Canon FD filmikamera ja optiikkaa

Pipoa voi löysätä, mutta aiheen tulee liittyä jotenkin valokuvaukseen.
nsamppa
Viestit: 6505
Liittynyt: Helmi 10, 2010 21 : 25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Canon FD filmikamera ja optiikkaa

Viesti Kirjoittaja nsamppa »

spege kirjoitti:
nsamppa kirjoitti:Jätkällä kun tuntuu olevan nuo vanhat linssit hyvin hanskassa, niin mikähän voisi olla setti fd laseja. Nimenomaan haluaisin sitä hehkua. Sillä kun ihmiset näyttää mukavalta. Toi 55/1.2SSC laitettu korvan taa, mut 24, 35 ja ehkä joku laajempi. Tuleeko apteekin hyllyltä?
En ole Sony-Shuko, mutta voinen näin valokuvamarsalkkana vastata tähän, sittemminkin kun olen itse työskennellyt nuorena vuosia Canon FD-filmikalustolla ja tunnen siten hyvin tämän järjestelmän.

FD 24/1,4L tai sen edeltäjä, FD 24/1,4 SSC Aspherical ovat todellisia klassikoita ja muodostavat yhdessä 50/1,2L:n tai vanhemman 55/1,2 SSC Asphericalin sekä 85/1,2L:n tai sen edeltäjän 85/1,2 SSC Asphericalin kanssa todellisen Canonin FD-ajan "holy trinityn".

Ainut miinus on siinä, että vanhojen FD 24/1,4 objektiivien hinnat ovat nousseet varsin korkealle. Kameratorilla niitä on myyty viime aikoina lähes 2000 euron hintaan, eli ne alkavat olemaan hinnaltaan arvokkaampia, kuin uusi EF 24/1,4L II.

Canonilta löytyy myös sarja hyvälaatuisia f/2 valovoimaisia FD-laajakulmia, 24, 28 ja 35 mm, jotka kaikki voisivat täyttää hyvin nuo kriteerisi, telepuolella 85/1,8 tai 100/2. Näitä liikkuu paljon halvemmalla, kuin noita kolmea aluksi mainitsemaani huippuvalovoimaista objektiivia.
Kiitos vinkeistä. Ei toki ollut niin tarkasti osoitettu just shukolle.

Toi pari tonnia on vähän turhan paljon, vaikka varmasti on sen arvoinen. Tuli tuossa vastaan pienen tutkinnan jälkeen 17 f4 ja siinä äkkiseltään vaikuttaa olevan sitä lookkia mistä diggailen. Se ja 55 1.2 vaikuttaa todella hyviltä.
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Shuko
Viestit: 1963
Liittynyt: Touko 14, 2007 11 : 16

Re: Canon FD filmikamera ja optiikkaa

Viesti Kirjoittaja Shuko »

Spege ne listasikin. Jos haet nimenomaan hehkua, niin yksinkertainen vastaus on, että 1.2 ja 1.4 valovoimaiset. Mitä pimeämpi niin sen siistimpi jälki. Esim 35/2 tekee jo täydellä aukolla terävää. Näiden FD-laajisten toisto on kaikilla melko saman tyylistä, mutta ei ole lainkaan nykylasien tapaista neutraalihakuista.

Ei tule mieleen mitään varsinaisesti poikkeuksellisen huonoa, halvemmat 20/24/28mm f2.8:t ovat kaikki oikein käypiä pelejä. Rahalla saa ehkä marginaalisesti bokeeta, jos ottaa f2.

55/1.2 jo löysitkin, 85/1.2 on selviö, joten yritän sitten vain tyrkyttää 35/2: thoriumin Nikonin-kusenkeltaiseksi värjäämä yksilö vuodelta 71
Tony_A
Viestit: 433
Liittynyt: Elo 19, 2009 15 : 32
Paikkakunta: Kouvola

Re: Canon FD filmikamera ja optiikkaa

Viesti Kirjoittaja Tony_A »

Nyt on ekasta rullasta jo puolet tuhlattu. Kuvista ja niiden laadustahan ei vielä pääse sanomaan mitään, mutta ensivaikutelma tästä on positiivinen.

Nyt pystyn paremmin ymmärtämään Sonyn käyttäjien mielipiteitä rungon koosta. AE-1p yhdistettynä 28mm/2.8 tai 50mm/1.8 optiikkaan on suorastaan huikea. Kamera tulee mukana ilman, että sitä edes ajattelee. Onneksi tuli hankittua tuo semilaajakulma samalla kertaa. On manuaalitarkenteisena aika monta kertaluokkaa helpompi kuin 50mm... Varsinkin lyhyillä (alle 1,5m) tarkennusetäisyyksillä mulle tuottaa suuria vaikeuksia nähdä etsimestä, milloin optiikka on millilleen tarkka. Toki jos tiiliseinää kuvaa, se varmaan onnistuu, mutta käsivaralta ihmisiä tai kasveja kuvatessa ei ole ainakaan vielä helppoa.

AE-1p:n valotusmittari näyttää ainakin alkuun toimivan suhteellisen samoilla luvuilla kuin digikameran vastaava. Helpottaisi kummasti, jos sen näyttöön voisi luottaa. Muutoin ehkä joutuu tosiaan hankkimaan sen oikean valotusmittarin.
Satunnainen kuvaaja ja Canon keräilijä
FF,1", 35mm
FD, EF, RF
Vastaa Viestiin