Sivu 1/1

Rawit jpgeiksi

Lähetetty: Syys 27, 2015 0 : 23
Kirjoittaja tyttels
Onko mitään keinoa saada muutettua RAW-kuvat helposti JPG muotoon silleen näppärästi kaikki kuvat samaa aikaan. Kuvia on reilu 200 ja ei millään viitsisi yksitellen niitä lähteä muuttamaan. Halp!

Lähetetty: Syys 27, 2015 0 : 26
Kirjoittaja emerik
Toki on.

Lähetetty: Syys 27, 2015 0 : 30
Kirjoittaja tyttels
'':D''

Lähetetty: Syys 27, 2015 0 : 51
Kirjoittaja Maffer
Kannattaa ottaa vain pari ruutua niin selviää vähemmällä.

Lähetetty: Syys 27, 2015 1 : 24
Kirjoittaja Naranek
Maffer kirjoitti:Kannattaa ottaa vain pari ruutua niin selviää vähemmällä.
Tai olla ottamatta raweja....

Rawit jpgeiksi

Lähetetty: Syys 27, 2015 1 : 35
Kirjoittaja AkuM
Millä kameralla otettu ?

Canonin järkkäreiden mukana tule DPP (Digital photo professional) ohjelma, jonka valikoista löytyy Batch Process, joka tekee muunnoksen valituille kuville.

PhotoShopista löytyy Automeit toiminnon alta Batch

Lähetetty: Syys 27, 2015 1 : 47
Kirjoittaja tyttels
Mä kuvaan RAWina koska paremmat kuvat, mutta nuo kuvat oli otettu +50v mamman kissoista hänelle jonka vuoksi ne täytyy muuttaa. Ikäihmiset kun ei välttämättä mitään RAW-kuvia osaa käyttää. Että en ottanut 200 selfietä vahingossa RAWina. Kamera on Nikon ja löysinkin ne photarin ohjeet jo.

Lähetetty: Syys 27, 2015 7 : 47
Kirjoittaja hyvatti
Linuxissa tämä komento erottaa hakemistossa (ja sen alihakemistoissa) olevista Canonin raakakuvista esikatselu-jpg:n, joka on siis lopullisen kuvan resoluutiossa - en tiedä toimisko sama Nikonille, jos vaihtaa vaan tuon extension CR2 oikeaksi:

exiftool -b -PrevieWimage -w jpg -ext CR2 -r .

(tällä komennolla siihen perään saa exif-tiedot kopioitua myös:)

exiftool -tagsfromfile %d%f.CR2 -all:all -r -overwrite_original -ext jpg .

Lähetetty: Syys 27, 2015 8 : 50
Kirjoittaja mvuori
tyttels kirjoitti:Mä kuvaan RAWina koska paremmat kuvat, mutta nuo kuvat oli otettu +50v mamman kissoista hänelle jonka vuoksi ne täytyy muuttaa. Ikäihmiset kun ei välttämättä mitään RAW-kuvia osaa käyttää. Että en ottanut 200 selfietä vahingossa RAWina. Kamera on Nikon ja löysinkin ne photarin ohjeet jo.
Jos vain bulkkina "muutat" ne kuvat, et saa yhtään parempia kuvia kuin jos ottaisit suoraan JPEG-kuvia...

Lähetetty: Syys 27, 2015 9 : 50
Kirjoittaja Fogfighter
Lightroomissa valitset kaikki kuvat - Export - FileSetings: Image format JPEG.

Lightroomia voi kokeilla maksutta kuukauden.

Lähetetty: Syys 27, 2015 15 : 59
Kirjoittaja OskuK
Jatkossa jos tämmöistä tarvetta tulee, kannattaa kuvata vähintään raw+jpeg, tai vain jpeg, koska massamuutoksella koko rawista ei teienkään ole mitään iloa, hyötyä tai onnea. Se on yhtä turhaa kuin kuvata M-moodissa vain siksi, että saisi netissä sen sanoa. Mikä ei toki tee sitä harvinaiseksi ;-)

Lähetetty: Syys 27, 2015 21 : 09
Kirjoittaja paulas
tyttels kirjoitti:Mä kuvaan RAWina koska paremmat kuvat, mutta nuo kuvat oli otettu +50v mamman kissoista hänelle jonka vuoksi ne täytyy muuttaa. Ikäihmiset kun ei välttämättä mitään RAW-kuvia osaa käyttää. Että en ottanut 200 selfietä vahingossa RAWina. Kamera on Nikon ja löysinkin ne photarin ohjeet jo.
Ikäihmiset...hmmm. Veikkaisin, että täällä dc.netissäkin on aika monta "ikäihmistä" (jos nimittäin ikäihminen on 50 +), jotka kuvaavat ja muuntavat raw:eja. Itse olen ikääntynyt dc.netin mukana, siis saavuttanut tuon maagísen 50 + -rajan :) ja säädän raw:eja, nykyään Lightroomilla , yleensä enemmän kuin yhden kerrallaan. Tunnen "jopa" yli 80-kymppisiä, jotka kuvaavat raw:eja ja säätävät niitä.

Lähetetty: Syys 27, 2015 23 : 06
Kirjoittaja Maffer
Mutkun, kissasta riittäisi ihan hyvin kolmesta neljään kuvaa.

1) Roikkuu kynsillä omistajastaan
2) Syö juustohampurilaista
3) Nukkuu Nokian kumisaappaassa
4) Köyristää selkäänsä valoteltan sisällä

Paljon vähempi vaivaa jälkikäsittelyssä.

Lähetetty: Syys 27, 2015 23 : 12
Kirjoittaja OskuK
Maffer kirjoitti:kissasta riittäisi ihan hyvin kolmesta neljään kuvaa.

Paljon vähempi vaivaa jälkikäsittelyssä.
Oikeastaan joka aiheesta riittäisi yksi hyvä kuva. Kuvia on maailmassa liikaa.

Lähetetty: Syys 28, 2015 10 : 13
Kirjoittaja LoikkaHe
tyttels kirjoitti:Onko mitään keinoa saada muutettua RAW-kuvat helposti JPG muotoon silleen näppärästi kaikki kuvat samaa aikaan
tyttels kirjoitti:Mä kuvaan RAWina
Ikäihmiset kun ei välttämättä mitään RAW-kuvia osaa käyttää.
Ja näemmä nuoremmat RAW-kuvaajat eivät välttämättä osaa muuttaa kuvia JPG-muotoon. Hups.

kirjoitti nimimerkki '65v+', (joka on kuvannut raw-kuvia yli 10v)

Lähetetty: Syys 28, 2015 18 : 19
Kirjoittaja Experte
Vastataanpa täällä jälleen vitsikkäästi. Viimeksi oli yhtä hauskaa, kun joku valitti, että kuvat haalistuvat dvd-levyllä. Mutta asiaan:
Kysymys on hieman outo. RAW-kuvat ovat kameran käsittelemättömiä kuvia joita ei ole tarkoituskaan katsella sellaisenaan. Tietokone osaa ne useimmissa tapauksissa näyttää, mutta silloin on kyseessä RAW-kuvan sisältämä JPEG-esikatselukuva. Eli jos kuvaa RAW:ina ja katselee niitä tietokoneelta sellaisenaan käsittelemättä, ovat ne huonompilaatuisia kuin kameralla otetut JPEG-kuvat.

RAW:it voi muuntaa JPEG-kuviksi monilla ohjelmilla: Kameranvalmistajan omalla ohjelmistolla, Lightroomilla, Capture One, DXO jne. Mutta jos näillä ohjelmilla vain muuntaa kuvat bulkkina, ei saavuteta mitään etua kameran omiin JPEG-kuviin nähden.

Lähetetty: Syys 28, 2015 18 : 24
Kirjoittaja Sakke_K
Experte kirjoitti:Mutta jos näillä ohjelmilla vain muuntaa kuvat bulkkina, ei saavuteta mitään etua kameran omiin JPEG-kuviin nähden.
No mitään ja mitään, on kaikissa konverttereissa jonkin verran erilaiset algoritmit ja se tuottaa hieman erilaisia "näkemyksiä" kuvista. Mutta, kuten sanottu niin puhutaan kyllä aikamoisen pienistä eroista.

Lähetetty: Syys 28, 2015 20 : 04
Kirjoittaja Jovala
Jos tarvitaan vain RAW-kuvan muunto RGB-muotoon (demosaic-iterointi), niin senhän tekee jokainen RAW-konvertteri. Mutta tämän tulos on aivan liian suuren dynamiikan omaavaa tavaraa, ja se pitääkin vielä muuntaa muotoon, jossa se sopii jpg-kuvien 256 tasoiseen (8 bittiä) dynamiikkamuotoon. Tätä ei osaa mikään ohjelma automaatti tehdä kunnolla.

Ainakaan seuraavia ei tietokoneohjelmat osaa itsenäisesti tehdä:
1) Onkin aivan ollellinen osa prosessia määritellä kuinka 11-14-bittisestä kuvasta tehdään 8-bittinen jpg-kuva. Siihen ei riitä pelkkä perus-kontrastin ja kirkkauden säätö. Eikä sitä voi tehdä samoin kaikille kuville. Lightroom:ssa tämä tehdään Basic-paneelin Highlights/Blacks, Shadows/Whites säätimillä, joilla saa taivutettua kontrastia korostamaan/vaimentamaan hyvin vaaleita/tummia sekä melko vaaleita/tummia kuvapisteitä. On myös olemassa hienostuneempiakin menetelmiä.
2) Lisäksi kuvan väritasapaino tulee säätää halutuksi. Yleensä siinä on joka kuvassa sanomista.

Periaatteessa olisi mahdollista ajatella jonkinlaisia heuristisia ominaisuuksia ohjelmalle, jolla nuo edellä olevat saisi jonkinlaiseen normiasteeseen, mutta niistäkin puuttuisi se oleellinen ihmisen antama persoonallinen silaus. En kuitenkaan tiedä tällaista kenenkään toteuttaneen.