Kuvan käsittelyn alkeet?

Esittele omia kuviasi! Anna palautetta muiden kuvista!
JL Anttola

Kuvan käsittelyn alkeet?

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

Kävin (=vietiin) yhessä näyttelyssä. Siellä oli valtavan paljon ja valtavan isoja kuvia. Joihinkin kiinnitin huomiota: Oli horisontit vinossa, pokehti omituinen, valotukset miten sattuu. Otin siellä muutaman kuvan, ko ohjeessa oli että ilman salamaa saap ottaa.

Yks muotokuva oli sellanen, että ei ollu valastuksesta mittään ymmärretty; varjot umpimustina, naama kirkkaana vissiin yhellä tuikulla valastuna. Parempi ois tullu HDR:llä ilman sitä tuikkua. Ja toisessa oli tekijä tyytymätön, ja repijän läpi laittanu menemään kuvasa; miksei yksinkertasesti painanu delete-nappia? Nuo oli vielä ripustettu vierekkäin, miksköhän?

Ymmärtäsivät tekijät kysellä täältä palstalta neuvoja enneko laittavat esille kuviaan. Tai jos ei täältä, ni ainakin tuolta naapuripalstalta sais oikeitten taidekuvaajien opastuksen. Täältä sais taas sen tiedon, millä välineillä ois pitäny...

Laitan linkkinä, ko en löytäny tekijöitten yhteystietoja, että ois voinu luvan kyssyy; vai saapiko julkisessa näyttelyssä otettuja kuvia, mistä selvästi näkkee, että toisten tekeleitä, laittaa esille? Yleisesti tai tänne? Toisen nimi näkkyy kuvasa vieressä, ja toinen on joku nimimerkillä esiintyvä, Banksy tai joku sinne päin.

Tässä se linkki: https://www.flickr.com/gp/159631330@N02/44x6YN" onclick="window.open(this.href);return false;

JL Anttola
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
olli R
Viestit: 4808
Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 21
Viesti:

Re: Kuvan käsittelyn alkeet?

Viesti Kirjoittaja olli R »

Vaikka taisikin olla jotain muuta tämän kirjoituksen aiheena, niin pitää kyllä mainita, että Rembrandteja riivaa sama kuin monia muitakin tuon aikakauden maalauksia: tummunut vernissa. Ne eivät ole siis alunperin olleet tuollaisia alivalotuksia, vaikka niitä tunnutaan nykyään arvostettavan sellaisina.

Esimerkkinä tässä tällainen kesken restauroinnin oleva kuva, joka tosin ei ole Rembrandt:

https://paintingvalley.com/red-woman-pa ... ting-5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Rembrantin "Yövartio:lle" on juuri aloitettu useamman vuoden restaurointi. Todennäköisesti sen jälkeen, sitä ei taas kutsutakaan yövartioksi vaan alkuperäisellä nimellä: Kapteeni Coqin ja hänen seurueensa. Tummentunutta vernissaa poistettiin jo 1940-luvulla, mutta veikkaisin, että kuva kirkastuu taas lisää.
JL Anttola

Re: Kuvan käsittelyn alkeet?

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

Juu, puhuttiin siellä museossa just tuosta värien tummumisesta, olin itekin jostain lukenu asiasta.

Tuo paikkahan on Stuttgartin Staat Gallerie. Banksyn "Balloon girl" on pitkäaikaisena lainana heillä, Rembrandtin omakuva oli laitettu viereen teemalla "Taiteilija brändinä". Pari muutakin rembranttia heiltä löytyy, ja huoneellinen ranskalaisia impressionisteja, tais olla kaikki tunnetuimmat edustettuina? Noita impressionistien töitä kun kattoo omien silmien näkökyvyn mukaan säädetyltä etäisyydeltä, on siinä ja siinä ettei tuu silmistä hiki. Tälläselle enemmän tekniikkaorjentoituneellekin kattojalle. Vaikka niissä onkin rauhaton bokeh...

Finski vie Vantaalta Stuttgarttiin vähän yli satasella per sivu per nuppi, jos ketä nuo kuvat kiinnostaa. Kentältä päässee kiskojulkisilla keskustaan, se ei meille tosin varmasti selvinnyt ko oltiin sukuloimassa ja auto + kuski käytössä koko ajan?

JL Anttola
Vastaa Viestiin