Sivu 1/1

Tervetuloa 2025

Lähetetty: Joulu 31, 2024 22 : 37
Kirjoittaja JL Anttola
Anttolassa ottavat varaslähön joka vuos; kaheksalta vapaapalokuntalaiset räiskii keräyksellä ostetut raketit taivaalle. Päivällä postista haetun uuden 15 millisen otin kameran nokalle, ja riskillä en ottanu muuta ees mukaan. Tässä muutama näyte:

Kuva

Kuva

Kuva

Ja vielä linkki likkeriin, missä noitten lisäksi muutama muukin: https://flic.kr/s/aHBqjBWASq

Jaakko

Re: Tervetuloa 2025

Lähetetty: Tammi 01, 2025 0 : 19
Kirjoittaja jaava
Mulla oli suunnitelmana kuvata 10mm objektiivilla, mutta enkös unohtanut kameraa kotiin :roll: Ilma olis ollut erittäin hyvä kuvaamiseen.

Helsingin keskustassa ammuttiin raketteja viisi minuuttia ennen vuodenvaihdetta, mutta taivas näytti Vuosaaren Aurinkorannasta mustalta sen jälkeen.

Re: Tervetuloa 2025

Lähetetty: Tammi 02, 2025 23 : 03
Kirjoittaja temama
Hyviä ilotulituskuvia!

Mutta ny viitaten toisen ketjun turinointiin tän 15mm DJI objektivin ominaisuuksista, niin pakostakin tulee mieleen, että kuinka paljon aberraatio on vaikuttanut kirkkaiden valojuovien ympärillä hehkuvaan pinkkiin, siniseen, vihreään yms. ?

Flickerissä olevan f/2.2 kylänraittifoto on ihan ok. Mukavan terävältä vaikuttaa. Tosin valaistus on niin sekametelisoppa siinä, että värintoistosta vaikea sanoa mitään. Oletko muuten huomannut miten coma nurkissa - venyykö valopisteet siellä?

Re: Tervetuloa 2025

Lähetetty: Tammi 03, 2025 10 : 42
Kirjoittaja JL Anttola
Likkerin kansion ensimmäinen kuva, samoin ensimmäinen rakettikuva, ja sarjan viimeinen, Anttolan ydinkeskustassa kuvattu, ovat tyystin kroppaamattomia. Niissä kaikissa on pikselimääräisinä mittoina samat luvut, mitä kyseisen kameran kenno tuottaa millä hyvällä objektiivilla. Onko silloin niin, että kaikki kennolle tarttunut on kuvassa, nurkkia ja reunoja myöten?

Tässä tuo ensimmäinen sarjasta, hetki ennen paukuttelua:

Kuva

Yläkulmissa on muutama tähti, ja melko lailla pisteenä pysyneet, ei ole comaa kovasti niissä. Mutta onko ansio linssillä, vai väkisin mukaan puskevan vääristelyn korjaavan ohjelman?

Yleisesti, vain geometrian kautta ajatellen, voisi digitaalisessa kuvauksessa olla parempi konsti antaa linssivääristymien tulla tallentavalle pinnalle vapaasti, ja korjata sitten ohjelmalla tynnyri laatikoksi. Kun oikaisu tehdään linssissä, eli optisesti, menetetään kuva-alaa aina, enemmän tai vähemmän, oletan? Samalla polttovälillä olevalla rektilineaarisella linssillä kuvan reunat ovat suppeammalla kuin kalansilmällä, ainakin niillä verrokeilla mitä minun kaapistani löytyy. Mitä pienemmissä milleissä mennään, sitä suurempi ero? Kysymysmerkit siksi, että en tunne tuon alan fysiikkaa ja matematiikkaa sillä tasolla, että tietäisin tai voisin osoittaa näin olevan; tietäjät voisivat valistaa tässä!

Kuvan väreistä ja aberraation vaikutuksista temama heitti arvelun, onko vaikuttanut. Minä arvelen, että kyllä on! Ilotuskuvissa ehkä positiivisesti?

Jaakko