Sivu 1/1
Studiovalojen geelit/ värikalvot
Lähetetty: Huhti 02, 2017 10 : 24
Kirjoittaja Tuukkah
Löysin tällä aiheella tosi vähän keskusteluja, joten aloitan tällle uuden topicin. Josko löytyy jo alue, niin saa toki ohjata oikein...
Tilasin siis tuon godoxin studiosalama setin 3x 300Ws salamoilla ja alunperin oli tarkoitus settiin tilata myös jotain värikalvoja, jotta voisin harjoitella taustan värjäämistä ja ehkä muutenkin kahden valon käyttäytymistä kahdella sävyllä. Onko hyviä vinkkejä millaisiin kalvoihin kannattaisi satsata? Lueskelin myös noista rosco ja lee kalvoista ja olen kiinnittänyt omissa ja muidenkin kuvissa huomiota tuohon salaman tekemään valjuun ihon väriin, johon tuollaisella värikalvolla saisi muutosta. Esim rosco 08 tai joku vastaava. Onko tuollaisista kokemuksia vai onko ne turhia. Saahan sitä tietysti editoitua jälkikäteenkin, tietyin rajoittein..
Re: Studiovalojen geelit/ värikalvot
Lähetetty: Huhti 28, 2017 10 : 10
Kirjoittaja loratsu
Moro, itse käytän lee filttereitä ja saksan thomann kaupasta lähtee halvalla! Olikohan se puolet/ylikin suomen hinnoista. Juuri itse tilasin 8 rullaa ja rullakoko 25cmx123cm muistaakseni alle 6e rulla ja Kestää lämpöä ja tehty noihin juttuihin.
Re: Studiovalojen geelit/ värikalvot
Lähetetty: Huhti 28, 2017 13 : 04
Kirjoittaja Mikael K.
Kannattaa myös googlata Leen sivut. Siellä on mm. värimuunnostaulukoita ja paljon yksityiskohtaista tietoa eri kalvoista. Toinen paikka mistä löytyy hyvin tietoa eri kalvojen käytöstä on
strobist.blogspot.fi.
Re: Studiovalojen geelit/ värikalvot
Lähetetty: Huhti 29, 2017 16 : 02
Kirjoittaja Guzmo
Kuulostaa hieman oudolta jos salama tekee ihonväristä valjun värisen. Oletko kokeillut miten paljon väri muuttuu salaman eri tehoilla? Salaman valoa (ja samalla ihonsävyä) voit lämmittää CTO geeleillä.
Re: Studiovalojen geelit/ värikalvot
Lähetetty: Huhti 30, 2017 9 : 43
Kirjoittaja olli R
Salaman valon väri on varsin lähellä auringonvalon väriä. Se ei todennäköisesti muuta ihoa valjuksi.
Ongelmia voi olla esim. ylivalotus - ns. peura ajovalossa -ilmiö. Suuntaat valoa liikaa kameran suunnasta ja jätät ihon liian vaaleaksi. Suuntaa salama "sivumyötäisestä", vaikka 45 astetta sivulta ja 45 astetta ylhäältä. Käytä toista salamaa taustan valaisuun. Muista myös täyttää varjopuolelle valoa kolmannella salamalla tai heijastimella. Ja jälkikäsittele kuva kuntoon, iholle ei liikaa valoa (max 90% punaiseen kanavaan.)
Toinen ongelma voi olla värilämpö. Raw-jälkikäsittely on paras tapa, mutta jos kuvaat JPEG:iä, niin sitten kameraan salama-värilämpöasetus. Jos valaiset taustan/ympäristön erilaisella valolla, niin tulee ongelmia, koska et saa niitä järkevän värisiksi verrattuna salaman valaiseman ihon väriin.
Jos haluat käyttää kalvoja, niin sitten periaatteessa joku lämmittävä kalvo ("laimea oranssi") toimisi. Noidenkin käyttö on järkevintä esimerkiksi silloin kun kuvaat ulkona ja haluat käyttää salamaa täytteenä kasvoilla. Tällöin saat "ruskettuneemman" sävyn kasvoille ja ympäristö pysyy auringonvalon värilämpötilassa. Jos kuvaat pelkät salamat valona, niin saat saman efektin jälkikäsittelyssäkin.