole kurittaneet, niin ruokintapaikalla voi nähdä (muiden lintujen ohella) 50 varpusta samaan aikaan (ruokaa menee hiukan yli 10 kg viikossa). Yleensä talvi pudottaa varpuskannan ainakin puoleen, mutta jos 25 yksilöä selviää talven yli, niin se on huomattava parannus ensimmäisen talven neljään, josta ei oikein parvea muodosteta. Lisäksi varpusten lentotaito ja ketteryys on asiantuntemattoman sivustaseuraajan mielestä selvästi parantunut. Miksi? Ei mitään havaintoa. Ruokintalaitteita on useita, mutta pari lähintä ovat 50 sentin päästä ikkunasta. Pönölähikuvia voisin ottaa vaikka 100 millisellä, tai 16 millisellä asettamalla kamera jalustalle ulos ja käyttämällä kaukaria. So What?
Väitän, että
vaikka ottaisin lähikuvia varpusista myötävalossa vaikka maailman tappiin asti, niin ei se varpusta pelasta. Kyllä mielestäni joku selkeämmin seurattava loogisten vaikutusten ketju olisi tarpeen. Aluksi voisi nostaa oma perseen penkistä ja tehdä joitain asioille, jotka omasta mielestä ovat huonosti. Sohimalla
eteerisillä ajatuksilla ja moraalisella ylemmyydellä varustettuna luonnossa isolla valkoisella tai mustalla putkella lähikuvia linnuista ottaen ja luulemalla että sillä muuttaa maailman kertoo vain, että
hissi ei nouse vintille.
Keittiön ikkuna tänään klo 11:40 (parvi pitää sellaista mekkalaa, että pitää välillä käydä koputtelemassa ikkunaa)
Ei kukaan järkevä aliarvioi kuvan voimaa tai sen kykyä muuttaa ihmisten maailmankuvaa, koska jokainen joka on hiemankin seurannut vaikka Jim Brandenburgin työtä, niin tietää mitä voi saada aikaan kuvaamalla koskettavia kuvia luonnosta. Mutta mikä on selvää, että
on ihan turha haaveilla että ottamalla miljardi terävää nollapönöä asiat muuttuisivat.