Kevään kääntyessä kesään kuvauskohteet vaihtuvat. 2005 jäin kesälomalle juhannusviikolla. Reilua vuotta aiemmin oltiin muutettu kaupungista nykyiselle asuinpaikalle taajaman ulkopuolelle. Jotenkin siinä loman aikana alkoi enemmän ja enemmän kiinnostamaan hyönteisten kuvaaminen. Heinäkuun alkupuolella sitten ostin eka makron. Ja kun jo tuossa vaiheessa jo oli selvää, että päiväperhosista muodostuisi ykköskohde niin ostin pidemmän makron. Edellisenä kesänä olin jo kokeillut päiväperhosten kuvaamista Nikon Coolpix4500 kameralla. 4Mp kameralla sai tällaista jälkeä
https://jarkko.1g.fi/Kuva-arkisto/Vuosi ... pi_web.jpg . Etsinnän tuloksena oli Sigma 150/2.8. Tämä oli vielä se vakaajaton versio.
Tässä ensimmäisiä makro kuvia.
Paarma polvella, Raahe, 7.7.2005 (300D + Sigma 150/2.8 )
Aika vähän on tallessa ensimmäisen kesän makrolla otettuja päiväperhoskuvia. Tässä yksi. Ensihavainto vaeltajasta.
Ohdakeperhonen, Kalajoki, 6.8.2005
Innostusta enemmän kuin osaamista
Heinasirkka, Raahe, 6.9.2005(150mm,
f22, 1/250s, ISO400)
Loppu kesästä olin tieten huomannut, että telellä on helpompi kuvata perhosia.
Herukkaperhonen, Raahe, 17.9.2005( 300D + 200/2.8 + 1,4x)
Kesän jälkeen se oli tapahtunut. Päiväperhosharrastus oli alkanut. Ilmoitin kesän havainnot paperilomakkeella valtakunnalliseen päiväperhosseurantaan*. Tämän kesän jälkeen päiväperhosharrastus on määrittänyt kesän aktiviteetin.
https://jarkko.1g.fi/Perhoset+(Lepidoptera)/
*Kesän jälkeen havaittuja lajeja 30. Raahesta oli silloin havaittu 39 lajia ja ennen kesää Raahen lajimäärä 31. Alueen aktiivharrastaja määrät olleet aika vähäiset ja ovat edelleen. Tämä Oulusta etelään pohjanmaan rannikolle oleva alue on ehkä valtakunnan surkeinta aluetta harrastaa päiväperhosia. Ei ainuttakaan erityislajia sekä puuttuu paljon eteläisiä ja toisaalta pohjoisia lajeja. Harvinaisimmat koko maan mittakaavassa ehkä keltatäplähiipijä ja suokirjosiipi. Näitäkin löytyy harvakseltaan sieltä täältä.