pasikan kirjoitti:Ja monille reissuille ja harrastuksiin ei ole järkeä eikä oikein aina mahdollistakaan raahata 5D III runkoa ja repullista objektiivejä.
Kyllä tässä kannattaisi lähteä siitä, että kuinka paljon tuota 5D:tä optiikkoineen haluat käyttää tulevaisuudessa.
Onko tarve mahdollisimman pienelle kameralle ja kuitenkin olet valmis/haluat käyttää peilijärjestelmää muuhunkin, kuin milloin liikkuviin kohteeseen tarkentaminen (selvä ja iso vahvuus peilirungoilla) sitä vaatisi? Silloin kyllä katsoisin edelleen hieman parempia kompakteja.
Niissä saa oikeasti taskuun mahtuvassa koossa kohtalaisen zoomin ja kuten nomad sanoi, ei kuvanlaatu ole mikään huono normaaliin käyttöön.
Pentax Q:ta lukuun ottamatta peilittömien isompi kenno kuitenkin hankaloittaa pienen optiikan tekemistä, eikä sitä edes saada upotettua runkoon.
Jos taas käytännössä vaihe-erotarkennusta vaativat nopeasti liikkuvat kohteet eivät paljoa kuulu repertuaariin eikä filmiajan psykoosit purista pääkoppaa: Silloin sanoisin että peilitön järjestelmäkamera ja vakava harkitseminen sen otosta pääjärjestelmäksi.
Niissä saa helposti paljon joustavuutta järjestelmän kokoon/painoon ja kuvanlaatu on täysin riittävän hyvä useimpiin tarkoituksiin... tai sitten odotan toisin sanovien polttavan roviolla kaikki 35mm filmillä otetut kuvat.
Optisella laadullahan on erittäin iso vaikutus objektiivien kokoon ja sitä sun tätä laatua olevalla reunapiirrolla ja aberraatioilla saadaan kokoa pienemmäksi, mutta myöskin filmiajalta periytyvä APS-C on tuossa optiikan koon joustavuudessa kahlehdittu.
Canonhan itsekin Powershot G1X:n myyntipuheissa epäsuorasti tunnusti sen käytännössä 4/3 koon kennon olevan digitaalisen ajan ihannekompromissi kuvanlaadun ja optiikan koon skaalautumisen välillä, aivan kuten 135/35mm oli filmiajan "pienin riittävän hyvä"-kompromissi.
elmar kirjoitti:Kyllä, EOS M on tavallaan vielä raakile mutta silti jo laadukas alku uudelle järjestelmälle.
Kertoiko pikkulinnut vai pakkasukko?
Aivan kuten Nikonilla peilirungot ovat Canonin suuruuden kivijalka, eikä Canon selvästikään halua horjuttaa sitä. Sen kertoo jo tämä pitkä viive "Ixus APS-C kennolla ja vaihdettavalla optiikalla"-peilittömän tekemisessä.
Eli en tosiaankaan suuria odottaisi Canonin peilittömältä "järjestelmältä" niin kauan kunnes peilirunkojen myynnin lasku oikeasti pakottaa sen kehittämiseen.
Ja niin kauan kuin käytössä oleva ohjelma tukee sitä, niin on työnkulun kannalta aivan yksi ja sama minkä kameran tuottama RAW-tiedosto on...
Tai ainakin pois lukien Fujin yhden ongelman toiseen vaihtava värisuodinkuvio.
CaNi kirjoitti:Cacon EOS M:ssä nuo EF objektiivit toimivat Canonin omalla sovitteella parhaiten.
Mikä ei siltikään tarkoita että automaattitarkennus toimisi sujuvasti.
Chipworksin kennosta ottamien kuvien perusteella EOS-M/650D kennon hybridi AF kun on selkeästi puolivillainen markkinointikusetus.
CDAF:n yritys ja erehdys tarkennustapa taas pelaa huonosti yhteen PDAF:lle suunnitellun tarkennussysteemin kanssa. (mikä on ongelmana myös
peilittömässä 4/3:ssa)