Sivu 1/1
Tapahtumakuvaus
Lähetetty: Heinä 07, 2003 20 : 16
Kirjoittaja janx
Nyt tarvittaisiin vinkkejä keikkakuvaukseen. Eli esim. artistin kuvaamiseen vaikkapa
TavastiaKlubin kaltaisessa tilassa. Valoja on lavan täydeltä ja toiset niistä ovat enemmän ja toiset vähän vähemmän liikkuvia. Kysymykseni olisikin, että kuinka tuollaisessa tilanteessa voisi saada mahdollisimman onnistuneita kuvia vieläpä niin, että savun esiin tuomat kiilat näkyisivät mahdollisimman hyvin.
Tässä pari testailukuvaa:
http://www.janx.info/keikkakuvaus/testi1.jpg
http://www.janx.info/keikkakuvaus/testi2.jpg
Kuvat ovat n.300kt.
Mitä korjauksia asetuksiin?
Lähetetty: Heinä 08, 2003 19 : 39
Kirjoittaja janx
Kukaan ei siis kuvaile tapahtumia... hmm. Mielenkiintoista. :]
Lähetetty: Heinä 08, 2003 22 : 58
Kirjoittaja Hannu KH
janx kirjoitti:Kukaan ei siis kuvaile tapahtumia... hmm. Mielenkiintoista. :]
Ei digilläkään kovin helppoa oo kuvata sekavalos. Lopputulos voi olla aivan mitä vain kun mennään kirkaissa värivaloissa kuvia ottamaan. Noissa keikkakuvissa on se hyvä puoli että ihonvärit ym. eivät tarvitsekkaan olla absoluuttisesti oikeita.Kukin kameramalli on oma juttunsa, ne pitää vain testata.
Normaalitapahtumakuvissa ainakin mun digiropsu tuntui sekoavan täysin vaikka kuvauksen aikana histogrammit ym. näytti aivan OK.Vääntää siinä sitten sekavaloisesta kuvista myyntikelpoista :-(
Re: Tapahtumakuvaus
Lähetetty: Heinä 09, 2003 0 : 00
Kirjoittaja lippoma
janx kirjoitti:Nyt tarvittaisiin vinkkejä keikkakuvaukseen. Eli esim. artistin kuvaamiseen ... Mitä korjauksia asetuksiin?
No... ehkä minä laittaisin filmiherkkyyden ASA 400 kuvaisin kokoajan mahdollisimman läheltä (pyytäisin etukäteen luvan) koko aukolla (oliko se 2.8 pienin aukko arvo ?) mahdollisimman paljon, käyttäisin jalustaa enkä siis pyrkisi mihinkään yltiöpäisiin kuvakulmiin ja kuvaisin paljon jotta olisi mistä valita. Ottaisin kuvia etupäässä esiintyvistä ihmisistä eri tilanteissa, siis kuvia
ihmisistä joihin valo saattaa ajoittain luoda jännittäviä painotuksia: tuskaa, iloa, epätietoisuutta, epämääräisyyttä, määrittelemättömyyttä, absurdiutta, surua, voimaa, luopumista, ulkopuolisuutta, läheisyyttä ja muita ihmiselämäämme kuuluvia tunteita ja sattumuksia.
Jos kuvat menevät liian pitkille valotusajoille, niin "pakottaisin" kameran Manuaali asetuksilla ottamaan kuvia esim. ajoilla 1/30 - 1/125 (hyvällä tsäkällä 1/60 - 1/90 ajoilla voit saada hyviäkin kuvia, unohtaisin siis liialliset terävyys vaatimukset). Sitten korjailisin valotuksia jälkeenpäin esimerkiski Photoshopissa. Valkotasapainon koettaisin määritellä "custom"-asetuksella, muuta en siihen luottaisi koko aikaa vaan laittain välillä valotuksen säädöt automatiikalle. Ottaisin siis mahdollisimman paljon kuvia, käyttäisin paljon aikaa Photshopin kanssa ja lähtisin seuraavalle kuvauskeikalle paljon viisaampana sen suhteen kuinka juuri tällä kameralla saa parhaimmat kuvat tuollaisissa olosuhteissa.
Lähetetty: Heinä 09, 2003 21 : 05
Kirjoittaja janx
no joku sentään... :] Niinhän se on, että kokeilemalla oppii. Taytyy siis vain jatkaa harjotuksia. :] Kiitos vastauksista. Ja toki lisää kokemuksia aiheeseen liittyen saa kirjoitella.
Lähetetty: Heinä 09, 2003 21 : 13
Kirjoittaja zombie69
Moi,
tässä pari hyvää linkkiä missä on jotain vinkkejä erilaisiin konsertti- ja klubikuvauksiin. Ne on kirjoitettu enimmäkseen filmi- ja digijärkkäreille, mutta perusasiat on kyllä yhteisiä kaikille kameroille.
http://www.villevaavu.org/
http://www.photo.net/concerts/mirarchi/concer_i
-Jamo
Lähetetty: Heinä 09, 2003 22 : 26
Kirjoittaja janx
zombie69: Loistavaa. Kiitos paljon. Täytyy tutkia lähemmin. :)
Lähetetty: Heinä 14, 2003 22 : 23
Kirjoittaja dsilfvas
Monta vuotta perusdigipokkarilla tekno-bileissä yms. kuvanneena voin antaa kaksi neuvoa:
- Älä käytä kameran sisäänrakennettua salamaa, paitsi [i]slow synchrolla[/i] kuvatessasi kohteita läheltä. Ilmassa oleva savu tekee kuvista harmaita.
- Kuvaa paljon! Parhaat kuvat syntyy kun paikan oma valaistus valaisee kohteen. Kuvan ottaminen oikealla hetkellä on vaikeaa joten kannattaa olla nopea poistamaan ja kuvaamaan uudestaan.
Muutama mielestäni hyvin onnistunut kuva edellä mainittuja hyödyntäen =)
Slow synchorlla valaistua lavaa vastaan otettu kuva Goom 2002:lta:
http://www.niksula.cs.hut.fi/~dsilfvas/piru.jpg
Stroboa vasten kuvattu silhuetti. Kuvan näppääminen juuri strobon välähtäessä vaati aika monta yritystä:
http://entropy.tky.hut.fi/~dna/technatu ... huetti.htm
Toinen esimerkki
http://entropy.tky.hut.fi/~dna/palikkat ... _1801.html
Lyhyesti sanottuna; mieti miten voit hyödyntää hetkittäisiä kirkkaita valoja kuvatessasi.