Canon EOS R, 1D, 5D, Nikon Z7/Z6,D500/D5/D7200/D750/D810/Df/D610, Fuji S2/S3 Pro/XT-n, Olympus Pen-F, M10, M5, Pentax K D ja ist D-sarja, Sony A7/A9 jne.
Mitenkä itse näette asian? Syö omaa päätä kun paras kahva kameraan olisi jotain väliltä olympiapistooli ja joystick.
Esim. tällainen:
Liipasinkin menisi ankean nappulan sijaan. Mitenkä mukavaa olisi jos joku brandi toisi kameran minkä mukana tulee tee-se-itse grippi. Joku posketon sugrun tapainen mälli mistä itse hioo sopivan otekahvan. Tai sitten mittatilauskahva muotista. Tämä menisi toki yhteen modulaarisen kameran kanssa missä se musta laatikko on todellakin kuutio kaiken keskellä ja siihen sitten tapaukseen sopiva käyttöliittymä erikseen. Aivan eri idea siis kuin saippuakotelo liimattuna johkin onnettomaan räkkiin missä 37kg muita tankoja ja keppejä ja/tai mikrofooneja.
Nykyiset esitykset ovat lähinnä hyvin surullisia ja joissain himmeleissä ei ole otepintaa ollenkaan. Pentax 645:ssa ja Hasselin Hx-rungoissa on jotain yritystä käytännöllisestä muotoilusta kahvassa. Sinarin rungoissa semmoinen grippi myös mitä pystyi kääntelemään eri kulmiin.
Puupöntön kanssa hermot menee välistä kun pitäisi suunnata yhdistelmä ja ainoa mistä viitsii vääntää onkin kuulapää ettei palkeet repeä irti. Sama homma kylmässä kankean kuulan päällä setuppi mikä tarvii aina vähän momenttia kääntämiseen. Samal viisii helpottaa hyvä kahva riippumatta onko jalusta vai ei.
Laatikko-Hasseli on sopusuhtaisen kokoinen mitä saa käänneltyä helpohkosti sellaisenaan toki kun sormet yltää tasaisesti lootan ympäri.
Pistoolissa olisi ideaa, mutta raskaasti modattuna. Minä laittaisin pistoolikahvat molemmille käsille noin 40 sentin etäisyydelle toisistaan. Siten saisi paljon tukevamman otteen. Laukaisu voisi tapahtua oikean käden liipasiemlla (tietenkin olisi vaihdettavissa vasemmalle kädelle helposti) ja molemmille käsille olisi peukalolla pyöritettävä rulla ja nappeja. Kahvojen aseman kuvaussuunnassa pitäisi olla säädettävä niin, että eri objektiiveilla saisi painopisteen kahvojen väliin. Ja muovit voisi käyttää helistimiin ja tehdä koko höskän tukevasta metallista (lue: ruostumattomasta teräksestä, alumiini ja magnesium ovat vain kiiltäviä muodikkaita nykymuoveja) niin ettei se notku ja pauku vaikka käyttäjä jäätyisi tai grillaantuisi tai liiskaantuisi g-voimien vaikutuksesta.
No niin, kuuleeko pilvilinna, maa kutsuu. Lopetetaan haaveilu, palataan reaalimaailmaan, unohdetaan koko juttu ja totutellaan 7-vuotiaiden käsille sopiviin saippualaatikoihin, pimeisiin f/5.6 suttuzoomeihin, jotka ovat pieniä, keveitä ja pannukakkuja ja aivovammaisiin epäloogisin menuihin. Ne ovat todellinen tulevaisuus CaNikon -leirissäkin.
Pah, kyllä maailmaan mahtuu parempiakin tuotteita. Liian vähään tyytyy liian moni. En toisaalta ihmettele miksi mikään ei muutu kun näin ajatellaan vuosikymmeniä suuryrityksiä pyörittävien hallitusten kabineteissa.
Ei massoille keskinkertaista romua lasketun voiton kaavalla myyvä yritys koskaan saa tyytyväisiä asiakkaita. Kunnolla toimiva tuote sen sijaan myy itseään ilman markkinointia.
Maffer kirjoitti:Puupöntön kanssa hermot menee välistä kun pitäisi suunnata yhdistelmä ja ainoa mistä viitsii vääntää onkin kuulapää ettei palkeet repeä irti. Sama homma kylmässä kankean kuulan päällä setuppi mikä tarvii aina vähän momenttia kääntämiseen. Samal viisii helpottaa hyvä kahva riippumatta onko jalusta vai ei.
se on sitten ostettava manfrotton 405, ei tule kuulaongelmia
Gold member of Sigma 14mm f/1.8 & 100-300mm f/4 fun club.
Manfrottosta on sen verran huonoja kokemuksia että en usko varsinkaan tuollaisen "tarkkuus"-mallin toimivan omassa käytössä tai ylipäätänsä muutenkaan. Kaks hiekkaa rattaiden väliin -> töks? Arca Cubesta löytyy posketon määrä raporttia että rattaat solmussa ja ne on siinä metallia.
hkoskenv kirjoitti:Minä laittaisin pistoolikahvat molemmille käsille noin 40 sentin etäisyydelle toisistaan. Siten saisi paljon tukevamman otteen.
...
koko höskän tukevasta metallista (lue: ruostumattomasta teräksestä
Kannattaa tutustua kameroiden sukelluskoteloihin, kuvailit melkein sellaisen. Ero on vaan siinä, että kun se systeemi painaa sellaisen viisi kiloa (alumiinista tehtynä), niin veden alla se on käytännössä painoton. Veden päällä, jos tuolla pitäisi vielä tähdätäkin, niin sellainen "stadycam" -haarniska voisi olla aika mukava. Mutta miksikäs ei "tosimies"-kuvaajille. Antaisi ainakin katu-uskottavuutta.
Tämä linkin kuvassa oleva kotelo on vähän himmelin näköinen, kun nuo salamavarret voivat olla aika kevyet veden alla. Pinnan päällä pitäisi olla tuplasti vahvemmat varret ja nivelet. Kannatta huomata, että siinä vieressä on tosiaan canonin 1DX, niin saa vähän kokoluokkaa.