burmanm kirjoitti:
Koska siinäkin vaihdetaan focus-pistettä jatkuvasti, mahdollisesti hyvin pienin heitoin. Toki enemmän kuin contrast-tarkennuksessa, mutta silti liikutaan niin paljon että väittämä että ainoastaan kertatarkennus toimii ei pidä paikkaansa.
PDAF tietää fokusvirheen suunnan ja osaa arvioida suht. tehokkaasti fokusvirheen suuruuden. Lasia ei komenneta "eteen" tai "taakse" vaan "aja fokusetäisyydelle x".
Puhdas CDAF sämplää jatkuvasti myös löytääkseen oikean suunnan fokus-korjaukselle eikä pysty määrittelemään virheen kokoa lähellekään yhtä tarkkaan, trial/error:ia tehdään paljon enemmän. Ongelma pahenee kun lasi pitenee/nopeutuu eli massat kasvavat, jälleen epäyllättävästi uusiin mirrorless-optiikoihin on kehitelty tämän takia uusia ratkaisuja ja kovin massiivisia laseja ei ole vielä edes tehty...
burmanm kirjoitti:
Lasi tuskailee vai käskijä tuskailee? Edelleen LiveView ei ole mikään perustelu, se on vain ja ainoastaan yksi implementaatio (eikä esim. Nikoneissa sitä edes lasketa kennon varsinaisista kontrasti-pisteistä, koska niitä ei kennossa ole, niihin vertailu on aivan poissuljettua). Monessako peilikameran kennossa on erillisiä tarkennuspisteitä?
Tietoisku: käytännössä missään kameroissa mitään kontrastipisteita ole vaan ne lukevat suoraan sensorin dataa CDAF:ssa. Live View:ssä saa CDAF pisteen koon/paikan asettaa jotakuinkin täysin vapaasti. Jos kennolla jotain erityisiä tarkennuspisteitä on ne on PDAF-senseleitä.
BTW, Mirrorless == Live View/sensorifokus. SLT jne. viritykset ole mirrorless:iä nähnytkään, niissä on about kaikki DSLR:n hyvät ja huonot puolet.
burmanm kirjoitti:tn1krr kirjoitti:Ja esim. FE 70-200 esim on ihan vaan huvikseen tehty täysin eri tavalla kuin saman polttovälin A Mount lasit?
Hyvin mahdollista, onko sulla faktoja toisesta vaihtoehdosta? Tekeehän Canonikin erilaisia moottoreita.
Luennoit "asiantuntevasti" markkinataloudesta jne., mutta tässä kohtaa toteutetaan huvikseen häröilemällä täysin uusia designeja vaikka voitaisiin helposti uudelleenkäyttää olemassaolevaa. Olympus ja Sony vielä häröilee sattumalta samaan tyyliin. Yhdenkään kamerafirman Imaging-yksikkö ei lennä mitenkään kummoisesti ja kokonaismarkkina kutistuu, mutta tässä kohtaa vedetään luovalla hulluudella. Koitas nyt päättää toimiiko nää firmat edes semijärkevästi vai häröileekö ne ihan randomilla, samassa viestissä ei kannattaisi koittaa ratsastaa molemmilla hevosilla.
Canon tekee tosiaan huvikseen erilaisia moottoreita ja lasidesigneja vaikka kaiken voisi erään nettiteoreetikon mukaan tehdä vakiodesignilla. Sattumalta+luovan hulluuden takia kaikissa sensorifokusoivien EF-M kameroiden optiikoissa on se STM-fokusmoottori jne. jne.
burmanm kirjoitti:tn1krr kirjoitti:Sony.net:Ssä voi minkä tahansa optiikan kohdalla klikkailla niitä SSM. ED, jne. logoja niin saa lisätietoa kyseisestä tekniikasta
Markkinointimateriaalia, mitään teknistä faktaa tuolta en kyllä löytänyt.
Mitä odotit, jotain moottoreiden käyttöjännitteitä/ottovirtoja tai ohjauslogiikoita? Esim. Sonyn DDSSM moottorit on huvikseen kehitetty/tuotu juuri raskaita tatkennuselementtejä sisältäviin FE-laseihin.
...A new DDSSM system is used for precision positioning of the heavy focus group required for the full-frame format, allowing precision focusing even within the lens’s shallowest depth of field...
http://www.sony.net/Products/di/en-us/p ... dvantages/
Silti lasit myös tuntuvat toisinaan häviävän puhtaassa PDAF-suorituskyvyssä jopa adapterin takana olevalle vanhemmille Canon-optiikoille. Go figure.
burmanm kirjoitti:tn1krr kirjoitti:Foorumeilla ihmetellään jatkuvasti miksei tms. Sigma Art 35/1.4:sta (tai ylipäätään ainuttakaan DSLR-pohjaista AF-lasia) ole tarjolla FE-mountille. Lasi on optisesti paljon parempi kuin Sonyn 2x kalliimpi natiivikilpailija ja saman kokoinen.
Sigmallahan oli tähän vastaus joka ei sekään kelvannut sinulle.
Ei kelvannut, liikaa tämän ikävän reaalimaailman todisteita että kaiffa puhui tahallista tai tahatonta p:tä tai oli tullut väärinymmärretyksi/käännetyksi.
burmanm kirjoitti:tn1krr kirjoitti:Sigmalla ja Tamronilla olis ollut pari vuotta aikaa iskeä täysin neitseelliseen markkinaan monessa kohtaa julkistamalla sopivanmittaisia FE-laseja porttaamalla kivuttomasti olemassaolevaa mallistoa, mutta ei kiinnosta?
Sigmallahan oli kuten jo itse totesit aiemmin nuo muutkin moottorit, mutta silti heitä ei ole kiinnostanut - se tuskin on siis tekninen este oikeasti.
Sigmalla on suhteellisen hitaaksi todetut tarkentajat pienemmän formaatin hitaissa laseissa (kevyttä lasia siirreltäväksi). Sony toi DDSSM:t laseihin jossa on painavat focus-ryhmät ja/tai käyttää kahta AF-moottoria.
burmanm kirjoitti:
Esitin jo yhden tieteellisen artikkelin jossa todetaan että Nikoninkin käyttämä AF-moottoriteknologia pystyy huomattavan tarkkoihin muutoksiin nopeassa ajassa. Se on jo yhden enemmän kuin mihin forumiviittauksesi perustuvat.
Yksi vuoden 2003 aihetta hiukan sivuava artikkeli, jossa puhuttiin alle 10g massoista. Relevanssi melkoisen aasinsillan takana.
burmanm kirjoitti:
Viittaat kuitenkin aina tulevaan ja kuinka Nikon / Canon eivät voi jotain ratkaista, mutta et kykene perustelemaan sitä kuin sillä että Sony ei kykene.
Miten niin Sony ei kykene? Sekä Canon että Nikon ovat jo tehneet Live View:iä, CDAF:ia jne lukuisia versioita (näistä ne on pienet ja isot peilittömät tehty), Canon myös PDAF:ia suoraan sensorilta, mutta tulokset eivät ole olleet millään tasolla kilpailukykyisiä kokonaan optimoidun mirrorless AF-systeemiin verrattuna. Eivät vaan ole halunneet tehdä hommaa kunnolla/tosissaan?
Esim. D810, Nikonin uusin FF-malli ja Live View kuvanlaatu jne. oli parantunut huomattavasti. AF-nopeus ei kuitenkaan ole lähellekään 4-5 vuotta vanhan peilittömän tasolla. Ei vaan haluttu suotta tehdä nopeeta? Koska, öö... ettei akkua mene liikaa?
http://www.imaging-resource.com/PRODS/n ... d810A6.HTM
Canonin Hybrid CMOS AF on jo ties kuinka monennessa sukupolvessa mutta suorituskyky on melko aneeminen.
burmanm kirjoitti:
Adapterit eivät koskaan pääse natiivin tasolle, tämän voisi kuka tahansa ohjelmistokehittäjä sinulle toistaa tuhansia kertoja. Toki kuten yleensä tälläkin alalla, harvemmat päättäjät sitä ymmärtävät.
Tietyt adaptoidut DSLR-optiikat toimivat A7R II:ssä väitetysti natiiveja nopeammin kun niissä ei ole hybridi-fokuksen kompromisseja.
Pitäiskö tässä nyt pyytää nimmari tai tehdä aaltolikkkeitä tms. kun jaksat tuosta softakehittäjästä about joka viestissä selittää? Onneksi/valitettavasti oma leipä on 20 vuotta hankittu kääntäjillä/profiloijilla/debuggereilla/testiroboteilla jne. laitteistoläheisen ja jonkinlaisia reaaliaikavaatimuksia omaavan softakehityksen parissa. "Alankin" ihmiset voi nähdä näitä juttuja aika eri kanteilta näköjään.
Mutjoo, eiköhän tää ollut tässä. Mä olen sitä mieltä että Canikonilla on melkoisia teknisiä haasteita peilittömiin tulossa ja olen niistä jotain mielestäni perustellenkin kirjoitellut. Patentit jne. lupaa erilaisia mullistavia läpimurtoja kolmesti viikossa, mutta kauppoihin asti löytää vain pieniä parannuksia edelliseen sukupolveen. Joskus niitä pikkuparannuksia saadaan laajalla rintamalla ja tulee jotain niin coolia kuin A7R II.
Jos vastaus tämän päivän tuotteissa esiintyviin ongelmiin/haasteisiin on jossain akateemisessa paperissa jota valmistajat eivät vaan ole lukeneet tai vielä ottaa oppeja käyttöön niin hieno homma, tiukka kilpailu on aina ostajien etu kuten Remonenkin totesi.