Leica lentokoneessa, viranomaiset apuun
Lähetetty: Loka 13, 2021 17 : 05
Keskustelu valokuvauksesta avattu 9.1.2003
https://digicamera.net/keskus/
Ennenvanhaan moni lapsi innostui ja hyppäs kameran eteen ja aikuinen otti kuvausasennon pyyhkäisten hiukset sivuun, kun näki kuvia/filmiä otettavan. Muistan itsekin ilmiön 50-60 luvulta. Nyt on ajat päinvastaiset ... ainakin USA:ssa.DSLR owner kirjoitti:This never, ever happened to me in the 20 plus years of shooting in and around NYC, but it's now become a common occurrence. Anything other than a smartphone is looked at in fear, suspicion and paranoia.
Salaliitoilla lienee asian kanssa kohtuu vähän tekemistä (tai se on ehkä enempi seuraus - ei syy) - kyse lienee paljon enempi siitä, et media/uutiset syytää tappoja, terroristitekoja, kiinalaisten kännyvakoojia, etc. 24/7 ihmisten silmien eteen ja se vääristää käsitystä ilmiöiden yleisyydestä - eikä tarvii edes varsinaisesti valehdella. Entä jos onkin niin, et sie olet lukenut liikaa uutisia salaliittoteorioista, sekä iltasanomien kommenttipalstoja ja muodostat käsityksen niiden merkityksestä maailman menoon perustuen liian yksipuoliseen infoon? 50/60-luvulla USAlaiset näki kommareita joka nurkan takana - tai ainakin osa näki. Suomalainen oikeisto näkee laiskoja työttömiä massoittain, vassarit ahneita kapitalistisikoja, perussuomalaiset näkee niin paljon uhkia, et siihen ei riitä mikään palstatila. Osa masentuu raskaasti, kun prisessa Diana tai b-luokan artisti kuolee - ja samaan aikaan unohtaa muutama miljoona muuta ruumista. Uutiset elävät negatiivisista ilmiöistä ja negatiivisilla asioilla on n. 3-5 kertainen teho ihmiseen (riippuen vähän siitä miten vaikutus määritellään). Nyt vaan tarjontaa on enempi ja vääristyminen entistä todennäköisempi.jaava kirjoitti: ↑Loka 14, 2021 9 : 53 Yhdysvalloissa on kansa sekoamassa erilaisiin salaliitto- yms teorioihin. Siellä on viihdeteollisuus (mm. Fox News), joka tekee "uutisia", jotka on viihdettä ja isolta osaltaan hatusta temmattua (tunnustavat ja vetoavat viihdenäkökohtaan vain lakituvassa), mutta kovin moni ihminen pitää niitä totuudellisina. Ja sosiaalinen media katalysoi ja keksii omiaan lisäksi. Tästä on ollut seurauksena mm. kamerapelkoa, jonka takia ihmiset soittaa herkästi poliisin paikalle - joka yleensä valistaa, mutta kovasti siellä näyttää olevan myös tietämättömiä viranomaisia.
Erään yo. petapixel.com artikkelia kommentoineen kirjoituksesta:Ennenvanhaan moni lapsi innostui ja hyppäs kameran eteen ja aikuinen otti kuvausasennon pyyhkäisten hiukset sivuun, kun näki kuvia/filmiä otettavan. Muistan itsekin ilmiön 50-60 luvulta. Nyt on ajat päinvastaiset ... ainakin USA:ssa.DSLR owner kirjoitti:This never, ever happened to me in the 20 plus years of shooting in and around NYC, but it's now become a common occurrence. Anything other than a smartphone is looked at in fear, suspicion and paranoia.
Onko vaan parempi olla ottamatta DSLR-kameraa matkoille. Ainakaan Atlantin taakse.
Tuskin artikkelin tilanteista selviää näyttämällä paperia kameran vaarattomuudesta:)
Se on juurikin näin.ttuplai kirjoitti: ↑Loka 15, 2021 6 : 16 Salaliitoilla lienee asian kanssa kohtuu vähän tekemistä (tai se on ehkä enempi seuraus - ei syy) - kyse lienee paljon enempi siitä, et media/uutiset syytää tappoja, terroristitekoja, kiinalaisten kännyvakoojia, etc. 24/7 ihmisten silmien eteen ja se vääristää käsitystä ilmiöiden yleisyydestä - eikä tarvii edes varsinaisesti valehdella. Entä jos onkin niin, et sie olet lukenut liikaa uutisia salaliittoteorioista, sekä iltasanomien kommenttipalstoja ja muodostat käsityksen niiden merkityksestä maailman menoon perustuen liian yksipuoliseen infoon? 50/60-luvulla USAlaiset näki kommareita joka nurkan takana - tai ainakin osa näki. Suomalainen oikeisto näkee laiskoja työttömiä massoittain, vassarit ahneita kapitalistisikoja, perussuomalaiset näkee niin paljon uhkia, et siihen ei riitä mikään palstatila. Osa masentuu raskaasti, kun prisessa Diana tai b-luokan artisti kuolee - ja samaan aikaan unohtaa muutama miljoona muuta ruumista. Uutiset elävät negatiivisista ilmiöistä ja negatiivisilla asioilla on n. 3-5 kertainen teho ihmiseen (riippuen vähän siitä miten vaikutus määritellään). Nyt vaan tarjontaa on enempi ja vääristyminen entistä todennäköisempi.
Aihetta on ihan oikeastikin tutkittu - toki syy ja seuraussuhteet ovat aina vähän hankalia ilmiöitä, koska voi olla, et kaksi toisiaan seuraavaa asiaa ovat lopulta vain seurauksia ilmiöstä x. Uutisten ja median kulutuksella on silti varsin selkeä yhteys koettuihin pelkoihin - käytännössä ideologia/ajatusmaailma muodostuu varsin vaivihkaa ja sit loppu onkin vaan sellaisen tiedon hakemista, joka tukee jo muodostettua käsitystä. Siksi mä aidosti suosittelen minimoimaan uutisten lukemisen, koska on paljon hankalampi estää vaikuttaminen kuin olla lukematta (muutos aivoissa tapahtuu satavarmasti - mihin suuntaan riippuu vähän siitä kuinka voimakkaasti samaistuu).
Fox on erityisesti yhdysvaltalaisen ns. vasemmiston eli demokraattien hampaissa (onhan fox siis hömppää), mut ei demokraattien uutisointi paljon nätimpää ole, eikä demokraattipressat juuri sen parempia (Obaman nobel-puhe oli aika omaa luokkaansa - jätkä veti rauhannobelpuheessa puhdasta pelkopropagandaa ja sodanlietsontaa). Noam Chomskystä voi olla montaa mieltä, mut ei hää ihan kaukana ole analysoidessaan USAlaista menoa - pitää vaan sopivasti suodattaa pahin anarkismi-idealismi pois.
Aina voi liittyä skepsikseen - siit hörhömpää porukkaa on välillä vaikea hakea (jätkät maksaa, jotta voi mennä jonkun astrologiaryhmän kokoukseen huutelemaan tiedettä - samoin niille kaikki vaihtoehtohoidot on suoraan saa..tanasta ja askel kohti perikatoa, vaikka noi hoidot olis kuin marginaali-ilmiöitä). Seurasin ite muutama kuukausi sitten mielenkiinnosta sellasta facen hörhöryhmää, joiden ensijainen tarkoitus oli nauraa salaliitoille - Suomeksi muodostaa koulukiusaamisrinki jossa mätettiin kaikki muut kuin omat ajatusmaailmat porukalla - ei siis mitenkään nätisti vaan aika yhteisellä lynkkausmeiningillä - sitä pesää oli kiva sorkkia, koska sisäinen pervouteni nauttii yksi vastaan monta tilanteista. Noiden elämäntehtävänä oli "soluttautua" erilaisiin ryhmiin (salaliitot, rokotekriittiset, uskonnolliset ryhmät, etc) ja linkata juttuja ryhmään, koska porukalla pas..kassa piehtaroiminen on parasta maailmassa. Ja koko ajan porukka toitotti kuorossa, et pitää olla sellanen tieteellinen tapa katsoa maailmaa.habannaama kirjoitti: ↑Loka 15, 2021 7 : 19
Jollette usko, menkää esim. faceen ja liittykää johonkin ryhmään x, joka jonka idea pyörii asian x ympärillä, se asian "ideologinen tuputtaminen" on niin intensiivistä, että kun hurmoshenkiset yhdessä toitottavat hoosiannaa, niin siihen samaan toitotukseen kuin huomaamattaan on liittynyt se ennen niin täsypäisinkin jalat maassa seisova yksilö.
Päivän epistola eli messiaaninen julistushabannaama kirjoitti: ↑Loka 15, 2021 8 : 56 Lainaus sinulta; "ihminen on erikoinen otus ja juuri kenenkään ajatusmaailma ei kestä kovin kriittistä tarkastelua - tai siis muiden ei kestä - mun oma ajatteluhan on kristallinkirkasta ja loogisuudessaan ylivertasta - sanoisinko suorastaan Jumalaista. Niin tai näin - pelottavin asia maailmassa on se, kun yli kaksi ihmistä on samaa mieltä - mä en ole edes itteni kanssa samaa mieltä 5 minuutin päästä".
Siis lol, hiemanko repesin =) =) =)
Olen ratkaissut tuon viimeisen ongelman sillä, että nivoutan yhteen kaikki 12 jakautunutta persoonaani ja valkkaan sieltä sen, kenen ulostulo on se "messiasmaisin", annan sille vallan ja se sitten johdattaa meitä muita poloisia persoonareppanoita kohti parempaa huomista ja näin ei tarvitse muuttaa mielipiteitäni, kyllä "pena" kertoo missä kuuluu mennä...
Itse kun olen alalla, jossa palvellaan taloyhtiöitä huoltomieh ominaisuudessa, niin vuosien varrella selkeä suuntaus ollut kyllä tiukkeneva linja tyyliin, NÄÄ ON MUN MAITA PRKLE JA NÄILLÄ EI MUUT LIIKU, vaan mikä siinä on sitten se syy ja seuraus, se ei ole vielä oikein itselleni valjennut, osin toisissa paikoissa se on aiheellista, kiitos sen asiallisen yhtiön lähellä oleva toinen yhtiö, jossa sattuu asumaan muutama "elämänkoululainen" siihen kuuluvine "lieveilmiöineen", jotka sitten heijastuvat lähiympäristöön negatiivisin seurauksin ja tällöin ymmärrän täysin sen "mun maita-mentaliteetin".ttuplai kirjoitti: ↑Loka 17, 2021 9 : 43Päivän epistola eli messiaaninen julistus
Tulipas USAsta mieleen - musta parhaiten USAlaista polarisaatiota ja vieraan pelkoa kuvas yksi dokkari Floridasta - tehty ennen viime vaaleja. Papparaiset ja mummot ajeli golf-kärryillään - toisilla MAGA-kylttejä ja toisilla demokraattien sloganeita. Sitku noi ajo vastaporukan ohi niin kummatkin heristeli toisilleen nyrkkiä ja huuteli rivoja. Huvittavaa - osittain joo, mut toisaalta kansan voimakas jakautuminen ja pelon/vihansekainen suhtautuminen naapuriin ei ole kovinkaan hyvä asia. Ei varsinkaan jos on riittävästi aseita tarjolla. Toki on lähtökohtaisesti huvittavaa, et suomalaiset ovat niin yltiökiinnostuneita juuri USAsta ja sen edesottamuksista - tai pitävät USAn pressaa x ihanana ja toista aivan käsittämättömänä - miten ihmeessä noista hihhuleista tai seniileistä äijistä pystyy valitsemaan parhaan tai miksi edes pitäis. Jopa Neuvostoliitossa oli vetreämpiä pressoja, mut niiden ei tarvinnut yrittää esittää jatkuvasti olevansa mahtisonneja - Putinin miehisyyden esittäminen onkin sit jo omaa luokkaansa eli selkeää kehitystä on siis tapahtunut.
Entisessä taloyhtiössä porukka pääsi yhteisessä ksenofobiassa sille tasolle, et noi suunnitteli järkyttävän korkeaa aitaa taloyhtiön ympärille (yks jamppa jo kasas usseemman metrin puu/risupinon estämään läpikulkua). Ja yhtiön porukka siis koostu hyvin eri lähtökohdista tulevista ihmisistä - myös kulttuuritaustat oli tosi erilaiset. Sitten läpikulkijoiden pelko rationalisoitiin mielikuvilla huumeruiskuista, ohikulkevien suunsoitolla, etc. - yhteinen huuma oli valmis. Siinä vaiheessa jopa mun mielikuvituksessa vilis kansallissosialistien marssi ja natsiliput. Ei olis varmaan tarvinnu ohikulkijan ottaa edes kameraa esiin, kun yhtiön poliisit olis tulleet "pidättämään". Ja tää kaikki vain oikeudenmukaisuuden hengessä ja hyvässä tarkoituksessa. Maailma olis paljon parempi paikka jos ihmiset ei yrittäs aina parantaa sitä niin paljon - ja jättäs ton naapurikyttäämisen vähemmälle - jos Jaska panee pakastekanaa niin anna panna - kyl se kana sen kestää. Uteliaisuus on tervettä, mut uutisten luku ei ole uteliaisuutta - uutiset on tehty kyttääjille ja loassa piehtaroijille.
Pitäskö nyt siis koneissa pelätä ja ketä pitäs pelätä - vai riittääkö, et vaan pelkää sillee tasasesti kaikkea. Ja tietenkin - kuinka laajoja johtopäätöksiä kandee tehdä yksittäistapauksesta? Nykyisin ihmisiä kuolee enempi ylipainoon, auto-onnettomuuksiin ja itsemurhiin kuin kaikkiin konflikteihin yhteensä (myös USAssa) - esim. itsemurhat on yllättävän opportunistisia (tilaisuus ja silleen) ja yksinkertaisilla toimilla saadaan merkittävä hyöty (laittamalla vaikka sen Golden Gate sillan alle verkko, mut se ei toki ole visuaalisesti nätti ja pilaa kuvaajien ilot). Maailma on siis aidosti muuttunut monessa suhteessa parempaan, vaikka tekemistä riittääkin - mikään kehitys ei silti ole lineaarista eikä porttiteoria toimi tässäkään.
Päivän tärkein - mikä golf-kärry sopii parhaiten Canon-kuvaajalle ja kuka Mongolian pressaehdokkaista on ollut paras?
Olen erittäin paljon samaa mieltä! Maailmaa parannetaan ennenkaikkea paikallisesti. Olen myös ite erittäin kovasti huolissaan uuden sukupolven henkisestä hyvinvoinnista. Maailman menoa leimaa tietty päämäärättömyys, ei välttämättä ole mitään järkevää mihin uskoa. Oikeastaan luonnon & ilmaston pelastaminen on ainut - ja siihen moni nuori tarttuukin. Mutta liika on liikaa vähän joka asiassa.habannaama kirjoitti: ↑Loka 17, 2021 10 : 54
Niin, meillä aikuisia kiinnostaa enempi ja enempi kaikenmaailman "Bidenit ja Kardashianit" ja samaan aikaan tää jengi jättää huomiotta omien lastensa hyvinvoinnin, kun tämän päivän ihmisiltä on "elämisen focus" täysin tuuliajolla, eli oikeesti, jättäkää ne kaikenmaailman uutisten lukemiset vähemmälle ja olkaa tietoisempia lähipiiristä, se on huomattavan paljon tärkeämpää kuin se mitä jossain muualla tapahtuu...
Olen ite aika uskomaton, mut uskonnoilla tai niiden tuomalla yhteisöllisyydellä on kyl melkoisia positiivisia vaikutuksia. Hääkuvauksissa pääsee välillä tekemisiin hyvin voimakkaasti uskonnollisten yhteisöjen kanssa ja mun täytyy osittain kateellisena kattoa jopa naiivia uskoa ja sen tuomaa tiettyä erikoista rauhaa. Ja noiden tekemä työ esim. köyhien lapsien eteen pesee meikän lahjoitusjutut vasemmalta ja oikealta - no noihin saattaa liittyä vähän uskonnollista käännytysagendaa myös. Jokaisella kolikolla on silti kääntöpuolensa - esim. Hitler Jugendista on kirjoitettu osittain samanlaisia juttuja (silmät loisti onnesta), eikä uskonnot ole kaikkein suvaitsevaisempia niitä kohtaan, jotka poikkeavat normista - normit ovat suojaava häkki, mut samalla vahvasti yksilönvapautta rajoittavia.temama kirjoitti: ↑Loka 17, 2021 11 : 20Olen erittäin paljon samaa mieltä! Maailmaa parannetaan ennenkaikkea paikallisesti. Olen myös ite erittäin kovasti huolissaan uuden sukupolven henkisestä hyvinvoinnista. Maailman menoa leimaa tietty päämäärättömyys, ei välttämättä ole mitään järkevää mihin uskoa. Oikeastaan luonnon & ilmaston pelastaminen on ainut - ja siihen moni nuori tarttuukin. Mutta liika on liikaa vähän joka asiassa.habannaama kirjoitti: ↑Loka 17, 2021 10 : 54
Niin, meillä aikuisia kiinnostaa enempi ja enempi kaikenmaailman "Bidenit ja Kardashianit" ja samaan aikaan tää jengi jättää huomiotta omien lastensa hyvinvoinnin, kun tämän päivän ihmisiltä on "elämisen focus" täysin tuuliajolla, eli oikeesti, jättäkää ne kaikenmaailman uutisten lukemiset vähemmälle ja olkaa tietoisempia lähipiiristä, se on huomattavan paljon tärkeämpää kuin se mitä jossain muualla tapahtuu...
Kardashianit ja aivottomat tosiTeeVeet on taas kolikon toinen puoli, mutta nekin tavallaan omiaan täyttämään tiettyä henkistä tyhjiötä. Sitten vielä some ja muut valonnopeudella toimivat viestimet saattavat korostaa epäterveellä tavalla tiettyjä asioita, kuten ulkonäköpaineet ja epärealistiset käsitykset itsestä ja muista.
Veikkaan, et jokainen kyl aidosti kuvittelee aitoja rakentamalla suojautuvansa jotakin todellista ongelmaa vastaan. Usein vaan oman käsityksen ja todellisuuden välissä on niin pitkä silta, et noilla on vähän yhteyttä toisiinsa - uhat on niinkuin ne koetaan. Tässä yksi vanhempi mies totes, et hää ei uskalla mennä läheiselle junapysäkille, koska nuoret hengaa siellä - hengailu siis vaarantaa terveytesi. Enkä väitä, etteikö myös todellisia ongelmia olis, mut kuinka ne erottaa turhista peloista - siihen, kun ei riitä oma intuitio.habannaama kirjoitti: ↑Loka 17, 2021 10 : 54
Itse kun olen alalla, jossa palvellaan taloyhtiöitä huoltomieh ominaisuudessa, niin vuosien varrella selkeä suuntaus ollut kyllä tiukkeneva linja tyyliin, NÄÄ ON MUN MAITA PRKLE JA NÄILLÄ EI MUUT LIIKU, vaan mikä siinä on sitten se syy ja seuraus, se ei ole vielä oikein itselleni valjennut, osin toisissa paikoissa se on aiheellista, kiitos sen asiallisen yhtiön lähellä oleva toinen yhtiö, jossa sattuu asumaan muutama "elämänkoululainen" siihen kuuluvine "lieveilmiöineen", jotka sitten heijastuvat lähiympäristöön negatiivisin seurauksin ja tällöin ymmärrän täysin sen "mun maita-mentaliteetin".
Skidinä runosmäessä kun asuttiin, silloin se oli enempi sitä että mentiin jengillä tappelemaan pallivahalaisia/hepokultalaisia vastaan ja kun tullut pyörittyä myös mm. jyrkkälässä ym:lla, on kokemusta noista lähiöistä, se oli enempi sellaista sisäänpäin lämmennyttä lähiökukkoilua, silloin kuitenkin kunnioitettiin vanhempia/muita ihmisiä, nyt se koko touhu on muuttunut täysin toisenlaiseksi.
Suattaapi olla. Huippuosaajien kaudella ääri-ilmiöt lisääntyvät, vaikka keskiarvot meniskin parempaan suuntaan. Jokaista menestyjää kohden osa putoaa verkon läpi - siis ne jotka ei jaksa kilpailla 24/7 asemasta, tissien koosta, tykkääjien määrästä tai uuden auton spekseistä. Persaukisessa perheessä jyrkkälässä elämä oli kuitenkin viel suhteellisen samaa kuin muillakin (verkkokellareista kyl pöllittiin kamaa aika tasaseen tahtiin - mä edelleen olen katkera mun autoradasta). Ennen oli tasaisempaa (90-luvun laman jälkeinen aika kasvatti erot voittajien, sekä häviäjien välillä ja ne ovat jääneet aika pysyviksi), vaikka toki väkivaltatilastoissa luvut ovat tulleet 70-luvulta alas aika tavalla - huumausaineiden vaikutuksen alaisena tehdyt rikokset tuntemattomia kohtaa on kait ainoa mittari mikä on aidosti suurempi. Periaatteessa siis keskivertokansalaiselle maailman kyl pitäs olla selkeesti turvallisempi - myös lentokoneessa kuvaaville (ennen putos/törmäs koneet).habannaama kirjoitti: ↑Loka 17, 2021 13 : 53Toki nämä kärjistettyjä esimerkkejä, suurin osa on ihan normi tavan tallaajia ja yhtiöitä, missä asuinolosuhteet kuin siellä kuuluisalla huopatossutehtaalla, mutta kyllä tuossa tuollainen tietynlainen kehityssuunta on havaittavissa, ia ihan jo omalla ja kollegoiden otannalla + vaimoni lastensuojelutyötä peilaten, ollaan hyvinvointivaltiossa ja kaikki lintukodossa paremmin(ko) kuin hyvin, tai sitten ei...
No varmaan tuossa on sitä, että vaikka nyt puututaan herkemmin, toimenpiteet jäävät usein muodolliseksi paperien täyttämiseksi ja tyhjän lässyttämiseksi, jolla virassa olijat pesevät kätensä velvollisuuksistaan aiheuttamatta kunnalle kustannuksia. 80-luvulla hullut laitettiin tarkkiksille, apukouluihin ja vaaralliset mielisairaaloihin. Se oli ehkä ankaraa, mutta nuorempana ennen taudin pahenemista saatu hoito varmaan pelasti monet täydelliseltä syrjäytymiseltä ja rikoskierteeltä.habannaama kirjoitti: ↑Loka 19, 2021 16 : 35 Eivät nuo alan ihmiset niistä turhaan puhu, toki tietoisuus asioista saa tosiaan herkemmin puuttumaan epäkohtiin, mutta samaan aikaan lasten ja nuorten aidot ongelmat lisääntyneet.
Esim. mielenterveysongelmat lisääntyneet todella paljon ja samaa sanoo tutut opettajat, joilla vuosikausien kokemus alalta.
Tarvitaanko kriittistä ajatteluattuplai kirjoitti: ↑Loka 15, 2021 6 : 16Aihetta on ihan oikeastikin tutkittu - toki syy ja seuraussuhteet ovat aina vähän hankalia ilmiöitä, koska voi olla, et kaksi toisiaan seuraavaa asiaa ovat lopulta vain seurauksia ilmiöstä x.jaava kirjoitti: ↑Loka 14, 2021 9 : 53 Yhdysvalloissa on kansa sekoamassa erilaisiin salaliitto- yms teorioihin. Siellä on viihdeteollisuus (mm. Fox News), joka tekee "uutisia", jotka on viihdettä ja isolta osaltaan hatusta temmattua (tunnustavat ja vetoavat viihdenäkökohtaan vain lakituvassa), mutta kovin moni ihminen pitää niitä totuudellisina. Ja sosiaalinen media katalysoi ja keksii omiaan lisäksi. Tästä on ollut seurauksena mm. kamerapelkoa, jonka takia ihmiset soittaa herkästi poliisin paikalle - joka yleensä valistaa, mutta kovasti siellä näyttää olevan myös tietämättömiä viranomaisia.
Erään yo. petapixel.com artikkelia kommentoineen kirjoituksesta:Ennenvanhaan moni lapsi innostui ja hyppäs kameran eteen ja aikuinen otti kuvausasennon pyyhkäisten hiukset sivuun, kun näki kuvia/filmiä otettavan. Muistan itsekin ilmiön 50-60 luvulta. Nyt on ajat päinvastaiset ... ainakin USA:ssa.DSLR owner kirjoitti:This never, ever happened to me in the 20 plus years of shooting in and around NYC, but it's now become a common occurrence. Anything other than a smartphone is looked at in fear, suspicion and paranoia.
Onko vaan parempi olla ottamatta DSLR-kameraa matkoille. Ainakaan Atlantin taakse.
Tuskin artikkelin tilanteista selviää näyttämällä paperia kameran vaarattomuudesta:)
Meinaatko, et pitäs ryhtyä rotua jalostamaan ja jakaa lisääntymisoikeuksia vain niille, jotka täyttävät kriteerit. Mä kannatan heti ja ekana pitäs estää jokaista sijoituspankkiiria tekemästä mukuloita (vanhempien ammatti periytyy aika suurella tod. näköisyydellä). 2000-luvun merkittävin suurta ihmismäärää koskeva ryssiminen oli pankkikriisi ja sen arkkitehteinä ei olleet kyl lähipubin juopot, eikä narkit. Oikeastaan vain mun pitäs lisääntyä ja täyttää maa, koska muut on niin pihalla. Ja siis steriloisin muut vaan hyvässä hengessä ja auttamisen riemusta. Nim. helve..ttin vievän tien pääurakoitsija.habannaama kirjoitti: ↑Loka 19, 2021 16 : 35 Eivät nuo alan ihmiset niistä turhaan puhu, toki tietoisuus asioista saa tosiaan herkemmin puuttumaan epäkohtiin, mutta samaan aikaan lasten ja nuorten aidot ongelmat lisääntyneet.
Esim. mielenterveysongelmat lisääntyneet todella paljon ja samaa sanoo tutut opettajat, joilla vuosikausien kokemus alalta.
Juuri juttelin teemasta erään erityisluokanopettajan kanssa, joka ollut alalla hieman yli 20-vuotta ja hän totesi samaa, ennen oli ns. yli vilkkaita häiriköitä tyyliin adhd, jota ei ennen edes tulkittu sellaisiksi, lähinnä todettiin että hieman levoton ja villi, kun nykyään kuulemma niiden tilalle tullut sellaisia, joille ei välillä uskalla selkäänsä kääntää, kun niin paljon "viiraa"...
Tunnen myös pari sosiaalipuolen päättävissä asemissa olevaa henkilöä ja kyllä se noidenkin kanssa kun on keskusteltu, tai enemmänkin itse kuunnellut kun vaimo ja nuo keskustelleet, tullut miettineeksi että voi kun noista asioista vohkattaisiin silmät ja suut täyteen yhtä paljon kuin korona sta, niin ehkä se avaisi muutaman tulevan äipän ja iskän simmut että noinkohan kannattaisi sittenkin elämän koululaisten napsasta johtimet poikki ennen ensimmäistäkään yhdynt...
Tosin, on noita uraohjustenkin lapsia sosiaalipuolen kanssa tekemisissä, kun vastavuoroisuutta on vanhemmilla enemmän oman duunipaikan kuin oman lapsensa kanssa ja pieneen kehittymättömään mieleen se saattaa jättää yllättävänkin syvät jäljet...
+1, kiitos linkistä.ttuplai kirjoitti: ↑Loka 20, 2021 17 : 48
Tässä muuten kohtuu hyvä vähän vanhempi juttu peloista, kun siitä tää tais osittain lähteä. Se vähän niinku myös viittais siihen suuntaan, et koronaruumislaskurien tuijottaminen ei oo kauhian hyvä asia. Tai yleensäkään ei oo tervettä muistuttaa kuolevaisuudesta.
https://www.rollingstone.com/politics/p ... ar-190818/