Sivu 1/2

Hajonneen S5:n tilalle uusi S5 vai joku muu, mikä?

Lähetetty: Loka 04, 2013 12 : 17
Kirjoittaja Tertzi
Kesällä oli pari viikkoa käytössä Canon S5, jossa oli zoomin jumitusongelma, tuli aina virheilmoitus käynnistä kamera uudelleen.

Koska kamera tuntui oikein sopivalta joka paikkaan, zoomi on ulkona kuvatessa riittävä, ja videota kuvattaessa pystyy zoomaamaan ja tarkentamaan samalla niin haluaisin mahdollisimman samanlaisen korvaajan tuolle rikki menneelle S5:lle.

Osaatteko kertoa olisiko joku hiukan uudempi Canon samaa tasoa tuon S5:n kanssa. Tai löytyisikö joltain muulta merkiltä vastaavaa vaihtoehtoa?

Ainoa miinus mielestäni tuossa oli että se käyttää akkuparistoja.

Plussaa oli kääntyvä näyttö, hyvä videokuvaus, kuvanvakaaja, videoetsin, ulkoisen salaman liitäntä.

Eli sellainen kamera olisi hakusessa jossa on suunnilleen samat toiminnot ja on vähintään yhtä hyvä kuin S5.

Ja mielellään ilman tuota zoomin jumittamisvikaa.

Lähetetty: Loka 04, 2013 12 : 34
Kirjoittaja elmar
Noista jompikumpi :

- Panasonic FZ200, mm. kiinteä f/2.8 > http://www.dpreview.com/reviews/panason ... -dmc-fz200
- Canon SX50, mm. "24-1200 mm" > http://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-sx50-hs

Lähetetty: Loka 04, 2013 15 : 11
Kirjoittaja Tertzi
Minulle tarjottiin pari vuotta vanhaa Nikonia, joka ulkoisesti oli samankokoinen kuin canon S5, mutta siinä ei ollut juuri mitään muuta kuin automaatti ja scene-kuvaustilat, eikä ulkoisen salaman liitäntää. Zoomi olisi ollut 20 kertainen. Kieltäydyin ottamasta vastaan tuota kameraa koska arvioin vanhan S5:n olevan parempi laadultaan, vaikkakin tuossa Nikonissa olisi ollut mm. HD-videokuvaus. Eli tyytyisin siis kameraan jossa ei tarvitse välttämättä olla HD-videota, ei ainakaan Full HD, eikä suurta megapikselimäärää, eikä tarvitse olla 10x isompaa zoomia, kunhan laadultaan on suunnilleen samaa tasoa kuin tuo wanha ääsvitonen. Mielellään toivoisin suositusta jostakin jo myynnistä poistuneesta mallista. Aivan kaikkia toimintoja ei välttämättä tarvitse, esim. näytön kääntyminen ei ole välttämättömyys vaikkakin sillä sai ihan hauskoja kuvakulmia kokeiltua. Videoetsinkin oli ihan hauska lisä, mutta sekään ei ole välttämätön.

Lähetetty: Loka 04, 2013 15 : 26
Kirjoittaja nomad
Eipä se video ole koskaan kameraa huonontanut, eikä varmaankaan myöskään hintaa nostanut.

Pokkarit ovat kehittyneet viime vuosina aika mukavasti ja ennenkaikkea hinnat ovat tulleet alas. Vaikka paras kehitys onkin ehkä kiertänyt superzoomit, ei semmoisesta saa millään todella hyvää kameraa, niin kyllä uusi satavaramasti vanhan peittoaa.

Lähetetty: Loka 04, 2013 15 : 30
Kirjoittaja Tertzi
Oletin että 20x zoomi ei ole parempi kuin canonin 12x varsinkin jos hyvin harvoin tarvitsee noin pitkälle zoomata. Mutta saisi kuitenkin olla vähän ulottuvampi kuin nykyisessä 3x zoomilla varustetussa Fujifilm F31 pokkarissa.

Minulla on myös sellainen käsitys ettei pienempiä pokkarikameroita saanut enää kehitettyä paljoa paremmiksi koska kennon rajat tulivat vastaan. Ilmeisesti tuossa S5 ja vastaavan kokoisissa on suurempi kenno kuin vaikkapa ixus sarjassa.

Lisäksi muistelen lukeneeni että noissa järkkärimäisemmissä kameroissa olisi siirrytty käyttämään CMOS-kennoa vanhan CCD-kennon sijasta.

Lähetetty: Loka 04, 2013 15 : 44
Kirjoittaja Munt
Sä et selvästi tajua kameroista yhtään mitään. Anteeksi nyt tämäkin, mutta haluan olla ihan vaan rehellinen.
Kamerat on kehittyneet ja valinnanvaraa on paljon, jos verrataan Canon S5 IS malliin.
Näitä jokapaikan superzoomeja on myös hyviä, kuten eräät sonyn mallit. Optiikoissa on eroja ja nyt sun pitää miettiä lähinnä sitä kuinka pitkää putkea pitää olla käytössä. Osta sen mukaan ja opettele, niin elämä on helppoa. Turha harrastaa liikaa kikkailua ja miettiä asioita, joista ei ymmärrä oikeasti mitään.

Katso tästä listalta hiukan lisää kameroita ja arvioita niiden paremmuudesta keskenään.
Huomaa myös se, että voittaja on tupakkiaskin kokoinen pokkari, joka pesee kaikki 10 vuotta vanhat järkkärit mennen tullen.

http://www.colorfoto.de/bestenliste/?catId=50101

..

Lähetetty: Loka 04, 2013 15 : 51
Kirjoittaja Munt
Tästä pääset eri merkkien listaukseen malleista, ilmestymisajasta ja tiivistettynä montako pikkelsiä ja paljonko on zoomia. Nyt on helppo tutkia mitä voisi löytyä käytettynä ja miten kamerat on kehittyneet.

http://www.dpreview.com/products/camera ... f=mainmenu

Tässä Canonit. Tuo S5 on vuodelta 2007:

http://www.dpreview.com/products/canon/cameras

..

Lähetetty: Loka 04, 2013 15 : 59
Kirjoittaja Tertzi
Vaihtoehtoja alkaa olla hieman liikaa, ei noista pääse enää kärryille mikä on laadukas kamera ja mikä on vaan kauniilla karkkikuorilla kuorrutettua roinaa.

Lähetetty: Loka 04, 2013 16 : 03
Kirjoittaja Munt
Tertzi kirjoitti:Vaihtoehtoja alkaa olla hieman liikaa, ei noista pääse enää kärryille mikä on laadukas kamera ja mikä on vaan kauniilla karkkikuorilla kuorrutettua roinaa.
Aivan. Mutta toinen totuus on se, että kamerat kehittyy ja ne ei menesty hyvin, jos ne on huonoja. Siis yleisesti hyvänä pidetty kamera voi oikeasti olla ihan hyvä.

..

Lähetetty: Loka 04, 2013 16 : 22
Kirjoittaja OskuK
Ei noissa superzomeissa ole sen isompi kenno kuin pokkareissa, olisihan jo sen älyttömän zoomikertimenkin pusaaminen hankalaa isoon kennoon.

Lähetetty: Loka 04, 2013 17 : 11
Kirjoittaja Tertzi
Jos oletetaan että kenno on samanlainen kuin pokkarissa niin onko noiden optiikassa merkittävää eroa isomman kameran hyväksi? En edes harkinnut enää ostavani uutta pokkaria, mutta jos ero isompaan kameraan jää pieneksi niin voin miettiä sitäkin vaihtoehtoa.

Lähetetty: Loka 04, 2013 17 : 23
Kirjoittaja Munt
Mä olen nyt sitä mieltä, että jos S5 IS tekee sut onnelliseksi, niin lopeta tää vatulointi näiden valintojen kanssa, kun sä et yhtään ymmärrä mikä vaikuttaa mihinkin ja sen oppimiseen menee sulta kuukausia.
Osta ihan mikä vaan uudehko semihalpa superzoomi ja toivo ja rukoile, että saat optisesti ehjän yksilön, eli sellaisen, jossa on terävä objektiivi. Katsohan, kun 1000 euron objektiivitkin on usein täyttä sutta ja sekundaa, niin sä et pysty mitenkään oikeasti vaikuttamaan siihen mitä saat, kun kameran ostat. Käytetyissä vielä vähemmän, kun sen on jo joku toinen usein todennut helvetin huonoksi ja siksi myy sen pois... ;)

..

Lähetetty: Loka 04, 2013 21 : 10
Kirjoittaja Tertzi
Olisiko parempi siirtyä suoraan four thirdsiin jos haluaa selvästi pokkaria paremman?

Lähetetty: Loka 04, 2013 21 : 17
Kirjoittaja nomad
Tertzi kirjoitti:Olisiko parempi siirtyä suoraan four thirdsiin jos haluaa selvästi pokkaria paremman?
Niin tai Nikon 1 järjestelmään?

Lähetetty: Loka 04, 2013 21 : 26
Kirjoittaja Munt
Tertzi kirjoitti:Olisiko parempi siirtyä suoraan four thirdsiin jos haluaa selvästi pokkaria paremman?
Ihan ilmainen neuvo: mene johonkin isoon kamerakauppaan kiireettä tutustumaan mikä sopii omaan käteen ja millä voisi olla kiva kuvata. Kokeile erilaisia systeemeitä ja mieti sitten lisää ja osta se, joka tuntuu parhaalta. Sä et koskaan tule ostamaan kameraa, jos tuijotat jotain numeroita niistä ja niiden suorituskyvystä. Sun pitää osata valita tarvitsetko lyhyttä laukaisuvivettä ja miten haluat tarkentaa ja rajata kuvaa, etsimestä vai näytöltä. Nää sun kysymykset täällä on ihan turhia ja ihan sama jos kysyisit pitääkö vaihtaa vaimo nuorempaan. Ei me osata sua neuvoa. Päätä itse.

..

Lähetetty: Loka 04, 2013 22 : 53
Kirjoittaja Tertzi
Onkos Nikonilla joku ihan oma formaattinsa, ilmankos se olikin gigantin sivuilla halvempi kuin muut micro four thirds kamerat.

Kuinkahan pitkää elinkaarta noille microformaateille olisi odotettavissa? Meinaan että minkä merkin uskaltaisi valita, että objektiiveja saisi päivitettyä vielä vuosien päästäkin.

Lähetetty: Loka 05, 2013 0 : 09
Kirjoittaja nomad
Tertzi kirjoitti:Onkos Nikonilla joku ihan oma formaattinsa, ilmankos se olikin gigantin sivuilla halvempi kuin muut micro four thirds kamerat.

Kuinkahan pitkää elinkaarta noille microformaateille olisi odotettavissa? Meinaan että minkä merkin uskaltaisi valita, että objektiiveja saisi päivitettyä vielä vuosien päästäkin.
Peilittömillä kameroilla on periaatteessa liki rajaton objektiivivalikoima sovitteilla. Nikonilla on esimerkiksi FT1 sovite joka teleobjektiivin kanssa avaa varsin kiinnostavia mahdollisuuksia.

Lähetetty: Loka 08, 2013 14 : 41
Kirjoittaja Tertzi
Minkä takia mikrojärkkäreissä on vanhahtava kuvasuhde 4:3? Onko sille helpompi tehdä pienikokoisia objektiiveja vai mikä on syy että käytetään noin kapeaa kuvaa laajakuvanäyttöjen aikakaudella?

Lähetetty: Loka 08, 2013 16 : 21
Kirjoittaja OskuK
Tertzi kirjoitti:Minkä takia mikrojärkkäreissä on vanhahtava kuvasuhde 4:3? Onko sille helpompi tehdä pienikokoisia objektiiveja vai mikä on syy että käytetään noin kapeaa kuvaa laajakuvanäyttöjen aikakaudella?
Miltä ajalta tuo kuvasuhde on? Kapeus muuttuu leveydeksi, kun otetaan pystykuva, jossa kino on kovin, kovin kapea.

Lähetetty: Loka 08, 2013 17 : 19
Kirjoittaja Tertzi
En ole digikameroilla kuvannut juuri koskaan pystykuvia, viimeksi juurikin filmiaikoina.