Maffer kirjoitti:Canonin toiminnallisuus on ollut sitä arkista perustasoa mihin saattoi luottaa. EOS R2 näyttänee jäikö sekin luotto historiaan (mm. liukumiina). Sonylta kesti kaksi vuotta saada RAW kameraan. Sony taas "kuuntelee" ja kokonaisuus saadaa vaivoin siihen tasoon mikä muilla dinovalmistajilla on ollut arkea alusta asti. Vieläkin puuttuu pakollisten suotimien on/off asetukset. Mitäs luulette kun S saa päähänsä integroida Huawein ja Googlen tyyliset laskennallisen valokuvauksen "optiot" kameraan, saako niitä millään pois päältä?
S-rungon koko on jäänyt luokkaan S. Olisihan se kumma jos jokaisen kansalaisen tulisi käyttää 38-numeron kenkää. Jotta S-tuote jatkaisi voittokulkuaan, tulisi Japanismin viisivuotissuunnitelmaan sisällyttää kaikkien kansalaisten kengitys.
Muistetaan montako showstopperia "kuuntelun" ammattilaiselta menikään läpi korvien:
-RAW vasta 2. generaatiossa (häviötön pakkaus puuttuu)
-Käyttökelpoinen akku 3. generaatiossa
-Edes neljän sormen ote?
-Suotimet pois?
Jotta markkinaosuus saadaan murskaavaksi, on vielä pari generaatiota käytävä läpi. Mutta valitettavasti aika loppui. Nuo kaikki olisi voitu tehdä oikein siihen ekaan malliin. A7r1 olisi vieläkin silloin houkutteleva. FF-peilittömien markkina vaan pääsi saturoitumaan L-leirin myötä.
Tällä hetkellä, ennen A7R4 julkaisua, tilanne on tämä peilittömissä:
-Canonilla parhaat optiikat
-Panalla paras resoluutio (S1R)
-Fujilla paras natiiviresoluutio (GFX100)
-Fujilla kattavin kroppisysteemi
-Edistynein AF A9
R4 voi taklata noista yhden. Eli S1R:n. Sonyn kannattaisi jatkaa vain A7R ja A9-mallistolla ja myydä sitä R:ää nykyisen mopomallin hintaan kun valmistus ei enempää maksa ja runko kuitenkin sama.
- "EOS R2 näyttänee jäikö sekin luotto historiaan (mm. liukumiina)."
En sanoisi ihan noinkaan jyrkästi, koska joillekin se on toimiva systeemi, eli ei totaalinen susi.
- "Vieläkin puuttuu pakollisten suotimien on/off asetukset."
Eivät kaikki kaipaa niitä, eli ei tuokaan mikään este kuvaamiselle.
- "S-rungon koko on jäänyt luokkaan S. Olisihan se kumma jos jokaisen kansalaisen tulisi käyttää 38-numeron kenkää."
Valmistaja nyt vaan päätynyt tuohon ratkaisuun ja koska aina runkoon kuin runkoon tilattavissa vaikka minkälaista lisägrippiä/kahvaa/ringiä, niin tuokaan ei ole este kuvaamiselle.
Pitäisikö valmistajan tehdä rungosta x neljää eri kokogeneraatiota, jotta miellytettäisiin kaikkia ?
- "Käyttökelpoinen akku 3. generaatiossa"
Entä sitten, samaa linjaa noudattavat jokainen peilittömien valmistaja, mahtaako yksikään niistä päästä Sonyn III-generaation lukemiin, eipä taida ja kun vara-akkuja saa, niin eipä sekään ole este kuvaamiselle.
Summa summarum, joka ikisestä tuotteesta löytyy parannettavaa ja on omanlaisensa kommervenkkinsä jos oikein hakemalla haluaa hakea, mutta miksi niitä sitten pitää hakemalla hakea ?
Jos pelimerkkejä kerran riittää ja läpikäynyt valtakunnan lähes kaikki ajateltavissa olevat ns. huippurungot, eikä vieläkään ole löytänyt itseään miellyttävää ja kuitenkin pitää valokuvauksesta, niin olisiko mahdollista ajatella homma niin, että hankkii eri tilanteisiin eri kalustoa, tai peräti tyytyy siihen mahdollisimman luontevaan yhteen ja ainoaan kompromissiin ?
Jos kriteerit ovat käytännössä lähes yltiöpäisen mahdottomat, kun ei kerran täydellistä tuotesarjaa ole olemassakaan noinkin vaativalle kuluttajalle, niin silloin tekee itseään tyydyttävän kompromissin ja käyttää hyväkseen sen suomia parhaita puolia ja nauttii niistä.
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.