Kyllä minua ainakin pelottaisi ostaa tuo Sigma... Canon 17-40 on laatulasi kaikin puolin.Tuomo kirjoitti:Sanokaapas asiantuntijat, kumpaa suosittelette, Sigman 17-35/2.8-4 vai Canon 17-40/4L? Sigman hankkimalla saisi enemmän valovoimaa ja säästäisi parisataa euroa, kun taas Canonin hankkimalla saisi L-sarjan objektiivin. Mutta kumpi on käytössä oikeasti parempi?
Canon EOS-objektiivit
-
- Viestit: 11328
- Liittynyt: Loka 07, 2003 9 : 18
- Paikkakunta: Suur-Sawo
-
- Viestit: 220
- Liittynyt: Tammi 09, 2004 15 : 00
Kokemuksia mulla on ainoastaan tuosta 100-400:sta, mutta kaipa näistäkin kommenteista on jotakin hyötyä.visakoivu kirjoitti:On hankinnassa tele-zoom.
Vaihtoehdot ovat lähinnä CANON EF 100-400/4.5-5.6 L IS USM tai
SIGMA 80-400/4.5-5.6 EX OS. Onko kenelläkään kokemuksia molemmista?
Objektiivi on suhteellisen raskas vaikka paino on aina suhteellista, itse jaksan kantaa sitä hyvin. Painoon tottuu nopeasti, varsinkin jos sitä kantaa siten että kamera roikkuu esim. oikeaa kylkeä vasten kameran yläpuoli kylkeä vasten ja kameran hihna menee kaulan vasemmalta puolelta. Edessä vatsan kohdalla kantaminen vaatii melkein aina kädellä tukemista, ellei halua että putki heiluu miten saattuu. Kylkeä vasten heilunta ei ole niin voimakasta. Käsivaralla kuvatessa tarpeeksi suuri runko tasapainottaa objektiivin kanssa kuvaamista, varsinkin jos kamerassa on paristo/pystykahva. Jalustan kanssa kuvatessa objektiivi kannattaa ehdottomasti laittaa kiinni mukana tulevalla tripod collarilla (mikä liekään suomeksi, jalustakiinnike?). Pysty- ja vaakakuvaus on helppoa sen kanssa, objektiivin saa pyörimään kiristysruuvia hieman löysäämällä ilman, että itse jalustaa tarvitsee liikutella.
Rakenne on jämäkkä, kuten L-sarjan linssiltä sopii odottaa. Runko on metallia, joka osaltaan lisää painoa verrattuna "muoviputkiin". Normaalin kierrettävän zoomin sijaan objektiivissa on ns. push-pull-zoomi joka jakaa mielipiteet netissä kahteen leiriin. Itse pidän zoomin toteutuksesta, zoomaaminen sadasta millistä neljäänsataan on huomattavasti nopeampaa pumppuzoomilla. Kun sopiva polttoväli on asetettu, zoomin saa lukittua kiertämällä erillistä kiristysrengasta. Samainen lukitus estää objektiivia pitenemästä itsestään, kun kameraa ja objektiivia kantaa siten, että ne osoittavat maahan. Toisaalta manuaalitarkennuksella kuvatessa kiristysrenkaasta on vain haittaa, koska se sijaitsee ihan tarkennusrenkaan vieressä; kiristysrenkaan hiplaaminen liikuttaa aina hieman tarkennusrengasta, mikä on rasittavaa. Pumppuzoomin takia objektiivin sanotaan imevän sisäänsä pölyä kuin pölynimuri, mutta tästä pyörii netissä ristiriitaista tietoa. Olen käyttänyt objektiivia vasta muutaman kuukauden, joten pölynimuriongelmaa en voi kommentoida.
Kuvanvakaaja mahdollistaa käsivaralta kuvauksen tilanteissa, joissa normaalisti jalusta olisi pakollinen. Vakain käsin kuvattuna 400mm polttovälillä teräviä kuvia saa 1/125s valotusajoilla tai jopa hitaammilla. Kuvanvakaajassa on kaksi tilaa, staattiseen kuvaukseen ja panorointiin. Kumpikaan tila ei osaa tunnistaa jalustaa (toisin kuin uusimmat Canonin IS-objektiivit), joten kuvanvakaaja kannattaa kytkeä pois päältä, jos kuvaa jalustan kanssa. Periaatteessa tuo on mitätön yksityiskohta, mutta kokemuksesta voin sanoa, että kuvanvakaajaa ei aina muista ottaa pois päältä. Jotkut sanovat, ettei kuvanvakaajan pitäisi vaikuttaa kuvaan vaikka se olisikin kiinni jalustassa, mutta en ole varta vasten kokeillut tuota. Kuvanvakaaja kuluttaa paristoja tai akkua reippaammin kuin tavalliset objektiivit, joten se kannattaa ottaa huomioon. Keskinkertaisen valovoiman vuoksi IS pelastaa monia kuvaustilanteita, mutta liikkuvaa kohdetta se ei luonnollisesti pysäytä hitailla valotusajoilla. Toisaalta pitää muistaa, että, seuraava Canonin 400 milliin yltävä EF 400mm f4L IS DO maksaa yli 3,5 kertaa enemmän. 2.8-aukolla varustettu 400mm objektiivi maksaa lähes 6 kertaa enemmän. (www.ny-camera.net:n hinnaston mukaan) Tarkennusnopeus oman 10D-rungon kanssa hyvässä valossa on nopea ja hiljainen kuten USM-linssiltä sopii odottaa, mutta nopeampia löytyy varmasti.
Kuvan terävyys on kuluttajalinssien yläpuolella, mutta jää selvästi kiinteäpolttovälisten L-sarjan linsseistä, tosin vertailu onkin epäreilu. Verrattuna muihin L-sarjan zoomeihin (poislukien ainakin 35-350mm) kuvanlaatu on silti hieman jäljessä, mutta omien kokemuksieni ja lukemattomien nettiarvostelujen perusteella kuvanlaatu ei todellakaan ole huono. Kontrasti on hyvä, flare on kontrollissa (mukana tulee myös vastavalosuoja) ja kuva terävyys on kauttaaltaan lähes sama. Esim. EF 70-200mm f2.8 2x telekonvertterilla varustettuna on huomattavasti pehmeämpi keskeltä, ja vieläkin pehmeämpi reunoilta. 100-400mm objektiivin piirto pehmenee 300 millin jälkeen täydellä aukolla, mutta terävyyshuippu saavutetaan aukolla 11-16 ja kuvat kestävät hyvin A3-tulostuksen.
ISO 100:lla kuvatessa käsivaralla ilman on oltava aurinkoinen, muuten valoa ei yksinkertaisesti riitä tarpeeksi (ei edes IS:n kanssa). Parhaiten pärjää tietysti ISO 400:lla, jolloin pilvinenkään sää ei haittaa, mutta nopean liikkeen pysäyttämiseksi tarvitaan aurinkoista säätä ja ISO 200/400.
Esimerkkikuvia:
http://petri.tuohimaa.com/image1.html
http://petri.tuohimaa.com/image3.html
http://petri.tuohimaa.com/image4.html
http://petri.tuohimaa.com/image5.html
http://petri.tuohimaa.com/image6.html
http://petri.tuohimaa.com/image7.html
http://petri.tuohimaa.com/image8.html
http://petri.tuohimaa.com/image15.html
Lopuksi plussat ja miinukset:
+IS
+L-sarjan jämäkkä rakenne
+polttoväli
+siedettävän painoinen, jos vertaa muihin superteleobjektiiveihin
+kuvanlaatu pienemmällä kuin maksimiaukolla
+push-pull-zoomi (todella henk.koht. mielipide)
+digirunkoa käytettäessä hulppea 640mm kinokokoa vastaava maksimipottoväli (esim. 10D:n 1.6x polttovälikertoimen kanssa)
-keskinkertainen valovoima, ei pysäytä liikettä yhtä hyvin kuin 2.8:n aukolla varustetut objektiivit
-raketinheittimeltä näyttävä ulkomuoto herättää liikaa huomiota ("mihin lehteen kuvaat?", "ulottuuko tuolla kuuhun?")
-manuaalitarkennus hankalaa lukitusrenkaan vuoksi
-kuvanlaatu maksimiaukolla, varsinkin 400mm:ssä
-L maksaa
(-mahdollinen pölynimuri)
Kaikki tämä IMHO, luonnollisesti. ;-)
-
- Viestit: 49
- Liittynyt: Elo 07, 2005 20 : 32
- Paikkakunta: Haukipudas
- Viesti:
Kertokaahan Canon Zoom objektiivi EF 24-85 MM F 3.5-4.5 USM:n omistajat tai muuten asiasta tietävät kokemuksia ko. putkesta, onko se sen 400+euron:n arvoinen objektiivi?
Miten piirto, onko hyvää jälkeä vai (300 D) kittilinssin kaltaista suttua?
Uskaltaako verrata lähellekään mitään L-sarjan linssiä?
Onko tarkennuksen kanssa ollut mitään ongelmia?
+Muuta mitä mieleen tulee, kiitän.
Miten piirto, onko hyvää jälkeä vai (300 D) kittilinssin kaltaista suttua?
Uskaltaako verrata lähellekään mitään L-sarjan linssiä?
Onko tarkennuksen kanssa ollut mitään ongelmia?
+Muuta mitä mieleen tulee, kiitän.
-
- Viestit: 46
- Liittynyt: Maalis 08, 2005 10 : 05
Re: Canon EOS-objektiivit
Olen hankkimassa 70-200/2,8 L IS linssiä ja haluaisin tietää miten kohtalaisen painavaa linssiä pitää kantaa, kun se on kamerassa kiinni: kannatetaanko kameraa vai linssiä?. Kuinka paljon bajonetti käytännössä kestää?spege kirjoitti:Jos olette Canonisteja ja suunnittelette objektiivihankintoja, voin ehkä teitä auttaa kertomalla kokemuksistani.
-
- Viestit: 145
- Liittynyt: Huhti 12, 2004 22 : 24
Katsoppa täältä.
EDIT:
EDIT:
Vesku1 kirjoitti:Kertokaahan Canon Zoom objektiivi EF 24-85 MM F 3.5-4.5 USM:n omistajat tai muuten asiasta tietävät kokemuksia ko. putkesta, onko se sen 400+euron:n arvoinen objektiivi?
Miten piirto, onko hyvää jälkeä vai (300 D) kittilinssin kaltaista suttua?
Uskaltaako verrata lähellekään mitään L-sarjan linssiä?
Onko tarkennuksen kanssa ollut mitään ongelmia?
+Muuta mitä mieleen tulee, kiitän.
Viimeksi muokannut JCN, Elo 08, 2005 11 : 38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-
- Viestit: 7381
- Liittynyt: Tammi 18, 2004 23 : 57
Re: Canon EOS-objektiivit
Muutamia kuukausia on mainitsemasi putki ollut 300D:n jatkeena ja yleisputkena. Kyllähän sitä mieluummin ottaa putkesta kiinni kuin objektiivista kun muovirunko tuntuu hieman elävän. Jalustalle en voisi kuvitellakkaan kameran runkoon kiinnittämistä, sen verran hyvä jalustapanta on.continue kirjoitti:Olen hankkimassa 70-200/2,8 L IS linssiä ja haluaisin tietää miten kohtalaisen painavaa linssiä pitää kantaa, kun se on kamerassa kiinni: kannatetaanko kameraa vai linssiä?. Kuinka paljon bajonetti käytännössä kestää?spege kirjoitti:Jos olette Canonisteja ja suunnittelette objektiivihankintoja, voin ehkä teitä auttaa kertomalla kokemuksistani.
Oikein käytettynä bajonetti kestää mitä tahansa, eli painavammissa objektiiveissa kannatteleva käsi on putkessa eikä rungossa.
Ja kysymykseesi kohtalaisesta painosta, noh, onhan se sangen tukevan oloinen mikä on pelkästään hyvä asia.
-
- Viestit: 46
- Liittynyt: Maalis 08, 2005 10 : 05
Re: Canon EOS-objektiivit
Tarkennettu kysymys kuuluu, että kestääkö bajonetti kameran roikottamista olkapäällä pitämättä kiinni kamerasta tai linssistä.fotom kirjoitti:Muutamia kuukausia on mainitsemasi putki ollut 300D:n jatkeena ja yleisputkena. Kyllähän sitä mieluummin ottaa putkesta kiinni kuin objektiivista kun muovirunko tuntuu hieman elävän.continue kirjoitti:Olen hankkimassa 70-200/2,8 L IS linssiä ja haluaisin tietää miten kohtalaisen painavaa linssiä pitää kantaa, kun se on kamerassa kiinni: kannatetaanko kameraa vai linssiä?. Kuinka paljon bajonetti käytännössä kestää?spege kirjoitti:Jos olette Canonisteja ja suunnittelette objektiivihankintoja, voin ehkä teitä auttaa kertomalla kokemuksistani.
Oikein käytettynä bajonetti kestää mitä tahansa, eli painavammissa objektiiveissa kannatteleva käsi on putkessa eikä rungossa.
Spege, sinä et pääse taivaaseen (vaikka tuo olikin vitsi) ;-Pspege kirjoitti:Leicat joutaa minun puolestani museoon. Jos verrataan kuvalaadussa esim. Canon EF 300/2,8L IS ja Leica Apo-Telyt-R 280/2,8, epäilen vahvasti että Canon on parempi (MTF-käyrätkin lähes maksimissa).Tapiol2003 kirjoitti:Tarkoitatko Leican objektiiveja ;-) Hyvä tavoite !spege kirjoitti:Elämän tarkoitus on omistaa mahdollisimman monta L-lasia.
Ja mitä Leica-kuvaaja nyt tekee; ei ole digirunkoa, ei ole automaattitarkennusta, ei ole kuvanvakaajaa, objektiivivalikoima on rajoittunut ja kaikki maksaa liikaa. Heitetään nyt se Leica-nostalgia romukoppaan ja eletään tätä aikaa. Kohta ei kaupasta saa enää edes filmiä.
-
- Viestit: 12556
- Liittynyt: Helmi 21, 2004 15 : 02
- Paikkakunta: Keuruu
Re: Canon EOS-objektiivit
Kyllä kestää, eihän se paina kuin 1,5 kilon kieppeillä. Ei muuta kuin olkapäälle roikkumaan kameran hihnasta. Minä roikotan 3.5 kilon 200 mm kameran kahvasta ilman jalustaa kuvatessa. Aika paljon ne kestää.continue kirjoitti:Tarkennettu kysymys kuuluu, että kestääkö bajonetti kameran roikottamista olkapäällä pitämättä kiinni kamerasta tai linssistä.
...kuvia lisätään myöhemmin...
http://kohan.1g.fi/
http://kohan.1g.fi/
-
- Viestit: 143
- Liittynyt: Loka 04, 2004 19 : 58
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Canon EOS-objektiivit
3.5 kilon painoinen 200 millinen??kohan kirjoitti:Kyllä kestää, eihän se paina kuin 1,5 kilon kieppeillä. Ei muuta kuin olkapäälle roikkumaan kameran hihnasta. Minä roikotan 3.5 kilon 200 mm kameran kahvasta ilman jalustaa kuvatessa. Aika paljon ne kestää.continue kirjoitti:Tarkennettu kysymys kuuluu, että kestääkö bajonetti kameran roikottamista olkapäällä pitämättä kiinni kamerasta tai linssistä.
Näyttää kestävän juoksemistakin. Mitä nyt noita mm-kisojen voittajien perässä juoksentelevia valokuvaajia olen seuraillut. Aika kärkkäitä paparazzeja nuo kyllä ovat. Herhiläisinä voittajan kimpussa. Hankkisivat pitempää putkea niin ei tarvitsisi työntää sitä putkea tuoreen maailmanmestarin naamaan kiinni! :D
Of all the factors which determine the success or failure of a photograph, light is by far the most crucial and, at the same time, the most elusive. -Michael Busselle
-
- Viestit: 6200
- Liittynyt: Tammi 09, 2003 22 : 08
- Paikkakunta: Järvenpää
- Viesti:
Re: Canon EOS-objektiivit
EF200mm f/1.8L USM taitaa painaa tasan kolme kiloa:Novice kirjoitti: 3.5 kilon painoinen 200 millinen??
-
- Viestit: 12556
- Liittynyt: Helmi 21, 2004 15 : 02
- Paikkakunta: Keuruu
Re: Canon EOS-objektiivit
Tare on oikeassa. Muisti pätkii vanhemmiten.:)tareone kirjoitti:EF200mm f/1.8L USM taitaa painaa tasan kolme kiloa:Novice kirjoitti: 3.5 kilon painoinen 200 millinen??
http://www.canon.com.au/products/camera ... specs.html
...kuvia lisätään myöhemmin...
http://kohan.1g.fi/
http://kohan.1g.fi/
-
- Viestit: 46
- Liittynyt: Maalis 08, 2005 10 : 05
Re: Canon EOS-objektiivit
Kiitos tiedoista. Sitä vaan haluaa olla hieman varovainen uuden kameran kanssa ettei tietämättömyyttään rikota bajonettia.kohan kirjoitti:Kyllä kestää, eihän se paina kuin 1,5 kilon kieppeillä. Ei muuta kuin olkapäälle roikkumaan kameran hihnasta. Minä roikotan 3.5 kilon 200 mm kameran kahvasta ilman jalustaa kuvatessa. Aika paljon ne kestää.continue kirjoitti:Tarkennettu kysymys kuuluu, että kestääkö bajonetti kameran roikottamista olkapäällä pitämättä kiinni kamerasta tai linssistä.
Olen kyllä seuraillut lehtikuvaajia miten ne roikottaa kameroita ja linssejä ja aika vapaan näköistä meininkiä on.
-
- Viestit: 313
- Liittynyt: Marras 08, 2004 13 : 07
Vaikka onkin jo vanhempi hehkutus, hämmästelen, muistelin ettei se olisi kovin terävä, esim. täälläkinhaili kirjoitti:Eilen suomen Canonin esittelytilaisuudessa oli puhetta Canon EF 70 - 300 mm DO IS USM lasista että sen laatu pistää kampoihin L-sarjallekin.
http://www.the-digital-picture.com/Revi ... eview.aspx
Mahtaako jollakulla olla päinvastaisia kokemuksia?:-)... ... My biggest disappointment with the Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM Lens is the lack of sharpness. Canon's 70-200mm and 100-400mm L lenses are clearly superior in sharpness to the 70-300 DO. The 70-300 DO is very soft wide open - especially at 300mm. Even the Canon EF 75-300mm IS USM Lens is sharper wide open (and slightly faster at some focal lengths) and not much different at all other focal lengths. Stopping the 70-300 DO down 1/2 stop or more improves sharpness significantly, but even at f/8 I was not totally satisfied. ... ...
-
- Viestit: 7381
- Liittynyt: Tammi 18, 2004 23 : 57
Pähkäilin viime talven 70-300 vs. 70-200 ja päädyin kalliimpaan ainoastaan huomattavasti paremman valovoiman ja vastavaloon kuvattaessa paremman kuvanlaadun vuoksi. Tässä yksi hyvä testi jossa DO pistää hyvin kampoihin:ltuuri kirjoitti:Vaikka onkin jo vanhempi hehkutus, hämmästelen, muistelin ettei se olisi kovin terävä, esim. täälläkinhaili kirjoitti:Eilen suomen Canonin esittelytilaisuudessa oli puhetta Canon EF 70 - 300 mm DO IS USM lasista että sen laatu pistää kampoihin L-sarjallekin.
http://www.the-digital-picture.com/Revi ... eview.aspx
http://www.e-fotografija.com/artman/pub ... _304.shtml
-
- Viestit: 49
- Liittynyt: Elo 07, 2005 20 : 32
- Paikkakunta: Haukipudas
- Viesti:
Eli hyvä pitäisi olla...JCN kirjoitti:Katsoppa täältä.
EDIT:Vesku1 kirjoitti:Kertokaahan Canon Zoom objektiivi EF 24-85 MM F 3.5-4.5 USM:n omistajat tai muuten asiasta tietävät kokemuksia ko. putkesta, onko se sen 400+euron:n arvoinen objektiivi?
Miten piirto, onko hyvää jälkeä vai (300 D) kittilinssin kaltaista suttua?
Uskaltaako verrata lähellekään mitään L-sarjan linssiä?
Onko tarkennuksen kanssa ollut mitään ongelmia?
+Muuta mitä mieleen tulee, kiitän.
Onko kenelläkään mitään moitittavaa tuosta tuutista?
-
- Viestit: 6200
- Liittynyt: Tammi 09, 2003 22 : 08
- Paikkakunta: Järvenpää
- Viesti:
Ihan ok peruszoomi, joka on altis heijastumille ja terävin piirto puuttuu (tarttee himmentää). Ei pärjää L-objektiiveille. Tarkennusnopeus on hyvä. Kittilasiin en osaa verrata.Vesku1 kirjoitti: Eli hyvä pitäisi olla...
Onko kenelläkään mitään moitittavaa tuosta tuutista?
Kuten sanottu: perusobjektiivi.
Nettikuvista ei paljon voi päätellä, mutta meikäläisen galleriasta löytyy 12 kuvaa, jotka on otettu tuolla objektiivilla:
http://www.pekola.net/albumi/thumbnails ... arch=24-85