Sivu 1/2

Kaverin mopoa kuvaamaan?

Lähetetty: Kesä 19, 2013 16 : 20
Kirjoittaja Neon Valo
No joo, olisi tarkotus ottaa tässä joku ilta kaverin moposta Yamaha Dt 50, kuvia kun halusi.

Mopohan on punamusta väriltään ja musta on pääasiassa, mutta kiiltävää mustaa pintaa, niin mietityttää että mitenkähän salamoiden mahdolliset ilkeät heijastukset saisi kuriin?

Tarkoitus kuvata kolmella salamalla ja ehkä heijastimen jos tarvii.
Tein netissä tämmösen setupin jossa ajattelin ampuvani mopon takaa kaksi salamaa kohti kameraa (kicker?) jossa salamoiden valo näkyisi "tähtinä" kuvassa ja antaisi mopolle vähän muotoa vastavalon tyyliin. Sitten etupuoleltä yläviistosta tasovalon kanssa etupuolelle valoa ja heijastinta tarvittaessa toiselle puolelle.

Tuo kukka on nyt se mopo ja kamerat näyttää kuvakulmia, mutta voihan sitä muutaki olla :)
Kuva

Onnistuisko?

Lähetetty: Kesä 19, 2013 19 : 18
Kirjoittaja Kenzy
Itse kuvaisin tuommoset valomaalailun avulla. Salamalla ei pääse läheskään yhtä tyylikkääseen lopputulokseen :)

Lähetetty: Kesä 20, 2013 11 : 37
Kirjoittaja Neon Valo
Sekin vois olla toki, empä hoksannukkaa. Muistelin tuossa välähdyksiä -kirjassa yhden siistin autokuvan jossa oli valomaalattu salaman kanssa ja kasattu useammasta valotukseta kuva..

Lähetetty: Kesä 20, 2013 15 : 09
Kirjoittaja hlehtine
Neon Valo kirjoitti:Sekin vois olla toki, empä hoksannukkaa. Muistelin tuossa välähdyksiä -kirjassa yhden siistin autokuvan jossa oli valomaalattu salaman kanssa ja kasattu useammasta valotukseta kuva..
Valomaalailu on varteenotettava vaihtoehto valaisuun kyllä. Onnistuu ok vaikka kännykän ledillä ellei muuta valoa ole saatavilla :D nimim. kokemusta on ;)

- Hans

Lähetetty: Kesä 22, 2013 20 : 30
Kirjoittaja Artsi_L
Kahdella salamalla kuvattu. Pientä säätöä Nikonin RAW kuvankäsittelyohjelmalla.

Kuva

Lähetetty: Kesä 24, 2013 16 : 09
Kirjoittaja Neon Valo
Ihan siisti tuo Artsin kuva :)

Toki noita heijastuksia jotka tosiaan vähän sitten häiristeepi omaa silmää, niin juuri niitä pitäisi osata välttää jo kuvausvaiheessa, kylläpä se sitten täälä varmasti näkyy se kuva kun on saatu kuvattua mokoma kapine :D

Lähetetty: Kesä 24, 2013 18 : 34
Kirjoittaja OskuK
Tässä on perustavanlaatuinen värinkäsitys. Kun yritetään välttää heijastuksia, sillä tarkoitetaan heijastekuvajaisia, eli heijastuksessa näkyy sotsa, naama, kamera, kolme kukkopilliä tms. Se, että heijastuksia on, se ei ole epätoivottavaa, vaan nimenomainen keino luoda kolmiulotteisuutta kohteeseen. Jos valo on aivan tasaista, on lopputulos aina huono.

Lähetetty: Kesä 24, 2013 21 : 20
Kirjoittaja Neon Valo
en väitäkkään noita heijastuksia epäonnistuneiksi tms.. sen tiedän että niillä luodaan kolmiulotteisuutta jne.. voi olla että kun lähden ite koitokseen niin muutamia sontsia / boxeja yms löytyy mopon kyljestä ;) näitä tosiaan haluan välttää.

Lähetetty: Kesä 25, 2013 1 : 43
Kirjoittaja Mikael K.
Eikös noissa autokuvissa pyritä käyttämään mahdollisimman isoja boxeja, niin että valoista tulisi pitkät loppumattomat valojuovat haluttuihin kohtiin? Lisäksi niissä näyttää käytetyn spottivaloja, joilla nostetaan esiin yksityiskohtia. Helpointa lienee kuvata yhdellä salamalla ja ottaa useita kuvia, jotka sitten yhdistellään kuvankäsittelyvaiheessa. Valomaalailulla voi myös tehdä omaa ainutlaatuista jälkeä.

Lähetetty: Kesä 26, 2013 0 : 20
Kirjoittaja puuhapete
Itse kiinnittäisin huomiota taustaan ja miljööseen. Mua häiritsee taustan sähkölanka ja risut ja muutenkaan mopon luonteeseen ei oikein sovi heinäpelto??

Lähetetty: Kesä 26, 2013 1 : 06
Kirjoittaja OskuK
Noo, vastaikkaiset elementit voivat hyvinkin sopia, ja sovittamattomat "epäkohdat", kuten esim. minihameinen nainen satulassa, jos niin sovitaan. Ei siis kuvan elementeissä minusta vikaa ole, ei edes tuossa "studiovalossa pellollla". Kuva itse toki on huono. Se ei ole tarpeeksi falski. Kohde on ruma ja se on rumassa valossa rumassa ympäristäössä inhassa ilmassa, mutta silti sitä koitetaan tässä palvoa maata nuollen. No se kehuista. Siinä ei tosiaankaan onnistuta. Tuo vaatii jotain osoittamaan sitä mitä kuvaaja haluaa, ja nyt se falskius jää puolitiehen. Ei minulla hyviä ideoita ole...käytetty kondomi satulan päälle?

Lähetetty: Kesä 26, 2013 13 : 24
Kirjoittaja Mikael K.
Älkääs nyt olko liian julmia. Salamoiden käyttö vaatii tunnetusti opettelua ja kokeilua. Ei kenestäkään tule mestaria päivässä.

Artsi_L, ei kannata lannistua vaan jatka vain kuvaamista. Tsekkaa vaikka netistä autokuvia ja mieti miten ne ovat kuvattu. Ongelma kuvissa on heti käytännössä se, että niissä kaluston määrää ei rajoita harrastajan budjetti. Pikkusalamoilla tuskin pääsee samaan mutta niitä voi hyödyntää muuten ja keksiä miten niillä saisi tehtyä hyvää jälkeä. Se taas vaatii pitkähköä perehtymistä ja kokeilua, niin että oma kalusto tulee tutuksi. Samalla pitää miettiä miten ongelmakohdat voi kiertää. Pikkusalamoiden luonne on myös aivan erilainen kuin studiosalamoiden ja niiden ominaisuuksia pitää hyödyntää kaikissa moottorikuvissa.

Lähetetty: Kesä 29, 2013 18 : 43
Kirjoittaja miikkaj
Mikael K. kirjoitti:Eikös noissa autokuvissa pyritä käyttämään mahdollisimman isoja boxeja, niin että valoista tulisi pitkät loppumattomat valojuovat haluttuihin kohtiin? Lisäksi niissä näyttää käytetyn spottivaloja, joilla nostetaan esiin yksityiskohtia. Helpointa lienee kuvata yhdellä salamalla ja ottaa useita kuvia, jotka sitten yhdistellään kuvankäsittelyvaiheessa. Valomaalailulla voi myös tehdä omaa ainutlaatuista jälkeä.
Mitä tällaisissa kuvissa käytännössä tarkoitetaan kuvien yhdistämisellä? Joskus yrittänyt etsiä netistä juttuja mutta kun en tiedä englanninkielistä termiä varmuudella. Stacking?

Lähetetty: Kesä 30, 2013 18 : 15
Kirjoittaja hlehtine
Jos valomaalaus kiinnostaa rätkän valaisutekniikkana niin laitanpa linkkiä tähän vanhaan perustamaani topikkiin jossa aihetta testailin, siellä myös selostustani aiheesta aika runsaasti jos vaikka olisi jotain apua:

http://www.digicamera.net/keskus/viewto ... t=12695310

- Hans

Lähetetty: Kesä 30, 2013 22 : 36
Kirjoittaja Mikael K.
miikkaj kirjoitti:
Mitä tällaisissa kuvissa käytännössä tarkoitetaan kuvien yhdistämisellä? Joskus yrittänyt etsiä netistä juttuja mutta kun en tiedä englanninkielistä termiä varmuudella. Stacking?
Kuvat pinotaan päällekkäin joko käsityönä tai sitten jollakin valmiilla pluginilla. Näin voi korostaa sellaisia kohtia, joita haluaa. Itse käytän Lightroomissa LR/enfuse -nimistä liitännäistä.

Lähetetty: Heinä 03, 2013 16 : 37
Kirjoittaja Perry
Riippuu minkälaista vaikutelmaa haetaan, mutta hyvä lähtökohta "tuotekuvaan" on iso (esim. n. 6 metriä) tasovalo yläpuolella. Ja päädyissä mahdollisesti isot heijastimet (esim. n. 2*2m) Valkoinen kattokin saattaa toimia kun ampuu salamat sopivasti katon kautta, jalustat semmoiseen paikkaan ettteivät heijastu liikaa.

Helpoimmalla pääset jos kuvaat ulkona ja valikoit miljöön niin että heijastukset on kauniit, esim. iso asfalttikenttä ja taivas.
Neon Valo kirjoitti:mietityttää että mitenkähän salamoiden mahdolliset ilkeät heijastukset saisi kuriin?
Jos/kun kuvattava esine on kiiltävä, niitä heijastuksia ei pidäkään saada kuriin, pitää vain pitää huoli siitä että heijastukset miellyttää silmää.

Lähetetty: Heinä 26, 2013 17 : 35
Kirjoittaja Neon Valo
Nojoo.
Mulla nyt ei ole perryn kaltaisia vermeitä käytössä, kosta strobist ja pikkusalamat.

Kävin tuossa kuvaamassa sitä mopotia ensialkuun pelkästään yhdellä salamalla joka oli 70cm x 70cm boxissa ja sitä aina eri kohdille laittelin ja testailin milloin tuli miellyttävää. Ongelmia oli just ne heijastukset softboxista joita oli vaikea saada piiloon ilman että kohteen valo olisi kärsinyt. Samalla testasin muuten uudet E-TTL radio triggerit YONGNUO YN-622 jotka toimi loistavasti tässä ja salaman tehonsäätö pelasi moitteettomasti kameran valikoista.

Lähetetty: Heinä 26, 2013 18 : 13
Kirjoittaja Neon Valo
Nakkaan nyt yhden koekuvan tänne tuosta suorituksestani, tämmöistä alkoi tulemaan jonku reilun 70-80 kuvan jälkeen, että varmaan sen setin parhaimpia näin niinkuin heijastuksien osalta.
Kuva

Tässä tämä photaroitu
Kuva

Lähetetty: Heinä 26, 2013 20 : 59
Kirjoittaja OskuK
Tästä kuvasta voisi sanoa että kannattaa panostaa taustoihin, ne merkkaavat kuvassa aivan yhtä paljon kuin kohde tai kompositiokin, josta voisi myöskin kysyä; onko etupyörän sijoitus ihan reunaan tarkotuksellinen tehokeino?

Lähetetty: Heinä 26, 2013 21 : 04
Kirjoittaja Neon Valo
Tiedän kyllä näitä taustan sekavuusjuttuja yms.. itseä ei kauheasti häiritse nuo tolpat yms, kun ovat niin suttuja loppujenlopuksi.
Sommittelussa olin muka katsovinani että ei leikkaannu tuo ratas mutta leikkaantuhan se monessakin kuvassa syystä tai toisesta.

tein tuossa huvikseni samasta kuvasta version jossa on siistitty taustaa ja tuohon etualalle lisää asfalttia ja tein tuon renkaan kokonaiseksi.. ja vähän muuta säätöä, ehkä se parani mutta en halua olla se dorka joka fotaroi jälkeenpäin tyyliin ("ei se haittaa, fixsaan sen fotarissa") opetteluvaiheessa tämäkin..

EDIT: liitin tohon ylempään viestiin fotaroidun version.