Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Lokakuun uutiset ovat jo ilmestyneet

Syyskuu 2013

30.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.fi.

 • Vähän käytöstapoja, kiitos, 28.9.2013. Jos joku on vaivautunut teettämään tai saati sitten itse tulostamaan kuvia, olivatpa ne sitten kymppikuvia tai A2 kokoisia taidepaperivedoksia, niin sen verran pitää kunnioittaa toisen tekemisiä ja sen verran pitää olla käytöstapoja ja tilannetajua, että valokuvien päälle ei laiteta kameralaukkua, viinilasia, voileipää, märkää sateenvarjoa, jakoavainta tai muutakaan esinettä, joka voi tärvellä kuvan.
 • Olympus M.Zuiko 12 – 40 mm f/2.8 Pro kokeilussa, 25.9.2013. Olympukselta on odotettu valovoimaista normaalizoomia jo jonkin aikaa, vaikka Panasonic sellaisen m4/3 järjestelmään jo toikin viime vuonna. Yhdessä OM-D E-M1 -kameran kanssa Olympus esitteli viihdoin ammattilaisellekin sopivan peruszoomin, jonka polttovälialue on Panan zoomia laajempi ja jonka optiset ominaisuudet ovat valmistajansa mukaan parasta mitä he ovat tähän mennessä tehneet.
 • Canon 70D kokeilussa, 23.9.2013. Kuvan tekninen laatu on hyvä, mutta ei mitenkään hurjasti erilainen verrattuna esim. 60D -malliin. Canonit tekevät siistin näköistä kuvaa, jonka värintoisto on rauhallinen, eikä 70D ole poikkeus.
 • Pieni herkkyysvertailu: Olympus E-M5, Olympus E-M1 ja Panasonic GX7, 18.9.2013.
 • Olympus E-M1 ensitunnelmat, 10.9.2013. Olympus E-M1 tulee myyntiin ensi kuun puolivälissä kolmena vaihtoehtona: pelkkä runko hintaan 1499 euroa, runko + 12 – 50 mm f/3.5 – 6.5 1699 euroa ja runko + 12 – 40 mm f/2.8 2199 euroa. M.Zuiko 12 – 40 mm f/2.8 PRO -objektiivi erikseen ostettuna maksaa 999 euroa.
 • Camera Raw tarjoaa teehetken, 12.9.2013. Kun suomenkielisen Photoshop CC:n Camera Raw -raakakuvamuuntimessa ryhtyy korjaamaan objektiivin aiheuttamia optisia virheitä (”Linssikorjaukset”), saa eteensä kolme valikkoa: Tee, Malli ja Profiili. Malli ja profiili ovat tässä yhteydessä selviä sanoja, mutta ”Tee”?
 • Canon EF-M 11 – 22 mm f/4 – 5.6 IS STM kokeilussa, osa 2, 4.9.2013. Canon EF-M 11 – 22 mm f/4 – 5.6 IS STM on hintaansa nähden kelpo objektiivi. Hyvää on mekaaninen rakenne ja optinen laatu. Huonoa on vaatimaton valovoima. EF-M 11 – 22 mm on tervetullut lisä EOS-M -sarjaan ja toivottavasti Canon tuo pian myös etsimellä tai ainakin kääntyvällä näytöllä varustetun rungon M-mallistoon.

Journalisti 11/2013. 2.9.2013.

 • Artikkelit, Kriisistä kriisiin. Kaikki alkoi yhdestä Romanianmatkasta vuonna 2006. Niklas Meltio teki tuolloin ensimmäisen kuvareportaasinsa sikäläisistä romaneista.
 • Kolumnit, Kannattaa yleistyä. Muodikkuudestaan huolimatta erikoistuminen ei takaa menestystä vaan voi muodostua jopa rajoitteeksi. ...Finnfoto ry:n toiminnanjohtaja Mikko Säteri kertoi, että mainoskuvaajina profiloituneilta ei pahemmin tilata vaikkapa hääkuvia – pidetään kysymättä selvänä, että mainoksiin erikoistunut kuvaaja on liian kallis.
 • Palstat, Kuvaviesti, Pää edellä veteen. Årets sista dopp. Karl Vilhjálmssonin kuva julkaistiin Hufvudstadsbladetissa 10. syyskuuta.
 • Palstat, Mitenkäs nyt? Helsingin kaupungin liikuntavirasto on pyytänyt ainakin Helsingin Sanomilta, Avulta ja Ylen Kuningaskuluttajalta maksua liikuntatilojensa käytöstä journalistisiin kuvauksiin. Mihin julkisen tilan käyttömaksu perustuu, liikuntajohtaja Anssi Rauramo?

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Terävyyden tavoittelua, osa 2/5, 22.9.2013. Aukonvalinta on aina jonkinlainen kompromissi. Mitä enemmän himmentää sitä suurempi on terävyysalue, toisaalta runsas himmentäminen vaatii hidasta suljinaikaa ja lisää epäterävyyden riskiä.
 • Kohti terävää luontovalokuvaa, osa 1/5, 15.9.2013. Dokumentoivassa luontokuvauksessa terävyys on yksi onnistuneen kuvan perustekijä. Tätä tarkoitusta palvelevat arvokkaat objektiivit, painavat jalustat, suuret ISO-arvot, nopeat suljinajat, kuvanvakaajat sekä kameroiden erilaiset automaattitarkennustavat.

HS, Maailman kuvat.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com, 32 things photographers say… and what they really mean.

Diyphotography.net,

Earthboundlight.com, Breaking Bad, 29.9.2013. Sarjan päähenkilön ja joidenkin valokuvaajien välillä löytyy yhtäläisyyksiä.

ePhotozine.com, Photography In Arboretums.

 

29.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Fotobloggeri.

 • Luonnosta poimitut värit, 23.9.2013. Sunnuntaiaamuna aurinko paistoi kauniisti, vaikka säätiedote oli lupaillut sadetta. Lähdin hetkeksi ulkoilemaan kameran kanssa ja päätin poimia luonnosta värejä valokuviin.
 • Hevoset Stadikalla, 16.9.2013. Katsomoon päästyäni etsin repusta kamerani, jonka nokalla oli tällä kertaa Fujinon XF 55-200mm telezoom objektiivi. Pitkästä aikaa zoomin kanssa kuvaaminen vaatikin hieman totuttelua alkuun.

Remonen.fi.

 • Tullisaari Revisited, 28.9.2013. Tulipa taas mentyä tuonne Tullisaareen, jossa siis on tämä Aino Actén huvilakin. Odotan koko ajan, että ruska pamahtaisi täyteen kukoistukseensa myös täällä etelässä, mutta näyttää siltä, että sitä saa odotella vielä tovin.
 • Vanhaa kaupunkia, 22.9.2013. Tuli sopiva tilaisuus lähteä käymään vaihteeksi Vanhankaupunginlahdella, kun heitin vaimon Arabiaan joihinkin juhliin. Ei sillä, että tuonne olisi mikään ylitsepääsemätön matka, mutta ei vain saa itsestään irti. Ja toisaalta paikka tuntuu niin kalutulta.
 • Öljysäiliö 468, 15.9.2013. Öljysäiliö 468… nimestä tulee mieleen joku sukellusvene-elokuva, mutta kysessä on vanhan Laajasalon öljysataman yksi säiliö, josta on tehty valotaideteos. Säiliö on tyhjennetty (no shit, Sherlock), puhdistettu, maalattu ja porattu täyteen reikiä.

Mikko Kivirinta.

 • Kesän Espanja, 15.9.2013. Kesällä tuli oltua useampaan otteeseen töiden puolesta Etelä-Espanjassa. Vapaa-aikoina tuli sitten varovasti kierreltyä lähimaastoja. Päällimmäisenä mieleen jäivät Sierran Nevadan vuoret ja Välimeren rantakaupungit, erityisesti valkoisia taloja täynnä oleva Nerja tippukiviluolineen.

Luontohavaintoja kuvina.

Suomen freelance-journalistit ry.

 • ALMA360-sopimus herättää kysymyksiä, 26.9.2013. Alma360 on lähestynyt tänään avustajiaan ja pyytänyt palauttamaan uuden avustajasopimuksen 31.10.2013 mennessä. Avustajasopimus on monelta kohdin epäselvä, eikä Journalistiliitto suosita freelancereille sopimuksen allekirjoittamista ennen kuin sopimuksen liittyvät epäselvyydet ovat selvitetty.
 • Freelancereiden taloudellinen kurjistuminen jatkuu, 26.9.2013. Freelancereiden keskimääräinen ansio on laskenut ja täystyöllisiä on enää noin joka kolmas. Lehdistölle työskentelevistä freelancereista vain kymmenen prosenttia pääsee työsuhteisten kollegoiden keskiansioihin.
 • Kansalaisaloite tekijänoikeuksista - kuka siitä hyötyisi? 25.9.2013. Tekijänoikeuslakia koskeva kansalaisaloite on todellisten ammattimiesten työtä: se onnistui peittämään oivasti todellisen sisältönsä ja hankkimaan riittävästi allekirjoittajia päästäkseen eduskunnan käsittelyyn.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Fstoppers.com, Simple But Great Tip To Naming Your Photography Folders. Video, kesto 1:57. Vuosi-kk-päivä - kategoria - nimi/nimet.

Creativepro.com, Take Charge With Bridge: Creating a Keywords List. Avainsanat. Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita on tulossa.

Pdnonline.com, 7 Lighting Tips for Shooting Video with Digital SLRs.

Diyphotography.net, Preventing Time-Lapse Flicker Caused By Mechanical Inconsistencies. Perusteellinen artikkeli.

Photo.net, Sigma AF 35mm f/1.4 HSM DG. Canon, testi täyskennoisella. Uutta sarjaa. Vaihtoehto Canonin melkein kaksinkertaisesti maksavalle mallille. Paino 665g, filtterikierre 67mm. Tynnyrivääristymää vähän, alle 1%. Erittäin terävä. Ei värivirheitä. Bokeh välillä vähän ongelmia. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 800 euroa.

 

28.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kamerarepun / laukun kunnossapito (Sana on melkein vapaa). Varsinkin toi reppu meinaa olla semmonen *sensuroitu*/hiki magneetti että pesu ei tee yhtään pahaa maksimissaan 2-3 kk välein , tähän mennessä remmit ja selustan muiluttanu ämpärissä mutta uskaltaako noita reppuja ja laukkuja pestä koneessa ???
 • apuva, canon 5d mark2 ja äänetön kuvaus (Järjestelmädigit). Mikä on kun kamera räpsähtelee ihan normaalisti vaikka laitan asetuksissa äänetön kuvaus = tila1? Ei ymmärrä, auttakaa!
 • Samyang 14mm f/2.8 IF ED (Optiikka). Uusia viestejä.
 • Mikä suodin (Optiikka). Uusia viestejä.
 • Photoshop CS6 Extended kuvanavausongelma (Kuvankäsittely). Mulla oli sama vika uudessa läppärissä Lightroomin kanssa, ja ajuripäivityksillä korjaantui.
 • Erokuvaus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mainio sarja. Lisäsitkö haarukat photarilla, vai otitko niin monta otosta että sait nuo oikeaan kohtaan? Äkkiä ajateltuna kalju voisi olla kipeänä :)
 • Timber! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Peräpää (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Timon poikkitiedepalsta, Vauhtia ja yllättäviä juonenkäänteitä, 27.9.2013. Poikkitieteellisessä Marimekon viimeisistä käänteistä valokuvaajan silmin.

Hemmon Kuvat, Erokuvaus, 27.9.2013. Jo vuosia sitten ajattelin, että pitäisi hääkuvauksien lisäksi alkaa tekemään myös erokuvauksia. Ei ollut tilausta, mutta nyt kun erokuvaukset alkavat Ameriikan markkinoilta rantautumaan myös Suomeen, niin niissä kinkereissä on pakko olla mukana. Erokuvauksissa ideat on rajattomat, lusikat jaetaan kirjaimellisesti, veri lentää ja silmät tummuu.

Yle Uutiset, Marimekko kiinnostaa sosiaalisessa mediassa: Nyt verrataan Marimekon kangasta valokuvaan. Suunnittelija Maija Louekarin Hetkiä-kangasta verrataan valokuvaaja Markus Lepon 1960-luvulla Helsingissä ottamaan valokuvaan. Marimekon suunnittelija on kieltänyt kopioepäilyn. (alkuvaiheita...).

Nokia Lumia 1020 vs. iPhone 5S.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

IR, Watch these wonderful time lapses that stretch from 10K down to Instagram (VIDEO).

Digital Photography School, Painting with Light in the Landscape. Myös kuvaesimerkkejä.

Pdnonline.com, The People in Front of the Lens: A TIME Magazine Cover Subject. 21.5.2012, Time-lehden kansikuva. 26-vuotias äiti imetti tuolilla seisovaa melkein nelivuotiasta poikaansa. Kuvattavan tarina.

Petapixel.com.

Americanphotomag.com, Interview: Edward Burtynsky Talks About 'Water'.

ePhotozine.com, More Tips On Photographing Buildings At Night. Öisiä rakennuksia kuvaamaan.

Strobist, Super Cheap: Replacement Tubes for Your Broken Speedlight. Käsisalamaa ei kannata lähteä avamaan, jollei tiedä, mitä on tekemässä. Nikon, $10. Ja myös Canon.

Popular Photography, Fake Photographer Scams Wedding Couples of $140,000. Järjestelmällistä huijausta. Kymmeniä hääpareja huijattu. Yksi pari kertoi maksaneensa $7.000 kuvista ja videosta.

IR, National Geographic celebrates 125th anniversary with special photography issue. Erikoisnumero.

Tofurious, Why Photography Prices Will Inevitably Go Down … Pitkä kirjoitus. 75 kommenttia. Kiinteistömarkkinat kuumenivat vuonna 2005, välittäjät kilpailivat myytävistä kohteista, välityspalkkioita alennettiin. Alalle tuli paljon uusia yrittäjiä. Kilpailu kävin niin kovaksi, että moni poistui kokonaan alalta. Nyt tilanne on normalisoitunut ja välityspalkkiot ovat palanneet aikaisemmalle tasolle. Miten valokuvaus eroaa kiinteistömarkkinoista, miksi valokuvien hinnat vain laskevat ja laskevat koko ajan.

Macworld.com, Point, shoot, share: 10 alternatives to Instagram and Facebook. iOS, Android ja Windows Phone 8. Ilmaisia (yksi ohjelma maksaa $1).

Canon.com, Adding Copyright information to your images. Miten näitä tietoja lisätään Canon-kameroissa.

Dpreview.com, Miniature wide angle lens under development at UCSD. Koko kymmenesosa perinteisestä laajakulmaobjektiivista. Käyttöön joskus myöhemmin valvontakameroissa.

Fotosidan.se, Tala om bilder! - del 10 - Kalle Kiander. Kesto 6:03. Ensisilmäys ei kuvasta paljoa paljasta.

Dpreview.com, Connect, Shootout: Sony Xperia Z1 vs Nokia Lumia 1020 vs LG G2 vs Samsung Galaxy S4 Zoom. Neljä kuukautta kulunut edellisestä kamerakännykkävertailusta. Kamera.

IR, Canon PowerShot N review: Could this socially savvy compact camera be the life of the party?

 

27.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Haussa objektiivi kriteerein (Optiikka). Etsiskelen objektiivia sisätanssien kuvaamiseen opiskelijabudjetilla, joten muutamia kriteerejä olisi(kamerana EOS 600D):
 • Carl Zeiss suotimet (Optiikka). Onkohan joku käyttänyt Zeissin uusia suotimia. Pola ja uv-suotimet on suht maltillisesti hinnoiteltu jos voisi olettaa laadun olevan kohdallaan.
 • Canon 5D mark2; värit kummalliset? (Järjestelmädigit). ...Valitset oikean valkotasapainon, vaikka automaatin. Ja kuvaa nyt hyvä ihminen raw:ta, ei tuommoista kameraa kannata jpg:n takia ostaa. Raw:sta voi sen valkotasapainonkin korjata kuvankäsittelyssä.
 • Yellowstone - paikka ei ole tästä maailmasta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Zakynthos (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kreikan matkalta kuvia:
 • Metsänkeiju puussa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ekaa kertaa tänne laitan kuvaani esille :) Kuva otettu pari viikkoa sitten, Canon EOS 600D ja 50mm f1.8 ollut nokassa.

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Yle, Täydellisen otoksen metsästäjä vetää kuivapuvun ylleen ja lähestyy vesilintuja uimalla. Aran luontokappaleen ikuistaminen valokuvaan luonnollisessa elinympäristössä vaatii kuvaajalta pitkää pinnaa ja luonnon tuntemusta. Piilokoju, kuivapuku ja kellulautta kameralle auttavat kuvien metsästyksessä.

 • Riihimäkeläinen Antti Siponen ei ole koskaan opiskellut valokuvausta, vaan tekee it-alan töitä. Harrastuksensa hän ottaa silti tosissaan. Tavoite kuvaajana on yksinkertainen:

Valokuvatorstai, 296. haaste on pisarat.

TE-palvelut, Valokuvaaja, KHV-Media Oy / Huoneistolinja LKV, Tampere. Etsitään palveluhenkistä valokuvaajaa, jolla on vahvaa visuaalista näkemystä. Kuvaukset tapahtuvat yksityiskodeissa. Edellytyksenä kuvauksiin soveltuva kamerajärjestelmä ja kuvankäsittelyohjelma.

Työpaikan osoite Tampellan esplanadi 8, 33100 TAMPERE
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 31.10.2013

Lauantaina ja sunnuntaina on Helsingin Messukeskuksessa Expert Expo -messu. La 28.9. klo 7-18 ja Su 29.9. klo 11-18. Nämä ovat myyntimessut, ei sisäänpääsymaksua, ohjelmatarjonta on aika rajoitettuaa. Pohjakartasta näkee, että kamerat ja kameratarvikkeet ovat myös edustettuina.

Sekä aihetta sivuavia lehdistötiedotteita messusivuilta:

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Behind the Photos: Magda Wasiczek's Surreal Floralscapes.

Lensrentals.com, blog, There Is No Free Lunch, Episode 763: Lens Adapters. Miten kameran objektiivit saadaan niin tarkasti asemoitua runkoon. Vai saadaanko. Ja mitä sitten, kun välissä on vielä adapteri.

Diyphotography.net, 15 of My Favorite Photography Products Under $50.00.

Photoshelter.com, Growing Your Portrait Photography Business Part II: Editorial and Commercial Photography. Emai-osoitetta vastaan lähetetään pdf.

Dpreview.com, Google+ gets improved Raw-to-JPEG conversion.

IR, Fujifilm announces $200 Instax Mini 90 instant camera. Japanissa jo aiemmin. Ensi vuoden alussa USA:n markkinoille. Kymmenen kuvaa $20.

Dpreview.com, Connect, Tablets for photographers: Versatile tools when shooting.

Kamera & Bild, Test: 7 småryggor för fotofyllda heldagar. Vähän pienemmät reput testissä. Isoja kuvia.

 • Vanguard Kinray Lite 45
 • F-Stop Smokey mountain
 • Vanguard UP-Rise II 43
 • LowePro DSLR Video Pack 150 AW
 • Acme Made Montgomery Street
 • Think Tank Streetwalker
 • Lowepro Photo Hatchback 16L AW

Dpreview.com, First Impressions Review: Using the Canon PowerShot G16.

IR, Canon 35mm f/2 IS lens review: Almost-ancient prime lens finally gets overhauled, but is it worth the upgrade? Ja sitten se varsinainen arvio, Canon EF 35mm f/2 IS USM. Suomen hinta on n. 650 euroa.

 

26.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka.

 • Voigtländer Nokton 42.5mm f/0.95, 25.9.2013. Nokton 42.5mm lens is the third lens in Voigtländer´s f/0.95 series, the two earlier ones being 17.5mm and 25mm lenses. ... Anyway, Voigtländer Nokton 42.5mm f/0.95 lens is one of the most beautiful lenses (I mean images) I have ever used. Nothing else to say.
 • M.Zuiko 12-40mm f/2.8 PRO hands on preview, 21.9.2013. At Olympus workshop there was a station with two model shoots. I did the other one using Voigtländer Nokton 42,5mm f/0,95 lens and this one with 12-40mm zoom. ...This zoom is well built and it is dust, flash and freeze proof. I found it to be a nicely balanced combination with E-M1.

Greenpeace, Valokuvanäyttely - Free our activists. Tule osoittamaan tukesi aktivisteillemme. Järjestämme valokuvanäyttelyn Narinkkatorilla torstaina 26.9. klo 11-13 tukeaksemme laivamme Arctic Sunrisen miehistöä ja aktivisteja. Esillä on kuvia Venäjän arktisella alueella tapahtuneista Gazpromin aiheuttamista öljyvuodoista.

 • Voit myös tulla ottamaan itsellesi uuden Facebook-profiilikuvan vaikka yhdessä jääkarhun kanssa.

Peter Forsgård, Kirjaston kätköihin: Hyvä Kuva 2.0 tekeillä, 25.9.2013. Vuonna 2004 ilmestyi ensimmäinen kirjani Hyvä kuva - viestijän valokuvausopas. Nyt olen uudistamassa tuota kirjaa. Se on jo monilta osin vanhentunut, koska siinä painotetaan lehdentekoa ja siihen liittyvää valokuvan käyttöä.

Bar Loose, Facebook, Tänään! Tonite! KE 25.09. Nauskan rockvalokuvanäyttelyn "Deep Shadows and Brilliant Highlights" avajaiset. Valokuvaaja Nauska on tullut tunnetuksi yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä bändien ja artistien kuvaajista. 1990 -luvulta alkaneella urallaan hän on dokumentoinut levynkansiin ja bändikuviin koko suomalaisen rock- ja popmusiikin. Nauskan tinkimättömän kameran edessä ovat viihtyneet käytännössä kaikki kotimaisen populaarimusiikin isoimmat tekijät, mutta myös sadoittain pienempiä yhtyeitä.

 • Näyttely kestää Bar Loosessa kolme viikkoa. Avajaisissa esiintyy 21.00 Ville Leinonen ja 22.00 pitkän tauon jälkeen Arto Muna & Millenium. Annankatu 21, Helsinki. 26.9.–16.10.2013.

Finnfoto, Facebook, Valokuvaan kohdistuvien tekijänoikeuksien 10 käskyä kuvan käyttäjille.

...3. Älä luota siihen, että joku muu voi luvata Sinulle kuvan käyttöoikeuden. Vain valokuvaaja itse voi antaa luvan.

...6. Yritä aina löytää valokuvaaja, joka on ottanut haluamasi kuvan. Älä käytä kuvaa, jos et tiedä kuka sen on ottanut.

Stara.fi, Lentomatkojen säännöt muuttumassa – turha kielto poistuu matkustajilta. Moni on kuitenkin ihmetellyt, mitä haittaa esimerkiksi musiikin kuuntelemisesta tai valokuvaamisesta on lentokonematkan nousussa ja laskussa. Vaikka puhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet eivät olisikaan verkossa lentomatkan aikana, tulee ne silti sammuttaa aina ennen lentokoneen nousemista ja laskeutumista.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Home Finland, Helsinki. REMAX Casa Alto. Kiiinteistövälitystä, toimisto Ullanlinnassa. Etsitään asuntojen valokuvaajaa. Opiskelija, työssä kävijä, muuten vapaata elämää elävä, jolla hyvä käsitys ammattilaisen valokuvaajan työstä.

Työpaikan osoite Laivurinrinne 1, 00120 HELSINKI
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Heti
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta, sopimuksen mukaan
Jätä hakemus Lähetä CV ja portfolio tai aikaisemmat työt sähköpostilla osoitteeseen:

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Averaged Faces of Various Nationalities. Tässä on jo valmiiksi ollut raakamateriaalin karsintaa. Mutta kyllä näistä suomalaisen nuoren naiset kasvot tunnistaa.

Digital Photography School.

Bobatkins.com, Fall Foliage Photography Tips. Ruskaa kuvaamaan.

Luminous Landscape, Alain Briot, Vision Part 6 Creativity Remembered. Exploring the artistic aspects of photography.

ePhotozine.com.

IR, Camera trap captures astounding images of golden eagle killing deer. Riistakamerakuvia. Venäjä. Tällaista ei ole aiemmin kennolle tallentunut.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, Create Stunning Black and White Images with These Photoshop Actions.

Pdnonline.com, In TwitPic Copyright Claim, Daniel Morel Seeks $13.2 Million from AFP, Getty. Haitin maanjäristyskuvat pari tuntia katastrofin jälkeen. Twitteriin. AFP ja Getty levittivät toisen käyttäjän kopioimia kuvia. Eivät reagoineet moneen päivään oikaisupyyntöihin.

Popular Photography.

Kamera & Bild, Volleybollklubben förnyade lagfotot – med Photoshop. Kiinan ensimmäinen ammattilaisilla miehitetty naisten lentopallojoukkue. Ei nähtävästi ollut aikaa uuteen ryhmäkuvaan. Mutta ei hätää, ainahan voi turvautua Photoshoppiin. Kuva on esillä kv. lentopalloliiton kotisivulla.

Dpreview.com, Fujifilm XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS review. Polttovälivastaavuus 83-300mm. Kuvanvakaaja. Fujifilmin X-kiinnike, peilittömille digeille. Filtterikierre on 62mm. Paino 580g. Arvosana 83%. Suomen hinta on n. 730 euroa.

 

25.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pingstate.nu.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnot professori Matti O. Huttuselle ja kirjailija Mauri Kunnakselle. 24.9.2013. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot myönnetään tieteellisen, taiteellisen ja teknologisen tiedonvälityksen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle. Elämäntyöpalkinnot ovat suuruudeltaan 20 000 euroa ja muut palkinnot 15 000 euroa.

 • Palkintoja esimerkillisestä tiedonjulkistamisesta myönnettiin kuusi: ...Valokuvaaja Markku Saiha teoksesta Luontokuvauksen käsikirja (sivun lopussa perustelut).
 • "....Kirja on kaikkiaan kahden vuoden työn tulos, ja sen tekijöinä on lähes 30 ihmisen joukko Suomen parhaita ammattilaisia, jotka ovat näin antaneet tietämyksensä kaikkien käyttöön. Koko joukkoa emme voi palkita, mutta palkitsemme Markku Saihan, joka kirjan päätoimittajana vastaa kokonaisuuden rakentamisesta. Hänen panoksensa artikkelien kirjoittajana ja kuvaajana on myös merkittävä. ..."
 • Yle Uutiset, Satakunta, Porilaiselle Markku Saihalle valtion tiedonjulkistamispalkinto.
 • Docendo.fi, Luontokuvauksen käsikirja.

Valokuvaviestinnän instituutti, blogi, Masterclass – valokuvaustyöpaja Porvoossa: heijastimia ja varjostimia, 19.9.2013. ...Ja kuinka Paavo Lipponen pääsi mukaan ryhmäkuvaan? Näin kolmen hengen ryhmän ja lähdin juoksemaan heitä kohden huudellen, että tulisivatko he ottamaan meistä kuvan. Samalla huutelin, että puhuvatkohan he mahdollisesti suomea vai englantia… siten yhtäkkiä seisoinkin Paavo Lipposen edessä. ...

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Näyttelykuvia 858: Rock! 24.9.2013. Sunnuntaina piipahdin Kaapelitehtaan Valssaamossa katsomassa Andy McCoyn (s. 1962) näyttelyä Extravaganza (20–22.9.).

(tämä ei ole valokuvaa käsittelevä osa..., vaan tämä:)

Onneksi näyttelyssä oli mukana feat.-osasto. Lamppu Laamasen (s. ?) valokuvat nimittäin vähän sytyttivät. Laamanen on ollut monessa mukana, ja sen tuottama roso näkyy hauskasti kuvissa:

Ari Hallami, blogi.

 • Yksityiskohtien perässä: Fujifilm X-Pro1, 21.9.2013. X-Pro1 on Fujin peilittömien kameroiden lippulaiva ja kennon kokoon nähden sen erottelykyky on hämmästyttävä. ...Niin miellyttävää kuin X-Pro1:n ja Fujin linssien tuottama jälki onkin, olen päättänyt jäädä odottamaan loppuvuodeksi lupailtua X-Pro2:sta.
 • Presetr – Vauhtia kuvankäsittelyyn, 17.9.2013. Presetr.com on nyt livenä, ja sen kautta pääsee testaamaan uusia kuvankäsittelyä helpottavia Lightroom presettejä. Jos olet ammatti- tai harrastevalokuvaaja ja omistat Lightroomin, käy katsomassa sivusto läpi. Tuotteesta kiinnostuneiden kannattaa hakea beta-testiryhmään.

Digitoday.fi, Testissä Lumia 1020 – Tekeekö se taviksesta valokuvaajan? Tehdään se heti selväksi: kamera on hyvä. Erinomainen. Ainakin niin kauan kun sitä verrataan kännykkäkameroihin. Kuvaamisesta huolehtiva Nokia Pro Cam -ohjelmisto ansaitsee kehut. Se antaa säätää valotusarvoa, suljinaikaa, iso-arvoja, tarkennusta sekä valkotasapainoa käsin. Kameran säädöt ovat niin helposti käden ulottuvilla, että alun automaattikuvaamisen jälkeen ohjelmisto houkuttelee kokeilemaan kuvaamisasetusten käsin säätämistä. Esikatselu näyttää heti, miten asetusten säätäminen vaikuttaa lopputulokseen.

 • Täydellinenhän kamera ei ole vieläkään. Aukon säätömahdollisuuden lisäksi kamerasta uupuu mahdollisuus ottaa raw-kuvia.

Yle Uutiset, Erokuvalla avioeron yli. Avioerovalokuva voi olla esimerkiksi muotokuva, joka on otettu vakavalla tai humoristisella mielellä. Kuvan kautta eronnut ihminen voi käsitellä tunteitaan tai kohottaan esimerkiksi itsetuntoaan. Erokuvan voi myös vaihtaa kotona olevan hääkuvan paikalle.

Demari.fi, Hakkarainen kysyy freelancereista - "Voidaan puhua kiristyksestä", 24.9.2013. Niinpä Hakkarainen päätyy kysymään: - Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta tällainen suurten konsernien harjoittama vapaitten toimittajien tekijänoikeuksien eli omaisuuden riistäminen ja heidän oikeusturvansa heikentäminen saadaan kuriin?

Macmaa.com, Uudet iMacit on julkaistu, 24.9.2013. Apple on yllättäen julkaissut tänään uudet versiot iMaceista. Päivityksen myötä 21,5- ja 27-tuumaiset mallit päivittyvät Intelin Haswell-aikaan kesällä julkaistujen MacBook Airien tavoin. 21,5-tuuman mallit ovat perushinnoiltaan 1349 ja 1549 €. 27-tuumaisena iMacit on hinnoiteltu 1899 ja 2099€ arvoisiksi.

Photo.net, foorumi.

Adobelta uutta.

Thephotoargus.com, 24 Fabulous Fall Photos.

Digitalcameraworld.com, Canon EOS Cameras: 100 things you never knew they could do. 100 Canon SLR secrets.

The Online Photographer, More in the 'Here Far Away' Saga. Sammallahden kirjan toinen painos on ollut Euroopassa niin suosittu, että USA:n Amazonille ei riitä mitään.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Editorial: Why I can't stop taking iPhone Panoramas.

Photo.net, GoPro HERO3 and the Search for Monomoy Wildlife. Video, kesto 1:55. Veden alla.

IR, Got a spare $1 million? Why not grab a complete copy of Edward S. Curtis’ ‘The North American Indian’? Arviohinta $1.000.000 - $1.500.00. Christie's 3.10.2013.

Nikonrumors.com.

Kamera & Bild, Agent med sikte på det nya. Pari viikkoa vanha.

 

24.09.2013   (linkki)

Kuusamo XVIII Nature Photo 2013 -näyttelyt esillä syyskuun loppuun asti:

Kuusamo XVIII Nature Photo 2013 Päänäyttely: Weston - Edward, Kim, Cole, Brett
Kuva: Kim Weston.30.9.3013 asti

Kuusamo XVIII Nature Photo Festivaalin pääesiintyjä oli amerikkalainen Kim Weston, Westoneiden valokuvaajasuvun nuorin edustaja. Hän kertoi niin omasta tuotannostaan kuin isänsä Cole Westonin, setänsä Brett Westonin ja isoisänsä Edward Westonin kuvausperinteestä ja valokuvista.

Edward Weston on yksi valokuvahistorian tunnetuimpia kuvaajia, jonka tuotanto on voimakkaasti vaikuttanut niin amerikkalaisen kuin eurooppalaisen valokuvataiteen kehitykseen. Luonto ja sen eri elementit ovat vahvasti läsnä Westoneiden tuotannossa. Edward, Cole, Brett ja Kim Westonin valokuviin pääsee tutustumaan myös Nature Photon päänäyttelyssä WESTON.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kim Westonin ja Valolla Galleria/ Kirmo Wilenin kanssa.

Muut näyttelyt:

 • Taneli Eskola: Atmosfäärejä
 • Minna Kurjenluoma: Moving Mountains
 • Jaana Kotamäki: Näkymätön kauneus

Kuusamotalo Kaamosgalleria
Kaarlo Hännisen tie 2, Kuusamo
ma-to klo 1-18, pe 11-16

Kuusamo XVIII Nature Photo 2013 -palkitut

Antti Lumikari: Kesäyön uni
Kuva: Antti Lumikari.13.10.2013 asti

Antti Lumikari (s. 1952) on tallentanut kamerallaan Helsingin kesäyön unta vuosina 2009-2012. Kuvaustyyli on vaatinut lähestymistä ja tutustumista vieraisiin ihmisiin. Valokuvanäyttelyn yli 50 kuvaa tarjoavat mahdollisuuden seurata parinmuodostuksen ihanuutta ja suhteen sudenkuoppia.

Projektin ohjaajana on toiminut Stefan Bremer.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma-pe 11-18

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä objektiivi? (Optiikka). Kysyisin neuvoa uuden objektiivin hankinnassa D300 runkoon. Tarkoitus olisi kuvata lintuja ja muita metsän hiippareita. Budjettia ei ihan hirveästi ole joten itse olen kattellut noita sigman 300-500mm asti riittäviä zoomeja. Millä välttäisin suurimmat sudenkuopat?
 • Nissin Di700 uusi salama (Digikuvaus).
 • Ruskaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Parasta näissä on se, että käsittely on aina ihan rajoilla ollakseen huono, mutta ei juuri koskaan ole :) Toimii.
 • Sudenkorento (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • teema: Taivas (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Puhelimen kuvia, Sony Zperia ZR (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Helikopteri ja meripelastusalus (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Hemmon Kuvat, Sony Xperia ZR JeeJee, 23.11.2013. Erään hirviökamerapuhelimen julkaisua odottelin aikani, mutta koska sitä ei kuulunut, nin päätin tekniikkarunkkarina tutkia minkälaista jälkeä puhelinvalmistajien kamerat ylipäänsä tekevät. Samsungin kautta Android-käyttöjärjestelmään tottuneena tutkimukset kohdistuivat muihin kuin WP-puhelimiin.

iPhone ja Lumia.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Massacre at a Nairobi mall, 23.9.2013. 32 kuvaa.

Reuters, Photographers Blog, Witnessing the Nairobi mall massacre.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

 • Photographing Fall Foliage. Ruskaa kuvaamaan.
 • Nikon Coolpix A Review. Kompaktidigissä kroppikenno, kiinteä 28mm, f2.8. 16 megapikseliä. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Neljä kuvaa sekunnissa. 1080p video. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

 • Photography’s Old White Guy Problem. Pieni otanta valokuvaajista. Kumpaa sukupuolta...
 • Sculptor Awarded $685,000 After Photo of Korean War Memorial Used on Stamp. USA:n postille maksettavaa.
  • Suomessa patsaat ovat tekijänoikeuden suhteen erityisasemassa, ns. "Lex Hiltunen" joka saatiin aikaan 1994-1995....".
  • Pixoff.net (ei enää netissä), Kari Leponiemi, Tekijänoikeudet: Video on teos, 5-sivuinen pdf. Katkelma: "...Tekijänoikeuslakiin on otettu erityinen maininta, että ulos pysyvästi sijoitettujen patsaiden kuvia ei saa käyttää kaupallisesti maksamatta niistä kuvataiteilijalle korvausta. Tällä on merkitystä lehti- ja kirjakustantajien lisäksi valokuvaajille sekä video- ja elokuvaajille. Kuva Eila Hiltusen tekemästä Sibelius -monumentista oli postikorttiaiheena vielä 1990-luvun alussa erittäin suosittu, muttei enää edellä mainitusta syystä. Pysyvästi ulos sijoitettuja patsaita voi kuvata, mikäli se ei tapahdu ansiotarkoituksessa tai taideteos ei ole kuvan pääaihe. Tällaista käyttöä olisi tiedotusluontoiset artikkelit myös kaupallisissa lehdissä. Samoin kaupallisessa 10 minuutin Helsinki-videossa voisi olla 10 sekunnin otos Sibelius -monumentista ilman erillistä korvausta.
 • Hyperlapse Tutorial: Creating Your Own Moving Timelapse, from Start to Finish. Video, kesto 9:10. Ja sitten esimerkkejä.
 • 5 Ways To Step Up Your Editing Game. Parempi näyttö. Kalibroi. Ergonomia. Piirtopöytä. Paremmat kuulokkeet.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Why Didn't People Smile in Old Portraits?

IR, Student steals photos to win international competitions and big prizes. Filippiinit.

Creativepro.com, Making a Complete PDF of a Book Without the Original Files. Kustantaja on kadottanut alkuperäiset tiedostot, tarvittaisiin kirjasta pdf.

Creativepro.com, Capture Any Color You See With the Nix Color Sensor. Kickstarter-projekti. iPhone, Android, pc, mac. Väri talteen kätevästi.

IR, Tokina wants in on video, launches its first movie-friendly Cinema-series lens for EF, PL-mounts. Hinta n. $5.900.

Macworld.com, iPhone 5s, 5c rack up 9 million sales, 200 million users update to iOS 7. Ennätysmyynti.

Dpreview.com, Sony Cyber-shot DSC-RX100 II Review. 20 megapikseliä, uusi kenno Sony mukaan 40% parempi hämärässä, nopeampi tarkennus. Uusi liitin, mahdollista käyttää elektronista etsintä tai salamaa. Lcd-näyttö kääntyy nyt ylös ja alas. 28-100mm, f/1.8-4.9. Kompaktikameran ulkonäkö, järjestelmäkameran suorituskyky. Wi-Fi. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.2 miljoonaa pistettä. Arvosana 79%. Listahinta $750 ($100 enemmän kuin alkuperäinen malli).

 

23.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Hopeinen Omena.

Digicamera.netin Foorumilta, Kamera yms tarvikkeet hävinnyt Oulussa (Sana on melkein vapaa).

Aleksi Kauhanen Facebookissa:
Apua! Tein eilen elämäni mokan ja hävitin Oulun Mannerheimin puistoon mun beigen National Geography repun, jonka sisällä on Mac Book Pro tietokone latureineen, Canon 7D kamera, Sigma 17-70 mm objketiivi, Canon 50mm objektiivi sekä 2 kpl ulkoisia usb kovalevyjä ja vaatteita. Hävitin siis oman elinkeinoni ja ennen kaikkea valtavan määrän korvaamatonta kuva- ja äänimateriaalia sekä kaikki koulutyöt. Jos sinulla on mitään tietoa näistä kamoista tai jos joku yrittää myydä niitä, ilmoitatko minulle numeroon 0440510403. Jos viititte myös jakaa tätä viestiä, se olisi avuksi. RUHTINAALLINEN LÖYTÖPALKKIO LUVASSA. Kiitos.

Valokuvatorstai, 295. haaste on kaipaus.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, BTS: Lost In The Flood By Tomer Jacobson. Kaikki on tarkkaan harkittua ja etukäteen suunniteltua. Käytännössä vaikea toteuttaa.

The Telegraph, Steve McCurry: "I don’t think pictures are worth dying for, but I don’t want to live knowing I was timid.". Muutama Suomen näyttelystä tuttu kuva.

Petapixel.com, Model Sues Getty After Seeing Herself in an HIV-Positive Advertisement. Iso kuva, isolla punaisella tekstillä "I am positive(+)". Valokuvaaja ei kertomansa mukaan ymmärtänyt, mitä sopimus Gettyn kanssa oikein tarkoitti.

Earthboundlight.com, Just Say No to Exposure Compensation in Manual Exposure Mode, 22.9.2013.

The Online Photographer, A Thought About Salgado. Millä Salgado kuvaa.

ePhotozine.com, Photographing Interesting Shops.

Luminous Landscape, A Different Kind of Backpack. The RPT P3. Yleensä kamerareput ovat turhan painavia, taakkojen kantaminen repulla ei ole aina yksinkertaista. Entä jos repussa pitää kuljettaa pari pro-runkoa, ainakin neljää objektiivia ja varusteita. Tai sitten vaikkapa keskikoon systeemiä. SLR/DSLR & Medium Format, PB Base Price: $369.98.

 

22.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Uudessa Lumiassa on kaikkien aikojen kännykkäkamera. HS-testi: Pärjääkö Lumia 1020 järjestelmäkameralle? "Vau." Helsingin Sanomien valokuvaaja Mika Ranta on vilpittömän innoissaan, kun hän pääsee kokeilemaan Nokian Lumia 1020 -puhelinta. Se tuli Suomessa myyntiin torstaina. ...Jo reilun tunnin testailun jälkeen Ranta on valmis julistamaan kameran olevan aivan toisella tasolla kuin esimerkiksi Lumia 920:n tai iPhone 5:n kamerat.

 • Järjestelmäkameralle tyypillinen otos, jossa kuvan edusta on tarkka mutta tausta epätarkka, onnistuu vain hyvin läheltä – alle puolen metrin päästä – kuvaamalla.

Pekka Potka, Olympus E-M1 RAW: preview with Lightroom 5.2, 20.9.2013. So far there are only pre-production bodies. I have never been eager to make any exact tests before production models arrive. Also I have not shot any subjects with both E-M1 and E-M5 which makes real comparison impossible

Digikuvaus.fi, Black Magic Cinema Camera käyttökokemuksia. BMCC kuvaa natiivina 2.5K resoluution 12-bittistä RAW videota CinemaDNG formaatissa. Tallennus tapahtuu SSD-levylle, ja sen vuoksi tiedostojen siirroissa tietokoneelle voi olla tarpeen hankkia SSD-telakka, ellei satu omistamaan uudehkoa Macciä josta löytyy Thunderbolt-liitäntä.

 • Olen nyt kuvannut BMCC:n EF mallilla noin kuukauden ja ollut kameraan suurimmalta osin tyytyväinen.
 • BMCC:n näyttö on suuri viisituumainen kosketusnäyttö, jonka kuvanlaatu näyttää oikein hyvältä. Harmi vain että kirkkaassa auringonvalossa sen kirkkaus ei tahdo riittää kunnolla vaikka asentaisi paikalleen vakiovarusteena tulevan näytönsuojan.
 • Ehkäpä ärsyttävin piirre joka kameraa käyttäessä on häirinnyt on se, että äänen tasoja ei pääse tarkkailemaan, koska mittareita ei ole.
 • Olen toistaiseksi kuvannut enimmäkseen vasta ProRes-formaattia, mutta siinäkin kuvanlaatu loistaa verrattuna digijärjestelmäkameroihin tai muutaman tonnin käsikameroihin. Kuva on tarkka ja puhdas.
 • Hinta on tällä hetkellä hiukan alle kahden tuhannen euron, mitä voi pitää edullisena.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Creativepro.com, Using Photoshop’s Content Aware Scale and Content Aware Move.

Luminous Landscape, Olympus OM-D E-M1 Rolling Field Report. Käyttökokemuksia ensimmäiseltä viikolta, Pariisi.

Dpnow.com, My Sensuality launches "dudeoir" photo-shoots for men. Jaa-a. Luulin aluksi, että miesvalokuvaajat kuvaavat naismallia. Mutta tästä ei ollutkaan kyse. Jonkinlainen lehdistötiedote...

Macworld.com, Hands-on: First impressions of the iPhone 5s. Tekstiä ja video, kesto 1:09.

Kamera & Bild, Vinnarna i sommarens FujiFilm tävling. 700 kuvaa osallistui kilpailuun.

Pdnonline.com, Object of Desire: Arca-Swiss monoball Z1g+. Hinta $749.

 

21.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

On Display, Otso Kantokorpi, Kasvokkain Tulevaisuuden Kanssa. On Displayn uutiskirje esittelee viikoittain yhden kiinnostavan taideteoksen, joka on parhaillaan esillä. Muun muassa videota, valokuvaa ja installaatioita välineinään käyttävä kuvataiteilija Heta Kuchka (s. 1974) laittoi minut kasvokkain mahdollisen tulevaisuuteni kanssa. Hänen tuore videonsa Present (2012) näyttää 11 muotokuvaa ihmisistä, jotka sairastavat Alzheimerin tautia. Erilaisista etnisistä taustoista tuleville ihmisille soitetaan pianolla heidän lempimusiikkiaan, ja kamera tallentaa lähietäisyydeltä reaktiot.

Peter Forsgård, Valokuvanäytttelyiden ihmeellinen maailma: Antti Lumikarin Kesäyön Uni, 20.9.2013. Galleria Luovassa Suvilahdessa on parhaillaan esillä Antti Lumikarin valokuvanäyttely Kesäyön Uni. Antti on kuvannut Helsingin yöelämää baarien sulkeutumisen jälkeen.

Ilta-Sanomat, vallatusta Viipurista kuvia. Viipurilaisen TK-kuvaaja Eino Partasen Helios-valokuvausliike valitsi 100 valokuvaa raunioituneesta Viipurista, jotka pakattiin siistiin, havukokardilla koristettuun pahvilaatikkoon. Kuinka paljon pienoispostikorttisarjaa myytiin, ei ole tiedossa.

MBnet, Ensikokeilussa Samsung Galaxy S 4 zoom – mukana testikuvat. Etupuolelta katsoen laite on älypuhelin, mutta takapuolelta toista senttiä ulos työntyvine objektiiveineen ja kuvauskahvoineen aivan ilmetty pokkarikamera. Pohjassa on jopa kumitulpalla suojattu jalustakierre.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Tampere. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Pirkanmaan seudulla, pääpaikkana Tampere. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Toivotaan ajokorttia ja omaa autoa, digijärjestelmäkameraa optiikalla ja salamalla varustettuna.

Työpaikan osoite 33100 TAMPERE
Työ alkaa Heti / Sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 2-6 h
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 30.09.2013

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Seinäjoki. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Seinäjoen seudulla. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Toivotaan ajokorttia ja omaa autoa, digijärjestelmäkameraa optiikalla ja salamalla varustettuna.

Työpaikan osoite 60100 SEINÄJOKI
Työ alkaa Heti / sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 2-6 h
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 30.09.2013

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, 25 Creative Photos of Sunflowers.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Connect, How many megapixels do you need? Kuinka monta megapikseliä tarvitaan kamerakännykkään. HTC 4 megapikseliä, Apple ja Google 8 megapikseliä, Samsung ja LG 13 megapikseliä, Sony 20.7 megapikseliä, Nokia 41 megapikseliä.

IR, Understanding Bokeh: The fine line between sharpness and blur (part 2 of 2 in a series).

The-digital-picture.com, Airplane Over Harvest Moon at 1680mm. Mikäs kuukuvien renessanssi nyt on meneillään... 600mm x 2 x 1.4 = 1680mm.

IR, Is the U.S. government tracking photographers? Ei liene kenellekään yllätys.

Dpreview.com, iPhone 5s Studio Comparison. Ensimmäiset kuvat on otettu.

IR, Firmware Friday: Casio and Panasonic update cameras; Sigma improves Canon-mount lenses.

Huhuja.

Kamera & Bild, Svensk fotograf vann Getty Images tävling för bästa porträtt.

Kamera & Bild, Test: Olympus Pen E-P5 - med ärvd skärpa och snabbhet. Arvosana 8.

 

20.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pekka Potka, More on C-AF with Olympus E-M1, 19.9.2013. Olympus Europe is organizing a three week long series of little workshops in Ireland. The theme is, of course, E-M1. ...I visited there last Friday and Saturday in a group of some 30 people from Finland, Russia and Baltic states.

Nokia Lumia 1020.

Runkotulppa, blogi. Uusi. Ensimmäinen merkintä on netissä. "Harrastelijavalokuvaaja joka myi kalliit järjestelmäkamerat pois ja osti tilalle halvimman mahdollisen mikrojärjestelmäsetin.".

TE-palvelut, Freelance valokuvaaja, 7 paikkaa, zentuvo Finland Oy. Kuvauspalveluja kiinteistö- ja asunnonvälitysalan tarpeisiin. Kuvaukset pääasiassa yksityiskodeissa. Hakijoilla pitää olla käytössään digitaalinen SLR-kamera laajakulmaobjektiivilla ja tehokkaalla salamalla, kannettava tietokone (windows OS), kolmijalkajalusta sekä kännykkä ja auto (pakollinen). Rovaniemi, Ylivieska, Seinäjoki, Rauma, Hämeenlinna, Mikkeli ja Kouvola. Hakemuksen voi lähettää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus sopimuksen mukaann
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, Työ suoritetaan 9-17 välillä
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 15.10.2013 klo 16:00

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Slow shutter speeds: how to achieve consistent exposures every time.

ePhotozine.com, Photographing Water In The Landscape.

Photographyblog.com, Sony Cyber-shot DSC-QX10 Review. Täysin muista poikkeava tuote. Erillinen objektiivi älypuhelimiin, mukana kuvasensori. 10-kertainen zoom, 18 megapikselin sensori. Värit musta ja valkoinen. 25-250mm / f3.3-5.9. Painoa n. 100g. Sopii useimpiin älypuhelimiin. Kaksijakoinen innovaatio, toisaalta kompaktikamerana kombo olisi heikkotasoinen, toisaalta älypuhelimena toimiva yhdistelmä (vaikka kömpelö). Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 200 euroa.

 

19.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Teemu Köppä, Vuoden luontokuva 2013, 18.9.2013. Vuoden kilpailun sarjavoittajat ja samalla finalistit on jälleen valittu ja mikäli olen somen kautta oikein ymmärtänyt, niin hiljaista hyväksymistä tuolta on enimmäkseen havaittavissa. Ihan selvä asiahan tuo ei ole viime vuosina ollut ja kilpailua on nimitelty arpajaisiksi.

Janne Heinonen, Valokuvaamisesta julkisilla paikoilla, 18.9.2013. Pari viikkoa sitten olin kuvaamassa hääpotretteja Hämeen Linnan sisäpihalla, kun joku itseään esittelemätön, ilmeisesti Linnan tai museokaupan työntekijä tuli ilmoittamaan, että alueella kuvaaminen ilman kuvauslupaa on kielletty. Itse tunnen lainsäädännön asian takana, jonka vuoksi en hirveästi olkapäideni kohautuksen lisäksi asiasta stressaantunut, vaan hoidin asian ammattimaisesti, kohteliaasti ja siten, ettei hääparille aiheutunut tästä mitään sydämentykytyksiä. Laitoin kuvauksen jälkeen museovirastolle aika kriittisen sähköpostin, johon tänään vastattiin museoviraston lakimiehen toimesta.

HS, Tommi Laurinsalo, kuubongari-blogi, Kuu Amorin apuna 2, 18.9.2013.

Mbnet.fi, Uusi iOS tulee tänään – tällainen se on. Applen mobiililaitteisiin ilmestyy tänään ilmoitus ohjelmistonpäivityksestä, jonka voi asentaa suoraan iOS-laitteesta tai kytkemällä laite tietokoneen iTunes-ohjelmaan.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, Atmospheres: A Colorfully Dark Photography Project by Luca Orsi. Yössäkin on väriä.

Popular Photography.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Presentation, Presentation, Presentation. Ctein. Viikottainen kolumni. Nettisivut tai online-galleria kuvien esittelyyn. Sopiiko Flickr tähän.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, DxOMark tests Canon EOS 70D Dual Pixel AF against the Sony SLT-A77.

Photographyblog.com, Phottix Mitros+ TTL Transceiver Flash. Uutta.

IR, Phase One update makes it easier for Lightroom users to defect to Capture One software.

Huhuja.

IR, Sigma 1.4x Teleconverter review: Sigma’s budget-friendly lens extender offers hefty savings at the expense of image quality.

 • Ja sitten se varsinainen arvio, Sigma 1.4X EX DG APO. Telejatke, polttovälin muuttaja. Valovoima heikkenee aukon verran. Hinta puolet Canonin ja Nikonin vastaavista. Neljästä testiä varten hankitusta kappaleesta kolmessa oli ongelmia...
18.09.2013   (linkki)

Lauri Eriksson: "MINISTERI, GORILLA, YSTÄVÄ JA OHIKULKIJA ..."
Kuva: Lauri Eriksson6.10.2013 asti

Valokuvaaja Lauri Eriksson on kuvannut uransa aikana lukuisia muotokuvia. Milloin kohteena ovat olleet politiikan johtonimet, popmaailman tähdet tai hänen ystävänsä.

Vb-valokuvakeskuksen ”Ministeri, Gorilla, Ystävä ja Ohikulkija...” -valokuvanäyttelyssä on ensi kertaa esillä ,Erikssonin valokuvaamia muotokuvia laajasti yli kolmen vuosikymmenen ajalta.

Olli Herranen: KAMERASSA KALPA - – Osumia ja huteja viideltä vuosikymmeneltä
Kuva: Olli Herranen.6.10.2013 asti

Lehtikuvaaja Olli Herranen (s. 1957) on seurannut kamerallaan kuopiolaista KalPa-jääkiekkoseuraa 1970-luvun lopulta lähtien.

Savon Sanomien kuvaajana 80-luvun alusta saakka toiminut Herranen on ikuistanut seuran vaiheita aitiopaikalta paitsi lehtikuvaajana, myös joukkueen virallisena kuvaajana 80-90-luvuilla.

Näyttely on esillä Vb-valokuvakeskuksen Ateljeetilassa.

Vb-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6 €

Hannu Hautala: Hannun jäljet
28.9.2013 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen Suuressa galleriassa nähdään syyskussa Suomen tunnetuimman luontokuvaajan Hannu Hautalan retrospektiivinen näyttely Hannun jäljet.

Hannu Hautalan (s. 1941) kiinnostus valokuvaukseen syttyi jo lapsena, mutta aluksi kameran puuttuessa oli tyydyttävä luonnon tarkkailuun ilman kameraa. Ensimmäisen kameransa Hautala osti 1950-luvun puolivälissä puolukan poiminnalla tienaamillaan rahoilla. Lintukuvaus kiinnosti heti harrastuksen alusta lähtien.

Kokopäivätoimiseksi valokuvaajaksi Hautala ryhtyi vuonna 1970 puolivuotisen valtion taiteilja-apurahan turvin. Elämäntyö luonnonvalokuvauksen parissa on jatkunut katkeamatta aktiivisena koko ajan.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Hannu Hautala -luontokuvakeskuksen kanssa.

Pia Kangas: Ainoastaan sydämellään näkee hyvin, kaikkea ei näe silmillään
28.9.2013 asti

Pienessä galleriassa nähdään syyskussa kesälahtelaisen valokuvauksen aktiiviharrastajan Pia Kankaan luontoaiheinen näyttely.

Tekstit kuviin on kirjoittanut Leena-Susanna Mikkonen.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15, arkiaattoina 11-16

Digicamera.netin Foorumilta:

Luovan valokuvauksen keskus järjestää kaikille suomalaisille tai suomalaiseksi itsensä tunteville avoimen näyttelyn Galleria Ratamossa 28.11.–29.12. 2013.

MOBILE2013@JKL ottaa tarkasteluun suomalaisen mobiilin kuvan. Sen erilaiset ilmenemismuodot ja sovelluksin tuotetut kuvat.

Näyttely on avoin kaikille Suomessa asuville. Tarjotuista töistä kuratoidaan näyttely, jonka kuvat tulostetaan Luovan valokuvauksen keskuksen toimesta korkeatasoiselle Canson Infinity Rag Photographique-paperille Epson Pro 7900-tulostimella. Lisäksi näyttelytilassa on 55” monitori, jossa pyörivät kaikki muut näyttelyyn tarjotut kuvat. Järjestäjillä on oikeus pienentää tarjottua sarjaa näyttelykokonaisuuden niin vaatiessa.

Näyttelyyn osallistutaan 1-9 kuvan kokonaisuudella ja kuvien on oltava otettu kännykkäkameralla. Kuvien jälkikäsittely ja rajaaminen on sallittu, vain lähtökohdan on oltava puhelimella kuvattu.

Kuvat on toimitettava CD/DVD-levyllä tai muistitikulla.

Osallistumismaksu on 10 euroa.

Tarkemmat ohjeet Luovan valokuvauksen keskuksen sivuilla.

Luovan valokuvauksen keskus
Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä

Docventuresin överi luontokuvakisa! Docventuresin ja Suomen Luonto -lehden järjestämän kaksipäiväisen luontokuvakilpailun finaali tänään suorassa lähetyksessä klo 22.10 alkaen.

Äänestys tapahtuu Docventures-ohjelman aikana aikana tänään 18.9. alkaen kello 22.10 Facebookissa. Suomen Luonnon ja Docventuresin esiraadin valitsemat viisi kuvaa nostetaan Docventuresin Facebook-sivulle ja eniten tykkäyksiä saanut kuva voittaa. Riku ja Tunna julistavat kilpailun voittajan ohjelman lopuksi.

Ray.fi, Miikka Pirisen teos kosketti eniten, 17.9.2013. Yleisö sai äänestää RAY:n 75-vuotisjuhlavuoden YHDESSÄ-valokuvanäyttelyn koskettavinta teosta. Voittajaksi äänestettiin lehtikuvaaja Miikka Pirisen teos harvinaisten sairauksien kanssa elävistä ihmisistä. Toiseksi eniten ääniä sai muotikuvaaja Eeva Rinne, jonka teos käsittelee skitsofreniaa ja läheisyyden merkitystä. Kolmanneksi sijoittui Aapo Huhta, jonka teos luo toisenlaista mielikuvaa ikäihmisistä.

Koli.fi, Valokuvausretki Mäkrävaaralle. Valokuvausretki Mäkrävaaralle la 21.9. klo 9-12. Tule ikuistamaan ruskan värit Kolilla. Retken vetää luontokuvausta harrastava Marko Haapalehto. Lähtö ja paluu luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli. Kesto noin 3 h.

Aamulehti, Tee hienot taulut valokuvistasi – katso video. Askarteluliikkeissä myytävillä kuvansiirtogeeleillä on helppo siirtää itselle tärkeät valokuvat ja tekstit osaksi sisustusta. Kuvansiirtogeelin avulla laserkopiomusteen pystyy siirtämään esimerkiksi puupintoihin ja erilaisiin massoihin. YouTube-video, kesto 2:07.

Photo.net, foorumi.

Fujilta uutta.

Photo.net, Creatively Using Selective Focus in Photography and Photoshop. Ohjeita. Vähän pitempi artikkeli.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Luminous Landscape, Tree On A Hill. Yhtä kuvaa käsittelemässä. Capture One, Nik (useampi ohjelma), Photoshop. Lopuksi mustavalkoiseksi.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Photographic Buildings And Locations In Britain.

Dpreview.com, Adobe releases Camera Raw 8.2 and Lightroom 5.2.

 

17.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vuoden Luontokuva, Sarjavoittajat 2013.

Taidelehti.fi, Raisa Jäntti, Perinteinen perverssi - Helmut Newton. Newtonin näyttely täyttää Fotografiskan toisen kerroksen, ja kierrettyäni sen olen aika varma, että jos maailmassa jotakin aitoa on, se on jo vuosikymmeniä sitten piilotettu ihmismielen pimeitä viettejä kutkuttelevien keinotekoisten pintojen alle.

Helmut Newton
Fotografiska, Tukholma
31.5. - 29.9.2013

Kari Kuukka, From Disruption to Multimedia, 31.8.2013. This is one theme I have been talking about a lot lately. Earlier this summer I spoke about this in Nordic Freelance 2013 seminar, now last monday I spoke about it in Tallinn, Estonia. I just thought I summarize the outline of my thinking here. In case somebody might find it useful… Or someone might want to disagree?

Markku Könkkölä, Mikä makro kannattaa hankkia, 15.9.2013. Varmaankin yleisin minulle esitetty kuvaamiseen liittyvä kysymys eri muodoissaan on, mikä makro kannattaa hankkia.

Ville Suorsa, Itävalta-Saksa turnéé, 15.9.2013. Heinäkuun loppupuolella kävimme viikon mittaisella autoreissulla Itävallassa, ja vähän Saksankin puolella. Reissun tarkoituksena oli nähdä Alppeja, joka olikin ollut pitkään haaveissa.

Suomen Valokuvahistoriallinen yhdistys ry, Mäntsälään, Mäntsälään. WANHAT KAMERAT- tapahtuma on lauantaina 21 syyskuuta Mäntsälän keskustan koululla, paikassa missä pari kertaa ennenkin on oltu. Sijainti 300 - 400 m keskustasta pohjoiseen. Ovet ovat yleisölle avoinna klo 10.00 - 15.00.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Proper Disposal of Outdated Media: A Cautionary Tale. Vanhat backup-mediat kannattaa tuhota käyttökelvottomiksi ennen roskista.

ePhotozine.com.

Creativepro.com, Elemental Photo Manipulations: Fire. Kuvat linkkejä tekijän sivuille, paljon kuvia.

Dpreview.com, Connect, Nokia convinces photographers Bruce Weber and David Bailey to try the Lumia 1020.

1001noisycameras.com, Olympus E-M1 Episode III: Teardown, More Samples, More Hands-on Reports. Julkistuksen jälkeen, paljon linkkejä.

Diyphotography.net, The Power of a Print. Mikä valokuva se sellainen on, joka on vain bittejä.

Dpreview.com, CreativeLive to broadcast six days of free photography workshops.

Huhuja.

IR, Canon 70D review: Game-changing DSLR delivers best video autofocusing performance we’ve ever seen. Julkistettiin heinäkuun alussa 2013. Neljä vuotta vanha Canon 60D:n seuraaja vain nimellisesti. Aivan uusi sensori, 'Dual Pixel CMOS AF', 20 megapikseliä. Kroppikenno. Tarkennus perustuu vaihe-eroon (phase detect). Automaattitarkennus on erittäin paljon parantunut (live view ja video).Sisäänrakennettu Wi-Fi (kuvien jakamiseen ja kameran ohjailuun älykännykännykällä tai taulutietokoneella). 7 kuvaa sekunnissa. Hiljennetty suljinasetus. 1080p30 video, stereomikrofoni, ulkoinen liitin. 19 pisteen automaattitarkennus, ristikkotyyppinen. Etsin 98%. Kolmen tuuman täysin kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, 3:2. Elektroninen vaaka, vaakataso. Sisäänrakennettu salama, voi käyttää ulkoisten salamien ohjaamiseen. Automaattisen tarkennuksen hienosäätö. Kameran sisäinen HDR (jpg). Paino 755g. Suomen suositusvähittäishinnat:

 

16.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ari Hallami, blogi. Parin edellisen kuukauden antia.

 • Nina & Rob + puhetta Brenizer-tekniikasta, 8.9.2013. Osassa kuvista on käytetty Brenizer-tekniikaksikin kutsuttua monen kuvan yhdistelmää, jolla voi helposti saada vaikutelman alle F/0.95-aukon syväterävyydestä. Esimerkkinä: 85mm F/1.4:lla kuvataan viisi pystykuvaa, joista yhdistetään yksi vaakakuva. Tällöin taustan pehmeys on entistäkin hurjempi ja kohteet erottuvat selkeämmin.
 • Tuulia & Eero, 1.9.2013. Tuulia ja Eero vihittiin lauantaina Espoon kartanolla. Valokuvaajaa oli vastassa näyttävä miljöö ja tunnelmalliset häät. Aitoja ihmisiä, hyvää ruokaa, dj ja pilvisen sään tasainen valo. Innostuin kuvaamaan tällä kertaa enemmänkin salamalla. Katettu iso terassi sekä kaikki sisätilat olivat korkeita ja katot valkoisia. Katon kautta heijastettu salama pääseekin aina oikeuksiinsa, kun katto on yli kolmen metrin korkeudessa, jolloin kasvojen varjoista tulee riittävän pehmeitä.
 • Presetr – Vaihtoehto VSCO:n rinnalle? 21.8.2013. Lightroomin ja Aperturen tallennettavat värisäädöt, eli presetit, tuovat helpotuksen kuvien massatyöstöön ja ovat mullistaneet osittain digitaalisen kuvan käsittelyprosessit.
 • Tuotekuvaus kotona - yksinkertaisella kokoonpanolla laadukkaita studiokuvia, 16.8.2013. Tuotekuvaus on yksinkertaisimmillaan helpoimpia valokuvauksen alalajeja.
 • Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM - Tapahtuma- ja hääkuvaajan uusi luottolinssi, 28.6.2013.
 • Fujifilm X100S - Alkuyön Helsinki, 21.7.2013.
 • Virve & Jari, 16.7.2013. Lauantai, kesähäät, helle, kevyt 12 tunnin keikka Nurmijärvellä. Kuvaustohinassa pitäisi kesäisin aina muistaa nesteytys. Siinä kyykistellessä hikoilee väkisin jopa talvella, hellepäivänä homma menee jo infernaaliseksi. Keikan jälkeisestä nestehukasta ja massiivisesta uupumuksesta huolimatta päivä oli aivan huikean hieno.
 • Arviointikyky tilanne- ja tapahtumakuvaajan tärkein ase, 10.7.2013. Todellisuudessa moni kuvaaja saa parhaat tilannekuvat kuvaamalla aivan röyhkeän paljon, röyhkeällä nopeudella. Ja niin pitääkin. On kuitenkin monesti hyvän arviointikyvyn varassa, milloin kuvaaminen on kohteliasta ja milloin se menee röyhkeän puolelle.

HS, Tommi Laurinsalo, kuubongari-blogi, Olitko Sinä kuvan koneessa? 15.9.2013. Kuva on otettu Torstaina 12.9 klo 19.21 Herttoniemenrannan leikkipuistossa. Lentokone oli kuvaottohetkellä Viron rannikolla, Tallinnan itäpuolella, Prankli nimisen saaren päällä. Matkaa lentokoneeseen oli huikeat 65km.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Why Don't We Shoot Square Format and Crop Later? 15.9.2013. Niin, miksei näin voisi tehdä.

Luminous Landscape, Olympus OM-D E-M1 Rolling Field Report. Ensimmäiset kokemukset, täydentyvät päivittäin.

ePhotozine.com, Capture Motion In Your Images.

Dpreview.com, These impressive photos will trick you into thinking they're paintings. Ensimmäinen viidesta kuvasta lienee suomalaisille tuttu.

Photorumors.com, Rumors: full frame Sony NEX mirrorless camera now coming in October.

Dpreview.com, 8 months with the Vanguard Up-Rise 33 camera bag. Kameralaukku. Uuudenlainen rakenne, tarpeen mukaan kasvaa. 13 tuuman kannettava mahtuu. Paino 1.54kg. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 100 euroa.

 

15.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kulttuurinavigaattori, blogi, Paluu nykyaikaan, 6.9.2013. Vuonna 1908 Prokudin-Gorski kuvasi Leo Tolstoin värillisenä muotokuvana. Hän järjesti suosittuja kuvaestyksiä, joissa värillisiä valokuvia esitettiin ”taikalyhdyllä” yhdistämällä kolme eri värille suodatettua kuvaa. Venäjän ministerineuvosto päätti vuonna 1911 hankkia Prokudin-Gorskin siihenastisen kokoelman ”kansallisen sivistyksen tarpeisiin” ja antoi valokuvaajan käyttöön oman junavaunun, johon hän rakensi pimiön, sekä luvan liikkua myös Venäjän imperiumin levottomilla reuna-alueilla.

 • Värivalokuvia ennen värifilmiä, Sergei Prokudin-Gorski ja karelianistit I.K.Inha sekä Akseli Gallen-Kallela, Gallen-Kallela museossa Espoossa 7.9.2013 – 26.1.2014.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja. Katso miten eläimet naamioituvat – Löydätkö kuvasta perhosen? 8.9.2013. Suuretkin eläimet kätkeytyvät hämmästyttävän taitavasti ympäristöönsä. Monet lintuemot häviävät pesällä hautoessaan kuin maan nieleminä. Hirvet ja karhut kadottavat hahmonsa jo pienessäkin tiheikössä ja jäävät siten ihmisiltä huomaamatta.

MTV3, Lapissa maisema jo upeissa väreissä – mutta missä on maailman kaunein ruska? Hieskoivun lehdet kellastuvat Pohjois-Lapissa keskimäärin 5.–8. syyskuuta ja eteläisimmässä Suomessa noin kuukautta myöhemmin. Paras aika kokea Lapin ruska on siis juuri nyt.

 • Maailman paras ruska on Kauhasen mukaan Kanadan eteläosissa ja Yhdysvaltojen pohjoisosissa lokakuun puolessa välissä.

Studio55.fi, Näin näytät nuorekkaalta valokuvissa – lue vinkit. Dammert kertoo, ettei ihmistä ole koskaan helppoa kuvata kirkkaassa auringonpaisteessa. Se saattaa olla kuvattavankin kannalta vaivaannuttavaa: kirkas valo nimittäin korostaa kontrasteja ja tuo esiin juonteita.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture.

The Atlantic, In Focus.

Time, LightBox.

Los Angeles Times.

Digitalcameraworld.com, Best settings for night photography: how to shoot in a range of situations.

Slrlounge.com, Should You Be Calibrating Your Monitor? Video, kesto 12:59.

Digitalcamerareview.com, FPT: Camera Brand Pros and Cons, Market Analysis. Yhdenlainen markkinakatsaus. Muutaman virkkeen luonnehdinnat, hyvät ja huonot puolet. Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung, Sigma, Sony.

Fstoppers.com, What I Have Learned Searching for a Wedding Photographer. Hääkuvaaja etsimässä omiin häihinsä kuvaajaa.

Ming Thein, How I landed up going medium format digital…

Digital Photography School, How I Shot It: Food Photography.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Tips On Taking Photos From High-Up.

Kamera & Bild, Mitt i gängets hetta. Lehtikuvaaja on kuvannut jengejä. Pitkä haastattelu.

Kamera & Bild, Test: Canon EOS 700D: Som en repris. Myyntiin huhtikuussa 2013. Pieni päivitys edeltävään malliin Canon EOS 650D. Järjestelmädigi, 18 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 1.6x. Kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä (720 x 480). Etsin 95%. Yksillä akuilla ottaa 440 kuvaa. Paino 580g. Suomen hinta pelkkä runko n. 700 euroa.

 

14.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi.

 • Linnunrataa koko taivaan mitalla, 6.9.2013. Kuvausteknisiä yksityiskohtia niitä halajaville: seurannan hoiti tosiaan Astrotrac. Tämä mahdollisti reilun puolentoista minuutin mittaiset valotukset herkkyydellä 1600. Objektiivina sai toimia Sigman mainio 35-millinen, aukolla f1.4.
 • Kesä kuvina, osa 2: ihmiset ja taivaanilmiöt, 1.9.2013.
 • Syysyön revontulet, 31.8.2013. Semmoinen varoituksen sana vielä D800:n ja Sigman 35-millisen käyttäjille että timelapsetilassa kamera yrittää käyttää automaattitarkennusta, vaikka tarkennus olisi siirretty takanäppylään. Jos tarkennusta ei kamera saa kohdilleen, niin kuvat jäävät ottamatta - tarkennusmoottori vain sutii äärettömän ja minimitarkennusetäisyyden välillä.
 • Kesä kuvina, osa 1: maisemat ja elikot, 30.8.2013. 13 kuvaa.
 • Tuhnureposia käsivaralta, 24.8.2013. Testailin samalla Sigman 35-millistä f1.4:ää. Totesin sen kuvanlaadultaan erinomaiseksi mikäli vain tarkennus napsahtaa kohdilleen.
 • Pikavisiitti Tuusniemen Seinävuorelle, 14.8.2013.

Mikko Kivirinta.

 • Hakki, 28.8.2013. ähkinähakkeja käväisin kuitenkin ihan vartavasten yhtenä heinäkuun päivänä kuvailemassa. Sembramännyn kävyt tuntuivat maistuvan tänäkin vuonna hakeille.
 • Sateenkaaren pää, 20.8.2013. Viime viikolla oli otollisia hetkiä sateenkaaren kuvaamiseen, koska aurinko ja sade vuorottelivat useaan kertaan. Sopivalla kelillä matalalta paistava aurinko pääsee paistelemaan sadepilven alle, jolloin sadepisaroista heijaistuu taittunut ja spektrin väreihin sirottunut auringon valo takaisin.
 • Pikkulepinkäinen, 12.8.2013. Viikko sitten kävellessäni pellon piennarta, lähti edestä vaalena ruskea lintu lentoon. Sitten toinen, kolmas, ja vielä neljäskin. Linnut lennähtivät suoraan vasta-aurinkoon ja jäivät tunnistamatta siinä vaiheessa.
 • Makroja ja mukurua, 7.7.2013.

Linssivinkki.

 • Flickr vai 500px - lyhyt vertailu kuvapalveluista, 7.9.2013. Netissä on pari isompaa palveluntarjoajaa jotka mahdollistavat kuvien laittamisen näytille “ammattilaisessa” mielessä. Palvelut tarjoavat mahdollisuuden lisätä omat kuvat näytille, keskustella omista/muiden kuvista, arvostella, tykätä ja napista kamera-aiheesta.
 • Kevon reitti, 6.9.2013. Kävimme Suomen lapissa viikon vaellus- ja kuvailureissulla - tällä kertaa kohteena oli Kevon rotkolaakso aivan Suomen pohjoisosassa, Utsjoesta aavistuksen etelään. Kevon luonnonpuiston halki johtaa opastettu kävelyreitti jota seurasimme 63,5km matkan viikossa.

Valokuvaviestinnän instituutti, blogi. Kevään valokuvaustyöpajasta kohti uusia haasteita – Masterclass, 6.9.2013. Tulevana viikonloppuna Masterclass kokoontuu jälleen. Edellisestä valokuvaustyöpajasta onkin jo vierähtänyt tovi.

Luontohavaintoja kuvina.

 • Pitkää valotusta, 8.9.2013. Kuvat on otettu viime viikolla kahtena iltana/yönä.Kuvauspaikkana tuttu ranta Kalajoella.
 • Kuusamon luontoa, 31.8.2013. Kolmen vuorokauden ja vajaan 40 kilometrin patikoinnin perusteella voin suositella Kuusamon retkikohteita.
 • Neitoperhonen, 25.8.2013.

Juha Haataja, Valopolku, Jorma Puranen: Imaginary homecoming = Kuvitteellinen kotiinpaluu, 11.9.2013. Jorma Puranen löysi pariisilaisesta museosta vuonna 1884 otettuja valokuvia saamelaisista, vedosti ne läpinäkyvälle alustalle ja vei nämä kuvat niihin maisemiin joissa kuvat alunperin oli otettu yli sata vuotta sitten.

Photo.net, foorumi.

Time, Lightbox, Witness to a Syrian Execution: “I Saw a Scene of Utter Cruelty”, 12.9.2013. (en halunnut katsoa tätä ollenkaan... vaikea tällaista katsottavaa on kenellekään muullekaan suositella...).

Digitalcameraworld.com, Professional photographers: 18 things we wish we knew as beginners.

IR, The best photography documentaries to watch online for free. 20 videota, YouTube.

ePhotozine.com.

Bobatkins.com, Fall Foliage Photography Tips. Ruskaa kuvaamaan.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Getting Great Portraits At Sunset. Salama avuksi.

Improvephotography.com, 14 Tips for Building a Sub-$1,000 Home Studio.

The Phoblographer, Seven Ways That Mirrorless Camera Systems Can Eliminate DSLRs.

Strobist, Wait! It's Not What it Looks Like! Wizard Stick. Amazonista ostettu, $30.

Pdnonline.com, 5 Fabulous Medium-Format Cameras.

 • Hasselblad H5D, $26,995 (runko)
 • Leica S, $21,950 (runko)
 • Mamiya Leaf Credo Digital Backs, alkaen $19,495
 • Phase One IQ2 Series Digital Backs, alkaen $39,900
 • Pentax 645D, $9,995

Creativepro.com, Putting the iPad Photo Workflow to the Test: The Mongol Rally.

APhotoEditor, People don’t value what they get for free. Kirjan markkinointia. Jos "todistaa" lukeneensa kirjan, saa kirjoittajalta rahat takaisin + Amazonin postikulut. Miten tällainen markkinointi onnistui.

Kamera & Bild, Drömskt mode med Paolo Roversi visas på Fotografiska. Fotografiska, Tukholma. 4.10.2013 alkaen.

IR, Sony NEX-3N Review. Helmikuussa 2013 julkistettu. Pienin NEX-sarjan malli, 16 megapikseliä (kroppikenno), peilitön järjestelmädigi. Aloittelijoille suunnattu malli. Sisäinen salama uutta. Ei enää varusteliitäntää (elektronisen etsimen liitäntä ei onnistu). NEX-5R -mallissa on Wi-Fi, ei kuitenktaan tässä. 27-75mm uusi kittizoom. Värit musta tai valkoinen. Kolmen tuuman 180 astetta kääntyvä näyttö, 480.600 pikseliä. $399.

Photographyblog.com, Canon Powershot SX270 HS Review. Maaliskuussa 2013 julkistettu, myyntiin toukokuussa. Ns. traveller zoom, iso zoom, mutta kulkee kuitenkin helposti mukana. 12 megapikseliä, 25-500mm, 20-kertainen zoom. Kolmen tuuman näyttö, 460.000 pistettä. Käsisäädöt. Värit sininen ja harmaa. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen suositushinta on 299 euroa.

 

13.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon EOS 70D kokemuksia (Järjestelmädigit). Uusia viestejä.
 • Painopussi kameran jalustaan? (Muut).
 • Soon moro (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (kuvan otsikko sopii 100%:sti kuvaan).
 • Julia Helsingissä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Julian kanssa iltalenkillä syksyisessä Helsingissä. Piti tietenki ottaa muutama kuva kauniista Juliasta. (Julia ei ole nainen...).
 • Muutama potretti metsässä. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Noniin. Käytiin joku aika sitten Lindan kanssa kuvaamassa läheisessä metsässä iltapäivän auringonpaisteessa.

Timon poikkitiedepalsta, Salapoliisityötä, 13.9.2013. Vaikka valokuvan EXIF-tiedot olisivat syystä tai toisesta hävinneet, niin pienellä poikkitieteellisellä salapoliisityöllä kuvan ottohetki voidaan vielä vuosienkin päästä selvittää. Ainakin, jos on kuvannut Kuuta.

Timosoasepp.fi, hääkuvia.

Juha Sompinmäki, Hääkuvaus Tampereella ja Nokialla – Sini & Niko, 12.9.2013.

Fotomik, Haaveita ja Muistoja. Ja MAINOS. 10.9.2013. Ja kuvia.

Valokuvatorstai, 294. haaste eli maaginen.

Yle Uutiset, New Yorkin muotiviikko suomalaiskuvaajan silmin – kurkista kulisseihin. Joensuulainen Jussi Ratilainen oli kolmatta kertaa mukana 5.-12.9. järjestetyllä New Yorkin muotiviikolla. Tapahtuma antaa varsinkin nuorille kuvaajille mahdollisuuden päivittää portfoliota ja luoda suhteita.

Studio55.fi, Ammattilaisen vinkit: Näin vältät tylsät matkakuvat. Valokuvaaja Anna Dammert neuvoo, että jos haluaa parhaita mahdollisia matkakuvia, matkaan olisi parasta valmistautua hieman etukäteen. Kun matka suuntautuu ulkomaille, kannattaa tutustua jo ennen matkaa paikalliseen kulttuuriin, jotta tietää mitä odottaa.

– Sen sijaan, että kuvaa kaukaa koko toria, voi kuvata siellä myytäviä kauniita kankaita tai vaikka kasviksia. Paljon mukavamman tarinan saa, kun yhdistää yksityiskohtia, hän huomauttaa.
– Yksiselitteisesti paras kamera on sellainen, joka on mukana. Jos ei jaksa kantaa järkkäriä mukanaan, niin pärjää hyvin sellaisella kameralla, mitä jaksaa, hän toteaa.

Mobiiliblogi.com, Älypuhelimen kamerakuvat nopeasti paperille LG Pocket Photo -minitulostimella. Tulostin on jo saatavilla ja sen suositushinta on 179 euroa. Se tukee Android- ja iOS-laitteita.

Photo.net, foorumi.

 • Canon Thursday Photo 2013: #37. Kuvaketju.
 • Mother of the groom demands a refund (hääkuvaus). Koko päivän kuvaus (12h) £600. Neljä vuotta hääkuvausta takana. Parhaat kuvat käsiteltynä ja levyllä hääparille. Sulhanen soitti seuraavana päivänä, oli pitänyt kuvista, mutta niitä oli aivan liian vähän, vain 315 kuvaa. Halusi kaikki kuvat. Sopimuksen mukaan 300 - 600 kuvaa käsitellään ja annetaan hääparille. Ja sitten tuli viikkoa myöhemmin sulhasen äidin palaute.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, 20 Inspiring Fashion Photos. 20 muotikuvaa.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

IR, Check out this out-of-this-world aerial footage of Burning Man 2013 shot with a drone.

Ja vielä Olympus OM-D E-M1. Kroppikerroin 2x.

Diyphotography.net.

Shutterfinger, What I Shoot With and Why. Muutama kamera riittää.

British Journal of Photography, Getty Images' Jonathan Klein: "We need new economic models".

Popular Photography, Google+ Gets Snapseed Powered Editing (If You Use Chrome). Vain Chrome-selaimen käyttäjille.

IR, SanDisk launches 256GB CompactFlash video card, catches back up with Secure Digital. CompactFlash-kortit ovat jääneet pienempikokoisten ja kestävämpien korttien jalkoihin. Uusi kokoluokka.

Dpreview.com, Weye Feye connects your DSLR and smartphone. Nikon ja Canon älypuhelimeen. Android tai iOS. Tässä kuussa myyntiin, 249 euroa.

Photographyblog.com, Rogue Safari Pop-Up Flash Booster. Käyttää kameran omaa sisäistä salamaa. Optimoitu 100mm ja isommille polttoväleille. $34.95.

Fotosidan.se, Tala om bilder! - del 9 - Patrick Miller. Kesto 5:18.

Canonrumors, Review – Canon EF 50mm f/1.4. Ihan perinteinen objektiiviarvio. Kesäkuu 1993 julkistettu. Suomen hinta on alle ja päälle 350 euroa.

 

12.09.2013   (linkki)

Canson Infinity -valokuvaus- ja tulostuskilpailu: Kuvaa mikä tahansa eläin syksyisessä luonnossa ja tulosta kuva A4-kokoiselle paperille, esimerkiksi valokuvauspaperille. Nimeä työ ja lähetä se yhteystiedoillasi varustettuna Suomalaiseen Kirjakauppaan.

Kilpailutyön tulee olla perillä 20.9. mennessä.

Kilpailuajan päätyttyä esiraadin valitsemat työt ovat Facebook-yleisöäänestyksessä 30.9.-6.10.2013.

Yleisöäänestyksessä 10 eniten ääniä saanutta työtä siirtyy tuomariston arvioitaviksi. Tuomaristossa ovat mukana valokuvaajat Pekka Potka ja Jussi-Pekka Arkkola. Arvostelussa kriteereitä ovat mm. kuvan laatu, luovuus ja mahdollinen vapaa taiteellisuus sekä tulostusjälki.

Kolme tuomariston mielestä parasta palkitaan Canson Infinity -tuotepalkinnoilla:

1. 2x25 arkin laatikkoa Canson Infinity BFK Rives 310g + 2x25 arkin laatikkoa Rag duo 220g + 2x25 arkin laatikkoa Aquarelle Rag 240g. Palkinnon arvo n. 395 €

2. 2x25 arkin laatikkoa Canson Infinity Rag duo 220g + 2x25 arkin laatikkoa Aquarelle Rag 240g. Palkinnon arvo n. 240 €

3. 1x25 arkin laatikko Canson Infinity Rag duo 220g + 1x25 arkin laatikko Aquarelle Rag 240g. Palkinnon arvo n. 120 €

Lisäksi kaikkien Canson Infinity -valokuvauskilpailun Facebook-äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan 3 kpl Canson Infinity -tuotepalkintoja.

Kilpailuun osallistuneita kuvia voidaan käyttää Suomalaisen Kirjakaupan markkinoinnissa kuvaajan nimellä varustettuna. Julkaistuista kuvista ei makseta palkkioita.

Kilpailun järjestää Suomalainen Kirjakauppa ja Canson Infinity.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Syyskuun kuvaaja 2013. Jenni Kaurila, lemmikkikuvauksiin erikoistunut yrittäjä Helsingistä.

Mobiili.fi, Applen eurohinnat iPhoneille: iPhone 5s alkaen 699 euroa, iPhone 5c 599 euroa. Uuden iPhone-malliston kärkimallin iPhone 5s:n hinnoittelu lähtee Saksassa 699 eurosta 16 gigatavun muistilla. 32 gigatavun mallin hinta on 799 euroa ja 64 gigatavun 899 euroa. Aiemmin iPhone 5:n ollessa kärkimalli, hinnat olivat Saksassa 20 euroa edullisempia.

TE-palvelut, Valokuvaaja, 4 paikkaa, BOXSHOTS, Helsinki. Osa-aikaista valokuvaajaa haetaan, lapsikuvaukseen. Haettu henkilö kiertää pääkaupunkiseudulla esim. kauppakeskuksissa. Valmius työskennellä viikonloppuisin (joustavat työajat). Apple, Adobe Lightroom. Lähetä CV ja kuvallinen hakemus englanniksi 18.9.2013 mennessä.

Työpaikan osoite 00270 HELSINKI
Työ alkaa heti
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 18.09.2013 klo 18:00

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, A Detailed Guide to Photographing Fall Foliage. Ruskaa kuvaamaan.

Digitalcameraworld.com, White Balance: Photoshop fixes and in-camera solutions for any situation.

Popular Photography.

IR, Understanding Bokeh: The art and science behind the beauty of blur (part 1). Taustan blurrautumisesta vähän syvemmälti. Osa 1.

Lensrentals.com, blog, There is No Perfect Lens. Samojen objektiivimallien välillä on aina eroja. Mutta onko näillä eroilla käytännön merkitystä. Ja miten helppoa on objektiivien säätäminen.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • PNY High Performance 3.0 Flash Card Reader. USB 3.0 tarjoaa teoriassa 10-kertaisen siirtonopeuden USB 2.0 verrattuna, 600 MB/s suurin nopeus. Alaspäin yhteensopiva USB 2.0:n kanssa. Tässä mallissa myös erillinen USB 2.0 yhteensopiva sisäänvedettävä kaapeli. Ulkoinen USB 3.0 -kaapeli. Myös CompactFlash-kortit (ja sd, mmc, memory stick jne.). Hinta 24.90 euroa.
 • Photography At Twilight in Towns.
 • Nikon Training With Passion Review. Päivän Nikon-koulutus, Nikon D600. Aiheena videon tekeminen järjestelmäkameralla. (olikohan tämä mainos vai artikkeli?).

The Online Photographer, And the Winners Are... Kolme ensimmäistä, oma kuvakilpa.

Petapixel.com, Lexar HR1 Reader Hub: Customize Your Setup and Read Multiple Cards at Once. Siis mitä. 16.9.2013 myyntiin. Hubi $80. Erilliset lukijat sitten $30 ja $45 (korttityypeistä riippuen). Neljä korttia samalla kertaa lukuun.

YouTube-videoita.

Pdnoline.com.

Photo.net, Initial Thoughts About the Olympus OM-D EM-1. Olympuksen uudesta lippulaivamallista.

Creativepro.com, The Benefits of Renting Camera Gear. USA:ssa vuokraushinnat ovat toista maata.

Photorumors.com, Fujifilm to announce X-A1 camera and XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS lens in the next few days.

Fotosidan.se, Analog fotohöst på Moderna Museet. Tukholma. Gunnar Smoliansky ja Cindy Sherman, omat näyttelyt. Lisäksi yhteisnäyttely, jossa mukana Edward Weston.

 

11.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Applen julkistukset, iPhone.

Pekka Potka, Olympus OM-D E-M1 hands on preview, 9.9.2013. Olympus has today introduced their newest digital system camera, the OM-D E-M1, which finally combines the Four Thirds and the Micro Four Thirds camera and lens systems into one. E-M1 ends a years long speculation on how or when or if at all this will happen. Perusteellista tekstiä.

Länsiväylä, Varkaille arvokameroita Foto Tapiosta – saalis 30 000 euroa. Murtovarkaat veivät Foto Tapiosta noin 30 000 euron arvosta kameroita ja objektiiveja. Murron havaitsi toimitusjohtaja Veli-Matti Teräväinen tullessaan tiistaina aamulla liikkeeseen.

Varastetut tuotteet tarkemmin, älkää erehtykö ostamaan.

UUDET laitteet:
myyntihinta eur sis alv 24%
objektiivi Nikkor AF-S 70-300mm VR no 2660142 599,00
objektiivi Nikkor AF-S 10,5mm DX no 0390231 699,00
objektiivi Nikkor AF-S 18-200mm VR II no 42290557 799,00
objektiivi Nikkor AF-S 35mm F 1,4 G no 208048 1.799,00
objektiivi Nikkor PC-E 45mm F 2,8 no 205230 1.895,00
objektiivi Nikkor AF-S 55-200 VR no 3598066 299,00
objektiivi Nikkor AF-S 70-200mm F 2,8 no 20195188 2.195,00
objektiivi Nikkor AF-S 300mm F 2,8VRII no 206758 5.590,00
objektiivi Nikkor AF-S 24-70mm F 2,8G no 677055 1.799,00
objektiivi Nikkor AF-S 28-300mm VR no 59090238 949,00
objektiivi Nikkor AF-S 28mm F 1,8G no 204501 699,00
objektiivi Nikkor AF-S 50mm F 1,8G no 2014133 199,00
objektiivi Nikkor AF-S 10-24mm DX no 2028779 899,00
objektiivi Nikkor AF-S 18-35mm no 201671 699,00
objektiivi Nikkor AF-S 24-120 F 4 VR no 62007661 1.195,00
objektiivi Nikkor AF-S 40mm micro DX no 2066787 279,00
objektiivi Nikkor AF-S 105mm macro VR no 2133813 899,00
objektiivi Nikkor AF-S 24-85 VR no 2094877 599,00
objektiivi Nikkor AF-S 18-140mm DX VR no 20014674 699,00
objektiivi Tamron SP 24-70mm F 2,8 (NIK) no 001727 1.099,00
objektiivi Tamron AF Di 70-300 no 325778 149,00
järj.kamera Nikon D3200+ 18-55VR no 6035266 599,00
järj.kamera Nikon D600 runko no 6032741 1.799,00
järj.kamera Nikon D7100 runko no 4301030 1.090,00
järj.kamera Nikon D5200 + 18-55VR no 4408434 749,00

KÄYTETYT laitteet:
objektiivi Nikkor AF-S 200mm F 2,0 no 301904 3.750,00
objektiivi Nikkor AF-S 70-300 VR no 2344446 449,00
objektiivi Nikkor AF-S 70-300 VR no 2352234 449,00
objektiivi Nikkor AF-S 16-85mm DX VR no 22002909 450,00
objektiivi Nikkor AF-S 10-24mm DX no 2003188 650,00
järj.kamera Nikon D3100 runko no 6522636 179,00
järj.kamera Nikon D3S runko no 2026044 2.950,00
järj.kamera Nikon D5100 runko no 6788283 300,00
järj.kamera Nikon D700 runko no 2045554 1.100,00
järj.kamera Nikon D800E runko no 6000967 2.300,00
järj.kamera Nikon D90 runko+MBD-80 no 6236893 450,00
objektiivi Tamron AF 17-50 F 2,8 XR no 073401 260,00
objektiivi Canon EF 35mm F 1,4L no 79908 990,00
objektiivi Canon EF-S 17-85mm IS no 5412901207 290,00

Jos löytyy tietoja näistä tai näet niitä kaupiteltavan, niin laita tietoa poliisille (071-8738370) tai Foto Tapioon (09-464 398).

TE-palvelut, Asiakaspalvelija / Studiokuvausharjoittelija, Fotoman Oy, Hyvinkää Tulosta työpaikka. Edellytyksiä: valokuvauksen harrastaminen, kamerakiinnostus, kuvankäsittely ei ole vierasta, positiivinen ja reipas, ainakin kohtuullinen englanninkielen taito, ajokortti ja autonkäyttömahdollisuus on eduksi. Tarjotaan: monipuolisia työtehtäviä, joustavat työajat (20-37.5 h viikossa), mahdollisuus valokuvaajan ammattitutkintoon oppisopimuksella. Hakemukset 30. 9.2013 mennessä. Sopivan hakijan ilmaantuessa paikka saatetaan täyttää heti.

Työpaikan osoite Uudenmaankatu 5-9, 05800 HYVINKÄÄ
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa 01.10.2013, tai sopivan hakijan löytyessä heti
Työaika muu osa-aikatyö, 20-37,5h viikossa
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 30.09.2013 klo 10:00

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, 6 Tips for Photographing Deserts.

Diyphotography.net, Using Huge Reflectors When Softboxes Are Not Available.

The-digital-picture.com, Canon EOS 70D Review. Julkistettiin heinäkuun alussa 2013. Neljä vuotta vanha Canon 60D:n seuraaja vain nimellisesti. Aivan uusi sensori, 'Dual Pixel CMOS AF', 20 megapikseliä. Kroppikenno. Tarkennus perustuu vaihe-eroon (phase detect). Automaattitarkennus on erittäin paljon parantunut (live view ja video).Sisäänrakennettu Wi-Fi (kuvien jakamiseen ja kameran ohjailuun älykännykännykällä tai taulutietokoneella). 7 kuvaa sekunnissa. Hiljennetty suljinasetus. 1080p30 video, stereomikrofoni, ulkoinen liitin. 19 pisteen automaattitarkennus, ristikkotyyppinen. Etsin 98%. Kolmen tuuman täysin kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, 3:2. Elektroninen vaaka, vaakataso. Sisäänrakennettu salama, voi käyttää ulkoisten salamien ohjaamiseen. Automaattisen tarkennuksen hienosäätö. Kameran sisäinen HDR (jpg). Paino 755g. Suomen suositusvähittäishinnat:

 

10.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Finnfoto.fi, Tekijäfoorumi vaatii toimia hallitukselta – kohtuutta alan sopimuksiin! 9.9.2013. Pääministeri Kataisen hallitus kirjasi hallitusohjelmaansa, että tekijänoikeuslailla säädetään tarkemmin kohtuullisista sopimusehdoista ja kohtuullisesta korvauksesta tekijöille. Tekijäjärjestöjen toistuvista vaatimuksista huolimatta hallitus ei ole ryhtynyt toimiin kirjauksen toteuttamiseksi.

Iides.fi. Iidesjärven sivu, Tampere. Kaupunkiluonnon havainnointi. Vuositilinpäätös. Kuvia sivustolle on lähetetty yllättävän paljon.

Iltalehti, Näkeekö halpis-iPhone päivänvalon? Puhelin- ja tietokonevalmistaja Apple pitää tiistaina julkistustilaisuuden, joka antaa osviittaa maailman puhelinmarkkinoiden kehityksestä.

Taskumuro.com, Nokia Lumia 1520 laajassa kuvavuodossa. Nokian uskotaan julkaisevan Lumia 1520 -mallin New Yorkissa 26. syyskuuta järjestettävässä lehdistötilaisuudessa.

Tekniikan Maailma, LG:ltä kämmenelle mahtuva langaton tulostin älypuhelimiin. LG Pocket Photo tulostaa värikuvan yhtä nopeasti ja helposti kuin Polaroid-kamera aikanaan. Värikasettia ei tarvita, sillä kuva syntyy erityiselle valokuvapaperille, jonka kiteet saavat värinsä tulostimen mikropolttimella. Ilmainen LG Pocket Photo -sovellus on tarjolla sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmiin. Tulostin maksaa alle 180 euroa.

Mattilintulahti.net, Testissä: Miten Scoopshot valokuvapalvelu vääntyy sisältömarkkinoinnilliseen käyttöön? ....Annoin maailmanlaajuiseksi tehtäväksi kuvata itseään inspiroivimman kuution, koska yrityksemme nimi Kubo tarkoittaa kuutiota. Mikä sitten oli tulos? Mitä opin? Tässä tiiviinä yhteenvetona omat kokemukseni: ...

Photo.net, foorumi.

Olympukselta uutta.

Featureshoot.com, Photos Capture Residents of Shanghai Napping in Public. Projektikuvausta tämäkin...

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Surreal Landscape Photography by Christopher O’Donnell. Ainakin värit edustavat surrealismia.

Luminous Landscape, Understanding The Left and Right Brain. How these inherent and artistic rules of the subconscious mind affect our visual interpretation of art.

Dpreview.com, Connect, 6 things to expect in mobile from Microsoft's Nokia acquisition.

 

09.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Mikael Rantalainen.

Yle Uutiset, Oululaisvalokuvaaja ikuisti Sierra Leonen entisten lapsisotilaiden arkea. Oululainen valokuvaaja Janne Körkkö kuvasi yli kolmen kuukauden ajan konfliktien runtelemassa Sierra Leonessa muun muassa entisiä lapsisotilaita, jotka työskentelevät ruumishuoneella.

Tekniikan Maailma, Nikon Coolpix S02 – tosipieni taskukamera niille, joilla ei ole älypuhelinta. Metallikuorinen Nikon Coolpix S02 on puhelintakin pienempi kamera, joka kulkee helposti mukana vaikka taskunpohjalla. Kolminkertaisen zoomin kuvakulma vastaa 30 - 90 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima on f/3,3 - 5,9. Nikon Coolpix S02 tulee kauppoihin syyskuussa alle 140 euron hintaan.

Karjalainen.fi, Kameran linssejä tulostimesta - optiikkaan riittävää 3D-tulostinta rakennetaan Joensuussa. Toisin kuin perinteisin menetelmin, tulostamalla voidaan valmistaa esimerkiksi linssejä, joiden sisällä on toisia linssejä. Sellaisten ominaisuuksia ei tunneta, koska niitä ei ole vielä olemassakaan.

Photo.net, foorumi.

British Journal of Photography, Changing Time: How LightBox has renewed Time's commitment to photography. Vuonna 2011 lanseerattu.

Digitalcameraworld.com, Beach photography: where and when to capture stunning wildlife pictures.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Playing with food: Stephanie Gonot's colorful culinary photography.

Earthboundlight.com, Capturing Time, 8.9.2013.

Dpreview.com, American Society of Media Photographers warns about new Facebook T&Cs. Edelleen Facebooin sääntömuutoksista.

ePhotozine.com, Bridge Photography Tips.

Business Insider, The Economics On Yahoo's Big Flickr Storage Deal Are 'Insane'. Miten voi olla kannattavaa tarjota teratavun verran ilmaista pilvitallennustilaa.

Petapixel.com, DIY: How to Turn an Old SLR and Lens Into a Peephole. Vähän erikoisempi ovisilmä.

Sigma-huhuja.

 

08.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Tulenliekkinä saavuit kerran..., 7.9.2013. Hesarin tiedepalstalla esitettiin aika poikkitieteellisiä näkemyksiä liekin värin synnystä. Vielä poikkitieteellisempiin pääsee tutustumaan tietysti Poikkitiedepalstalla.

Borgåbladet, Mystisk dam fastnade på bilden, 31.8.2012. Öiseen aikaan Porvoossa kuvaamassa. Suljinaika 15 sekuntia. Kuvaan tuli outo naishahmo, jota oikeasti ei ollut paikalla. Kuvaajalla oli mukana myös apulainen, joka ei myöskään nähnyt mitään. Heti kuvanoton jälkeen digikameran pikkuruudulla näkyi ylimääräistä. Kotona sitten arvoitus paljastui koko komeudessaan. Kuva ladattiin Facebookiin, epäilijöitä riitti. Mutta raw-kuva on tallella, siitä näkyy, että kuvaa ei ole manipuloitu. Mistään huijauksesta tässä ei kuitenkaan liene kyse.

 • Borgåbladet, Hemska saker har hänt vid bron, 7.9.2013. Salaisuus paljastuu tai sitten ei. Jatkoakin on vielä luvassa, yritetään selvittää, miltä näyttää, jos samassa kohdassa seisoo oikea elävä nainen.

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry, 5.9.2013. Syyskuun jäsenillassa ke 18.9.2013 klo 18:00 esiintyjänä on Heikki Willamo.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Scenes From 21st-Century China, 6.9.2013. 40 kuvaa. ,

Boston.com, The Big Picture, Schools around the world, 6.9.2013. 37 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: September 6, 2013, 16 kuvaa.

Los Angeles Times, The Week in Pictures | September 2 – 8, 2013, 6.9.2013. 55 kuvaa.

Time, LightBox, Pictures of the Week: August 29 – September 6, 6.9.2013. 79 kuvaa.

Digitalcameraworld.com, Fall color: how to photograph autumn leaves and other seasonal images. Ruska-aika lähestyy.

Digital Photography School, Coping with Extreme Brightness (Without HDR).

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Quick Tip: Free-lensing SLR Lenses With Micro 4/3 Bodies.

Photorumors.com, Olympus rumored to release a new 40-150mm f/2.8 MFT zoom lens. Ei taida vielä ehtiä syyskuun julkistukseen. Kauppoihin lienee tulossa sitten marraskuussa.

 

07.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Pilvitallennusta? (Sana on melkein vapaa). Kuinka moni käyttää jonkin sortin pilvitallennustilaa kuville? Ja jos niin mitä? Itellä on tällä hetkellä käytössä ainakin Dropbox(17GB), Bitcasa(10GB) ja sitten uusin suosikkini Copy.com(42GB, alkuun 20GB ja 5GB jokaisesta uudesta).
 • Canon EOS 70D kokemuksia (Järjestelmädigit).
 • Vihkikuvaukset Porvoossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvasin parisen viikkoa sitten vihkikuvat Nikolle ja Kajlle, toiveena oli vähän erilaisempaa settiä.
 • Muutama aamulta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Alkusyksyä Rovaniemen Koivusaaressa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Journalisti 10/2013. 5.9.2013.

 • Palstat, Arvokas sadasosa. Sami Kilpiön kuva Valamon luostarin talousongelmia koskevassa jutussa edustaa sitä, mitä näemme aivan liian harvoin. Kuvassa arkkimandriitta Sergeitä ja isä Sergiusta ei ole pyydetty ”seisomaan tuossa”, eivätkä he ole pelänneet kameran hajoavan kuvatessa.

Tuomas Heinonen, Suomenojan luonto esitti kuvaesityksiä Espoo-päivänä Sinebrychoffin huvilalla Karhusaaressa 31.8.2013.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Kuukauden kuvaaja, Inka Soveri.

Suomen freelance-journalistit ry, Tekijäfoorumi vaatii toimia hallitukselta – kohtuutta alan sopimuksiin! 5.9.2013. Tekijänoikeuslain pitäisi taata kohtuulliset sopimusehdot ja kohtuulliset korvaukset tekijöille, vaatii 28 tekijä- ja taiteilijajärjestöä edustava Tekijäfoorumi.

Markku Könkkölä, Jyväskylän kameraseurassa 19.9. kesän parhaat.

Ilta-Sanomat, Huawei palvelee arpinaamoja: puhelinkamera siivoaa rypyt pois. Huawein uuden kännykän kamera "siloittaa" kuvattavan kasvoja ja ilmeisesti myös muuttaa kasvojen ilmettä.

Photo.net, foorumi.

The Online Photographer, Pentti Update. Here Far Away -kirjan toisen painos on 3.750, kuulemma aika paljon enemmän kuin ensimmäinen painos. Toinen painos on juuri tullut myyntiin, 2.200 kirjaa on jo mennyt. Eipä taida tämä toinenkaan painos kauaa kestää. Sammallahti on jo pitkään ollut ulkomailla tunnettu ja arvostettu suomalainen valokuvaaja.

Great Outdoors, Winners' Gallery.

Digitalcameraworld.com, How to break out of your photography rut: 6 quick fixes for creative photographers.

Digital Photography School, Natural Light: Making the Most of Hard Light.

Luminous Landscape, Video Interview with Thomas Knoll. Video, kesto 46:45. Photoshopin alkutaipaleelta. Myös aivan uusia asioita, Adoben Creative Cloud. Ja tuoreimpana, valokuvaajille tehty myönnytys.

Computer Darkroom, Lightroom – Find Missing or Moved Folder and Photos.

ePhotozine.com.

Pixlr.com. Online kuvaeditori.

Bobatkins.com, Photo Quizes. Kolme kymmenen kysymyksen sarjaa, vastaa ja katso sitten, osuiko oikeaan.

IR, Canon and Zeiss both unveil new high-end, cinema lenses.

Dpreview.com, Fast and wide: Fujifilm releases XF23mm F1.4 R for X system. X-systeemin peilittömille. Lokakuussa myyntiin, $899.95

Popular Photography.

Folha de S.Paulo, Brazilian Photographer Sebastião Salgado Sticks to Digital Photography. Salgado pakkasi laukkuun 600 rullaa filmiä, painoa 28 kg. Yhden päivän aikana seitsemän kertaa lentokentillä filmit läpivalaistiin turvatarkistuksissa. Siinä vaiheessa oli pakko siirtyä digiin.

IR, Firmware Friday: New features for Sony interchangeable-lens cameras; Canon preps pro camera / camcorder updates.

Dpreview.com, Cokin revamps square filter lineup as 'Creative Filter System'.

Dpreview.com, Rumors of inexpensive Fujifilm X-series camera hit the web.

Creativepro.com, Shoot Now, Focus Later with FocusTwist. iPhone-ohjelma. $1.99.

Photorumors.com, More Olympus E-M1 images.

Kamera & Bild, Kränkande fotografering – så undviker du att bli en kriminell fotograf. Ruotsin salakatselulaki astui voimaan vasta heinäkuun alussa.

Fotosidan.se, Årets bästa fotoböcker. Voittaja kerrotaan 30.10.2013.

Photographyblog.com, Canon EOS 70D Review. Julkistettiin heinäkuun alussa 2013. Neljä vuotta vanha Canon 60D:n seuraaja vain nimellisesti. Aivan uusi sensori, 'Dual Pixel CMOS AF', 20 megapikseliä. Kroppikenno. Tarkennus perustuu vaihe-eroon (phase detect). Automaattitarkennus on erittäin paljon parantunut (live view ja video).Sisäänrakennettu Wi-Fi (kuvien jakamiseen ja kameran ohjailuun älykännykännykällä tai taulutietokoneella). 7 kuvaa sekunnissa. Hiljennetty suljinasetus. 1080p30 video, stereomikrofoni, ulkoinen liitin. 19 pisteen automaattitarkennus, ristikkotyyppinen. Etsin 98%. Kolmen tuuman täysin kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, 3:2. Elektroninen vaaka, vaakataso. Sisäänrakennettu salama, voi käyttää ulkoisten salamien ohjaamiseen. Automaattisen tarkennuksen hienosäätö. Kameran sisäinen HDR (jpg). Paino 755g. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen suositusvähittäishinnat:

 

06.09.2013   (linkki)
Nelli Palomäki: About ten
Kuva: Nelli Palomäki.29.9.2013 asti

Palomäki on tehnyt viime vuosina läpimurron sekä Suomessa että ulkomailla sielukkailla ja klassisilla mustavalkoisilla muotokuvillaan.

Palomäen näyttely Gallerie Forsblomilla keskittyy lasten ja nuorten muotokuviin. Kaikki kuvien henkilöt edustavat siirtymävaihetta lapsuudesta teini-ikään.

Palomäki kuvaa vanhalla keskikoon kameralla mustavalkofilmille. Taiteilija kehittää filmin ja skannaa sen, jonka jälkeen hän viimeistelee kuvien sävyt digitaalisesti ennen vedostusta. Peilikameran tekniset ominaisuudet mahdollistavat henkilökuvien pehmeyden ja kuvan sensuellin pinnan.

Taideteollisesta korkeakoulusta hiljakkoin taiteen maisteriksi valmistunut Nelli Palomäki (s. 1981) edustaa Helsinki Schoolin nuorta polvea. Muotokuva on kiehtonut taiteilijaa koko hänen uransa ajan. Vuoden 2013 aikana Palomäen yksityisnäyttelyitä on ollut esillä Helsingissä, Ranskassa, Saksassa ja Tanskassa. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin Hasselbladin säätiön Victor Fellowship -palkinto ja samana vuonna hänet valittiin yhdeksi reGeneration2 -ryhmän nuoreksi taiteilijaksi. Vuonna 2013 Hatje Cantz julkaisi Nelli Palomäestä kirjan ”Breathing the Same Air”. Palomäki asuu ja työskentelee Helsingissä.

Galerie Forsblom
Lönnrotinkatu 5 / Yrjönkatu 22, Helsinki
ti-pe 11-18, la 11-16, su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

Birds.kuvat.fi. Varaa aikaa. Linnut vain yksi kuvauskohde. Monenlaista muutakin. Näissä kuvissa visuaalisuus on pääosassa.

MTV3, Tältä näyttävät Suomen ensimmäiset värivalokuvat. Saimaan kanavan kaunein kohta Lauritsalassa avautuu upeana vuonna 1903 otetussa kuvassa, joka on tiettävästi ensimmäinen Suomessa otettu värivalokuva. Gallen-Kallelan Museoon on koottu värivalokuvauksen pioneerin Sergei Prokudin-Gorskin (1863-1944) kymmeniä valokuvia.

 • Suurin osa Prokudin-Gorskin kuvista on säilynyt Yhdysvaltain kongressin kirjaston kokoelmissa, jonne kuvat hankittiin vuonna 1948. Värivalokuvia ennen värifilmiä -näyttelyn kuraattori Mikko Pekari, on valinnut kokoelmasta runsaan valikoiman suomalaisille läheisiä näkymiä. Kuvat rinnastuvat näyttelyssä ajallisesti ja maantieteellisesti Akseli Gallen-Kallelan ja I.K. Inhan teoksiin. Näyttely avautuu yleisölle lauantaina 7. syyskuuta.
 • Gallen-Kallela Museo, Värivalokuvia ennen värifilmiä. Sergei Prokudin-Gorski ja karelianistit I.K.Inha sekä Akseli Gallen-Kallela. 7.9.2013 – 26.1.2014.

Vähän yli 12 vuotta taaksepäin Digicamera.netin uutisissa, 5.8.2001.

HS, Tsaarin valtakunta löytyi väreissä. Viime vuosisadan alussa kolmelle lasilevylle (punainen, vihreä ja sininen filtteri) valotettuja (3s valotusaika). Värien pitäisi olla hyvin lähellä alkuperäistä. Prokudin-Gorskii -sivut. Sivujen haulla löytyi hakusanalla finland 20 kuvaa. Saimaan kanava, Lappeenranta jne. Näitä kuvia ei vielä ole muutettu värillisiksi. Erilaisia käsin väritettyjä valokuvia olen nähnyt jo paljon varhaisemmaltakin ajalta, mutta näin hyvälaatuisia kuvia en ole aiemmin kohdannut.

Edelleen 10.8.2001.

(Martti T:n email) "Prokudin-Gorskin värierotteluista voi Photoshopilla rakennella itsekin kätevästi värikuvia. Ladataan sivuilta mieleinen kolmois-kuva, kannattaa aloittaa keskikokoisesta jpegistä. Avataan Photoshopissa. Rajataan alin kuva, kopioidaan leikepöydälle ja avataan uusi kuva. Kuvan koko on valmiiksi oikea, vaihdetaan vain RGB-värikuvaksi. Valitaan uudesta kuvasta channels, valitaan punainen ja liitetään leiketaulu punaiseen kanavaan. Valitaan uudelleen kolmoiskuva. Jos rajaus on hävinnyt, valitaan undo deselect edit-valikosta. Siirretään kohdistin johonkin selvästi erottuvaan kohteeseen ja raahataan rajaus keskimmäiseen kuvaan vastaavaan pisteeseen. Taas kopioidaan ja liitetään värikuvan vihreään kanavaan. Seuraavaksi sama homma ylimmälle kuvalle ja kopiodaan siniseen kanavaan. Nyt värikuvan kanavavalikosta valitaan RGB, ja värikuva on suunnilleen näkyvissä. Jos jokin väri on kohdistettu väärin, voi värin kohdistaa paikalleen valitsemalla näkyviin sopivat värit ja valitsemalla kohteeksi siirrettävän kanavan. raahataan kanava kohdalleen ja loppu onkin normaalimpaa kuvankäsittelyä. Tässä pikkukuvakokeilun tulos (50kB).

Pikkukuvasta innostuneena kokeilin 70 Mb TIFFillä, ja loppuilta menikin mukavasti. Tosi mahtavia kuvia ovatkin."

Matti: 5.8. oli diginewseissä maininta HS:n jutusta. Miksen itse tätä keksinyt, kun toinen sen ensin kertoo, niin sitten on ihan itsestäänselvää. Pitihän tuota heti kokeilla, imuroin 72.5 MB:n TIFF-kuvan, haku (finland hakusanaksi, 7., Saimaan kanava, 10199, 1905 - 1915. Ensimmäiseksi pienensin koon neljäsosaan, vaihdoin rgb:ksi + 8-bittiseksi. Aika maaginen hetki, kun värit tulivat näkyviin. En ole oikeita värikuvia Suomesta nähnyt kuin 30-luvun lopulta, nämä olivat ensimmäiset näkemäni vuosisadan alusta. Vähän sääli, ettei Prokudin-Gorski ottanut Helsingistä yhtään kuvaa... Suomesta kuitenkin 20 kappaletta. Tässä siis värikuva Saimaan kanavalta (151kB), vuosi on 1905 - 1915, kuvan on ottanut Prokudin-Gorski.

Ja vielä vähän aiheesta muutama linkki:

- Tekniikka & Talous, Nämä uskomattomat värikuvat otettiin kolmen suodattimen läpi 1910-luvun Venäjällä - galleria. 25 kuvan galleria + osia kuvateksteistä suomennettu. Lisää aiheesta Prokudin-Gorskii:

Mikael Rantalainen, Uusi galleria: Helsinki – Kesämaisemia 2013. 3.9.2013.

Muurlan valokuvauslinja, blogi.

Macmaa.com, Lisälevytilaa MacBookiin helposti. Sd-muistikorttien hintojen aleneminen ja kirjoitusnopeuksien kasvu ovat tehneet niistä mainion vaihtoehdon lisälevyksi varsinkin kannettavien kanssa. PNY StorEDGE flash-muistit tarjoavat näppärissä kuorissa 64 tai 128 gigatavun lisälevyn, jonka jokainen käyttäjä osaa asentaa itse. Muistin asennus ei vaadi kuin kortin kytkemisen sd-korttipaikkaan, joten sen osaa asentaa kuka tahansa. 64 Gt (hinta 79€) ja 128 Gt (hinta 149€).

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Framework.

The Atlantic, In Focus, The Women of the Afghanistan War , 4.9.2013. 41 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Daily life: August 2013, 4.9.2013. 46 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, August daily life around the globe, 5.9.2013. 37 kuvaa.

Denverpost.com, On patrol with the Camden County Police, photos from New Jersey, 4.9.2013. 31 kuvaa.

Popular Photography, Your Best Shot Finalists: August 2013.

Digitalcameraworld.com.

Nikonilta jonkin verran uutta.

The Online Photographer.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, Seize the Moment - A Photographer's Parable. Yhden kuvaussession tarina.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com, Facebook Makes Alarming Changes to Terms, ASMP Breaks Down the Changes. Teitä on sitten varoitettu, turha lähteä jälkikäteen ruikuttamaan. FB:n käyttäjät ovat nämä ehdot hyväksyneet. Sillä siisti.

Dpreview.com, Fast and wide: Fujifilm releases XF23mm F1.4 R for X system.

Dpreview.com, Connect, Ricoh unveils 360-degree, smartphone-controlled Theta camera. Ohjataan iOS:n kautta. Kuvanlaatu ei ansaitse mainesanoja.

 

05.09.2013   (linkki)

Juha Metso: Et kuitenkaan usko - Ville Haapasalo
Kuva: Juha Metso.29.9.2013 asti

Kotkan Valokuvakeskuksessa (ja samaan aikaan myös Helsingin Luova.fi-galleriassa) on esillä Juha Metson valokuvia Ville Haapasalon elämästä Venäjällä. Haapasalo aloitti opinnot Leningradin teatteriakatemiassa vuonna 1991 ja on sen jälkeen saavuttanut valtavan suosion Venäjällä ja noussut superjulkkikseksi.

Ville Haapasalo - Et kuitenkaan usko -näyttelyn kuvat on otettu vuosina 2012-2013 pääasiassa Moskovassa ja Pietarissa.

Näyttelyyn liittyy myös samanniminen kirja, joka ilmestyy lokakuun alussa Docendon kustantamana. Juha Metson valokuvien lisäksi kirja kertoo Haapasalon uskomattomat vaiheet Venäjän jälleensyntymisen vuosina kirjailija-muusikko Kauko Röyhkän tekstein.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Juha Metso: Ihminen ja ilmasto
Kuva: Juha Metso21.9.2013 asti

Kotkan Galleria Uusikuvassa on esillä Juha Metson (s. 1965) Ihminen ja ilmasto -kuvakokokonaisuus. Jään ja lumen täyttämät kuvat haastavat katsojan pohtimaan ihmisen kykyä toimia luonnon sanelemien reunaehtojen puitteissa.

Juha Metso (s. 1965) on kotkalainen valokuvaaja, joka valmistui artenomiksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1991. Lehti- ja taidekuvien lisäksi Metso on kuvannut myös luontokuvia.

Galleria Uusikuva
Satamakatu 9, Kotka
ti-la 11-17

Kari Saaristo - Heikki Simpura - Leo Vuorinen: Kaukainen huhtikuun sade - Impressioita Saima Harmajan runoihin
30.9.3013 asti

Valokuvanäyttelyn keskeisenä ajatuksena on ollut löytää Saima Harmajan runoista impressionomaisia valokuvallisia tunnelmia. Runoilijan läheinen suhde Lohjanjärveen on ollut kuvaajien kantavana teemana.

Kaikki kuvat on otettu vuoden 2013 aikana. Valokuvat ovat työryhmän yhdessä valitsemia, ketään ei ole nimetty yksittäisen teoksen kuvaajaksi.

Kuluva vuosi on runoilija Saima Harmajan juhlavuosi. Hänen syntymästään on 100 vuotta.

Lohjan pääkirjasto, Linderinsali 3.9.-28.9.2013
Lohjan kirjasto, Käytävägalleria 16.-30.9.2013
Karjalohjan kirjasto, 1.-31.10.2013

Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyyn liittyvä luentosarja keskiviikkoisin klo 16-18 Suomen valokuvataiteenmuseolla.

Luentosarja toteutuu yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa. Kaikille luennoille on vapaa pääsy. HUOM! Tilaan mahtuu vain 50 henkilöä. Luennoitsijana toimii näyttelyn kuraattori, FT, dosentti Harri Kalha.

 • Ke 11.9.2013 klo 16-18:
  Luentosarjan esittely + tutustuminen Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyyn.
  Paikka: Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
 • Ke 18.9.2013 klo 16-18:
  ”Kilometrivalokuvan” unohdettu historia: Valokuva taideteollisuutena
  Paikka: Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
 • Ke 25.9.2013 klo 16-18:
  Fotomontaasin edelläkävijöitä Paikka: Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
 • Ke 9.10.2013 klo 16-18: Modernistit postikorttikeräilijöinä
  Paikka: Valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
 • Ke 16.10.2013 klo 16-18:
  Pervoja sukupuolisuorituksia: Belle Époquen mediajulkkikset postikorttien valossa
  Paikka: Valokuvataiteen museo,Prosessi-tila

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Sotakuvaaja Niklas Meltio voitti arvostetun palkinnon Syyria-kuvistaan. Helsinkiläinen kuvajournalisti Niklas Meltio, 34, on voittanut parhaan kuvaajan palkinnon päivittäisten sanomalehtien sarjassa Ranskan Visa Pour I'Image -festivaaleilla. Festivaali on maailman merkittävimpiä valokuvajournalismin tapahtumia, jossa palkitaan eri aloja edustavia valokuvaajia. Meltio on ensimmäinen sanomalehtien Daily Press -sarjan voittanut suomalaiskuvaaja. Palkinnon arvo on 8 000 euroa.

Yle Uutiset, Kesäkuvakisa on ratkennut. Ylen aamu-tv:ssä oli koko kesän käynnissä kesäkuvakilpailu. Kisaan tuli kesän aikana yli 7000 valokuvaa. Kisan tuomari Pekka Punkari toivoi kesän alussa kuvilta hyviä tarinoita. Voittajaksi Punkari valitsi Pekka Kokon ottaman kuvan höyrylaivojen yhteiskonsertista Puumalan höyrylaivaregatassa. Pääperusteena oli se, että kuvasta löytyy nimenomaan monia tarinoita. Video, kesto 12:12.

Valokuvatorstai, 293. haaste eli KOTI.

Sarjasta Karseita Lehtikuvia osa 2. HS, Juhlat, joista kannattaa ottaa mallia. Sami Sykkö, blogi. 15 isoa kuvaa.

 • (Asialla erittäin kokenut muotinäytöksiin erikoistunut kuvaaja, nettihaun perusteella. Kuvat lienevät ihan tarkoituksella tämän näköisiä? Ei ymmärrä... Mikä idea on epätarkoissa ja keltaisissa kuvissa? Eipä myöskään ymmärtänyt eilistä Fingerporiakaan... kuin vasta nettihaun jälkeen...)

Photo.net, foorumi.

iPhone-uutisia.

Sonylta uutta.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com, How to Clean Up Your Old Cameras. Nyt ei kennoa tarvitse puhdistaa.

ePhotozine.com, Reasons For Using A Telephoto Lens For Wildlife. Lyhyesti.

Dpreview.com, Adobe introduces cheaper Creative Cloud with Photoshop + Lightroom. Uusi vaihtoehto, vihaisten valokuvaajien reaktiot lienivät auttaneen. Photoshop CC, Lightroom 5, Bridge CC, Behance ja 20GB, $9.99 kuukaudessa, hinta ei muutu (jos liittyy ennen vuoden loppua). Edellytyksenä aiempi Photoshop CS3 tai uudempi. Adoben mukaan kalliimmasta kuukausimaksusta halvempaan siirtyminen vaatii neuvotteluja. Voimaan 17.9.2013, samalla esitellään Lightroom 5.2.

Pdnonline.com, Nick Brandt: From Artist to Conservationist. Kysymys - vastaus.

IR, Watch Annie Leibovitz photograph Kate Upton as Marilyn Monroe for Vanity Fair (VIDEO).

 

04.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • pienehkö superzoom pokkari (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Haussa siis sellainen malli, joka menee suht litteään kuljetus kuntoon, eli kaikki normi peilijärkkärin näköiset härpättimet on pois suljettuja vaihtoehtoja. Reisitaskuun/takin taskuun mahduttava heittämällä.
 • Manuaalilaajis, missä luonnetta? (Optiikka). Alkoi tuossa snadisti houkuttaa hommaa joku vanhempi laajis, mikä flarettaa ja omaa luonnetta. Mulla on Takumarin 24/3.5 ja se onkin pirun hyvä, yksi lemppareistani.
 • Canon 7D Err 01 (Järjestelmädigit). ....JASsin arvio tuli. Virtapiiri uusittava ja säädettävä. 495Eur!!! Kaksi korttia vaihtoon ja työt päälle.
 • Siskon häät. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mukavaa kuvailla häissäkin, kun varmistuksena on ammattilainen. Sai vaan räpsiä kuvia tilanteista, eikä missatuista tai epäonnistuneista kuvista tarvinnut välittää. Käytin sigman 35/1.4 ja nikkorin 85/1.8 laseja.
 • Uusi Nokia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Jäljet pellossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Tamperelainen, William Lomaxin valokuvia Metsossa. Tamperelaisille on avautunut taas tilaisuus tutustua William Lomaxin vanhoihin Tampere-kuviin. Näyttely on esillä yleisön pyynnöstä pääkirjasto Metson yläaulassa – ja tällä kertaa ilman sisäänpääsymaksua. Metson pienehkössä näyttelytilassa on esillä 18 Lomaxin ottamaa valokuvaa 1800–1900-lukujen taitteesta. Kuvat ovat samoja kuin Vapriikin näyttelyssä. Metsossa valokuvia on tosin vähemmän kuin Vapriikissa, missä esillä oli 83 kuvaa.

Kuopion Kameraseura ry. Sivuilla ahkeraa päivitystä.

Akikuvaa.com, Toni Kankaanpää, 24.8.2013. Yllä muutama making offi, jossa ylimmästä otettu nuo mitkä veivattu sitten toiseen taustaan. Luulin että tuossa sillan alus olisi ollut betonia, josta irrotus olisi sujunut helposti. Ei ollut, vaan tuollainen häkki viritys.

Ilta-Sanomat, Totuus Suomen eineksistä – vertaa mainoskuvia todellisuuteen, 31.8.2013. Mainoskuvissa halutaan tietenkin kohde esitellä mahdollisimman houkuttelevana. ...Tuotekuvat ovat yleensä ammattilaisten huolellista ja suunniteltua kädenjälkeä. Useimpien yritysten mukaan kuvissa ei kuitenkaan käytetä kikkoja, kuten hiuslakkaa, jotta tuotteista saisi kuvissa edustavampia.

 • esimerkkikuvia, mainos ja todellinen tuote

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Photos of Burning Man 2013, 3.9.2013. 33 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | Sept. 3, 2013. 14 kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Setting The Mood By Adjusting Your White Balance. Yksinkertaisella säädöllä iso vaikutus.

ePhotozine.com.

Strobist, On Assignment: Don't Deny the Obvious. Keittiössä kuvataan. Mahdollisimman yksinkertaisesti. Valokaavio.

The Online Photographer, Nikon D700II. SOTA = State Of The Art.

Petapixel.com, How to Spot a Fake Canon Flash… And How I Learned the Hard Way. Shanghai. Ostettu Kiinan eBay-vastineesta. Ulkoisesti erittäin tarkka jäljitelmä. Eikä hintakaan ole paljoa aitoa alempi.

Dpreview.com, Ten one-of-a-kind cameras from the 21st century. Vähän erikoisempia kameroita.

 • Olympus Camedia C-211 Zoom (2000), kamera + printteri
 • Olympus E-10 (2000) järjestelmäkamera, jossa kiinteä objektiivi
 • Sony Cyber-shot DSC-F707 (2001) kompaktidigi, runko kiinni pitkässä objektiivissa
 • Sony Cyber-shot DSC-R1 (2005)
 • Olympus EVOLT E-330 (2006)
 • Kodak EasyShare V570 (2006) kaksi objektiivia
 • Samsung DualView (2009-2012) lcd-näyttö edessa ja takana
 • Nikon Coolpix S1000pj (2009) sisäänrakennettu projektori
 • Casio TRYX (2011) sisäänrakennettu jalusta, kääntyy mihin vain
 • Pentax K-01 (2012) näyttää lelulta

IR, Send in the clowns: Early 20th century photographs serve as poignant portraits of the funny and grotesque.

Diyphotography.net, Challenge: Tilt-Shift - SOOC Or Shopped? Kumpi on aito, kumpi photoshopattu.

Luminous Landscape, Kenyon Labs Gyro Stabilizer. Kun tavallinen kuvanvakaaja ei riitä. Lentokoneesta tai helikopterista kuvaamiseen. Kittien hinnat alkaen $1.600.

Dpreview.com, DxOMark tests Canon EOS 70D sensor and lenses. Ei yllätyksiä sen suhteen, mitä DxOMark mittaakaan.

Huhuja.

Kamera & Bild, När känslan tar över. Roger Borgelid esittelyssä. Lähinnä matkakuvaaja.

IR, Canon T5i Review. Euroopassa Canon EOS 700D. Myyntiin huhtikuussa 2013. Pieni päivitys edeltävään malliin Canon EOS 650D. Järjestelmädigi, 18 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 1.6x. Kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä (720 x 480). Etsin 95%. Yksillä akuilla ottaa 440 kuvaa. Paino 580g. Suomen hinta pelkkä runko n. 700 euroa.

Pdnonline.com, Object of Desire: Gura Gear Sabi Sack. Vähän kehittyneempi hernepussi. $40 ja $60.

 

03.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ehdottakaa objektiivia? (Optiikka). arvitsisin objektiivin, joka riittää nopeasti liikkuvien eläinten kuvaamiseen niin kesällä kuin talvellakin. Aloitin kuvaamisen Canonin EOS 1000D:llä, jossa minulla oli objektiivit 18-55 mm f/3,5.5,6, 75-300 mm f/4-5,6.
 • Mikä studiosalama sisä- ja ulkokäyttöön? (digikuvaus).
 • kuvien siirto (Minolta, Olympus). ...ostin Olympus e-PL5 . Sillä pitäisi pystyä siirtämään kuvan langattomasti älypuhelimeen tai tablettiin. Ohjeet ovat kuitenkin sitä sun tätä.
 • Valto Pernu Photo Marathon - raportti (Sana on melkein vapaa).
 • Frisbeegolf (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Frisbeegolf on Spirit-laji – tärkeintä on pitää hauskaa ! Viimeinkin saatiin pers-nahoista sen verran irti, että puimme ajatukset kuviksi asti :)
 • Teema: Keep It Simple (minimalistiset kuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Valon kuvia -blogi, Pyöräillen Iissä – Valto Pernu Photo Marathon, 1.9.2013. Maamme viimeiseksi torikuvaajaksi mainitun, iiläisen Valto Pernun mukaan nimetyssä valokuvauskilpailussa ideana on liikkua polkupyörällä valokuvaamassa kahdentoista tunnin ajan. Kilpailu alkoi aamulla klo 9 ja viimeinen tehtävä piti palauttaa klo 21 mennessä. Kilpailijoille annettiin kuusi tehtävää, jotka täytyi toteuttaa määräajan kuluessa. Ideana oli kuvata kuuden kuvan sarja, ei kuutta erillistä kuvaa.

 • Olin varustautunut kuvamaratoniin yksinkertaisella varustuksella. Kamerarepussa oli Canon 6D-runko, jossa oli kiinni uusi 40 mm pikkuobjektiivi. Varmuuden vuoksi kannoin mukana myös 135 mm teleobjektiivia.

Sourander.com, Lehtikuvat. Lehtikuvaaja Jani Sourander on vuosittaiseen tapaansa julkaissut Kainuun Sanomien kesäkuvista koostuvan portfolion. Kesäkauden ulkopuolella Sourander toimii freelance-valokuvaajana Kouvolassa.

Pekka Potka, The Best Camera I Ever Used, 2.9.2013. Neljä eri vuosikymmentä, kolmisenkymmentä kameraa. Viisi parasta kameraa. Vähän pitempi artikkeli. In English.

Hemmon Kuvat, Frisbeegolf parodia, 31.8.2013. Noh, jokainen ahtaita väyliä pelannut tai muuten vaan puita kolistellut frisbeegolffaaja on varmasti huutanut vittusaatanaa, ihan kuin se olisi joku puolijumala. Tuusulan Ristikivelle vastikään avattu 9-väyläinen rata innoitti viimein kuvaamaan parodiahenkisen frisbeegolfkuvasarjan, joka on pyörinyt ajatuksissa jo parin vuoden ajan.

Mikropc.net, Facebook esitteli jaetut valokuva-albumit - näin luot sellaisen. Tämän jutun kirjoitushetkellä ominaisuus toimi, kun Facebookin kieleksi oli valittu englanti. Muille kielille ominaisuus on tulossa myöhemmin.

Imatralainen, Tämä kuva nappasi voiton kesäkuvakisassa. Suomen Lehtiyhtymän lehtien tämän vuotinen kesäkuvakilpailu on ratkennut.

TE-palvelut, Tuotespesialisti (Kamerat), 7 paikkaa, Myynninedistämistoimisto Expression Oy, Helsinki, Helsinki. Tuoteasiantuntijat myyvät ja esittelevät asiakasyritysten kameroita ja niiden lisätarvikkeita myymälöissä ja messuilla. Työt ovat osa-aikaisia ja painottuvat useimmiten loppuviikkoon. Koulutetaan kaikki työntekijät asiakkaitten tuotteisiin mutta toivotaan, että myös hakija on kiinnostunut pitämään itsensä ajan tasalla kameroiden ihmeellisen maailman tuoreimmista asioista.

Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa nopeasti
Työaika osapäivätyö, keikkaluontoinen
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 23.09.2013 klo 23:59

Lisäksi kaksi muuta saman sisältöistä ilmoitusta:

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers Blog, Naked exposure, 2.9.2013. Montalivet, France. Nudistirannalla. 14.000 lomailijaa.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Top Wildlife Photography Examples.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

The Online Photographer.

Dpreview.com, Ilford opens US lab to meet demand for black and white film development.

Fotosidan.se, Elias tog en av de bästa sportbilderna i världen. Red Bull Illume. Motocross-kuva on herättänyt keskustelua. Tilt & Shift -efekti on tehty jälkikäteen kuvankäsittelyssä. (Säännöt nähtävästi sallivat rankankin käsittelyn...).

Dpreview.com, Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Review. Huhtikuussa 2013 julkistettu. Ensimmäinen sarjassaan, kiinteä f1.8. Täyskennoisessa vastaisi aukko f2.8 (syväterävyyden suhteen ja myös valovoiman suhteen). Yhteensopiva Sigman USB-telakan kanssa. Polttovälivastaavuus 18-35mm. Canon EF, Nikon F ja Sigma SA. Myöhemmin Pentax K ja Sony Alpha. Paino 810g, filtterikierre 72mm. Arvosana 86%. Suomen hinta on n. 750 euroa.

 

02.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä kuvankäsittely? (Kuvankäsittely). Olen käyttänyt Picasaa luettelo-ohjelmana sekä pienehköihin editointeihin (punasilmäisyyden poisto yms.) ja silloin tällöin Canonin omaa ohjelmaa RAW-failien käsittelyyn, kuten valotuksen tai värien korjaukseen. Nyt minulla on kokeiluversio Lightroomista, enkä ole vielä oikein päässyt jyvälle kaikista ominaisuuksista.
 • Sonyn uusin menestysrunko? (Nikon, Sony).
 • Syksyn alku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Eka on kyl ihan sairaan hieno. ...Hienoja! Ensimmäisen kuvan kruunaa tuo tähdenlento. ...Näyttäviä ja vaikuttavia kuvia. On ollut hieno nähdä miten sä olet Stickl kehittynyt kuvaajana vuosien saatossa kovaksi luuksi. Peukkua täältä!
 • Aika korjaa omansa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Suunnittele kuvausprojektit, 18.8.2013. Muutaman tunnin työskentelyn seurauksena sain kuvia (noin 700 kappaletta) perhosen yläpuolen siipikuvioista, biotooppikuvan ja vielä jonkinmoisia lentokuviakin. Lopputulos oli tyydyttävä (noin 10 erilaista käyttökuvaa), joten ensi kesänä voin keskittyä muihin puutelajeihin.
 • "Tavoitteen asettaminen antaa kuvaamiselle ryhtiä", 25.8.2013. Sudenkorennot voivat olla arkoja tai lennellä niin kaukana rannasta, ettei kuvaaminen tahdo onnistua. Silloin tarvitaan pitkää polttoväliä. Nopealiikkeisten hyönteisten kuvaaminen pitkällä telellä on haastavaa ja muuten niin suositeltava jalusta tuntuu nyt olevan vain tiellä.
 • Näin teet kaksiulotteisesta kuvasta kolmiulotteisen, 1.9.2013. Sitruunaperhonen lepää syysleimukukilla. Kuva on sommiteltu kultaisen leikkauksen periaatteen mukaisesti. Otoksen jännitettä lisää mukavasti kukkien väri ja muoto.

HS, Maailman kuvat.

HS, HS:n kisan kaunein ikkunamaisema kuvattiin Arabianrannassa. Helsingin Sanomien lukijoiden kaunein ikkunamaisema on tässä. Jarmo Jokisen merinäkymä Helsingin Arabianrannassa nousi kuvakilpailussa selväksi suosikiksi. Se sai 644 ääntä, 60 enemmän kuin toiselle sijalle kiirinyt turkulaismaisema.

Uusisuomi.fi, Katseet taivaalle – upeat kuvat Suomesta leviävät maailmalla. Revontulet ovat viime päivinä palanneet Pohjois-Suomen taivaalle. Suomalaisen valokuvaajan Thomas Kastin revontulihavainnot ovat levinneet amerikkalaiselle NBC Newsille asti.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, How to Photograph Flowers. Ei niin helppoa kuin luulisi.

ePhotozine.com, Photographing Insects.

Digitalcameraworld.com, Beach photography: how to get close for portraits and macro images.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, The Relationship of Composition Rules to Good Composition, 1.9.2013. Hyvät ja pysäyttävät kuvat noudattavat usein luonnollisesti erilaisia sommittelun "sääntöjä".

Photorumors.com.

 

01.09.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä pokkari olisi paras 2 kameraksi?? (Digikuvaus).
 • 'Skedemuija' (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Minä ehkä irrottaisin kohdetta hieman taustasta antamalla valoa takaapäin, niin että ääriviivat olisivat selkeämmät. Samoin taustan voisi valaista kevyen laikukkaaksi, niin että se olisi osa kuvaa selkeämmin....
 • Repoja etelässä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eilen puoliltaöin näkyi revontulia täällä Etelä-Karjalassa asti. Oli yllä mukava seurata tulien kehittymistä ja poltella samalla nuotiota rannalla.
 • Viilennystä kesäpäivään... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Puhelinvertailu.com, Kokeilussa: Samsung Galaxy S4 Zoom. S4 Zoom on selkeästi pyöreämpilinjainen kuin edeltäjänsä, mutta myös kolmanneksen kevyempi. Puhelimena käytettäessä optiikka tulee jonkin verran tielle, mutta tietyllä otteella laitteesta saa yhdelläkin kädellä kiinni jokseenkin mukavasti ilman että tuntee samalla rikkovansa linssiä. Ulkomuodosta välittämättä testasimme laitetta arkikäytössä puhelimena, sillä sellaisena sitä markkinoidaan, ja voihan sillä soittaakin.

 • Manuaalisäädöt ovat todella monipuoliset ja kuten kehutussa Lumia 1020:ssakin, säätöjen tulokset näkee heti ruudulta, ennen kuvan ottamista.
 • Puhelimena pidettäessä laitteen ehdottomasti suurin miinus on sen koko. Laite on painavampi ja paksumpi kuin kilpailijat, eikä ulos työntyvää kameraosaa voi kutsua hienostuneeksi.
 • 10 kertainen zoom on yllättävän käytännöllinen apu monenlaisissa kuvaustilanteissa, ja etenkin videota kuvatessa.
 • Suomen hinta on n. 500 euroa

Verkkouutiset.fi, Brittilehti julkaisi uskomattoman kuvareportaasin eläinten valtaamasta suomalaismökistä. Kai Fagerströmin kuvat kurkkivista eläimistä ovat levinneet laajalti myös netissä ja maailman tiedotusvälineissä.

Yle Uutiset, Luuli hevoseksi – luontokuvaaja ikuisti harvinaisen hirven Suomessa. Ihmisen ja albiinohirven kohtaaminen sattui Pöytyällä, Varsinais-Suomessa.

MTV3, Halpistabletit MTV3:n kaksintaistelussa - bittinyrkit viuhumaan. Kaksi seitsemän tuuman Android-tablettia vertailussa. Toisen hinta on 199 euroa, toisen 149 euroa. Kummassakaan ei ole sim-korttipaikkaa. Kannattaako maksaa 600 euroa tabletista, jonka tarjoamat edut eivät sohvasurffailussa juurikaan tule esille huomattavasti halvempiin vaihtoehtoihin verrattuna?

Photo.net, foorumi.

Time, LightBox.

Denverpost.com.

The Sacramento Bee, The Frame.

Los Angeles Times, Framework. The Week in Pictures | August 26 – September 1, 2013, 30.8.2013. 70 kuvaa.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in September.

ePhotozine.com, Beginners' Guide To Safari Photography.

IR, Red Bull Illume action photo contest winners take the stage on Hong Kong’s Avenue of Stars. Kilpailu järjestetään joka kolmas vuosi. 50 finalistia, 10 luokkavoittajaa. Suomalainen Rami Hanafi pääsi kahdessa luokassa finaaliin: Energy ja Spirit.

Pdnonline.com, 7 Impressive Full-Frame DSLR Cameras. Muutamia vuosia sitten ajateltiin, että täyskennoiset oli varattu ammattilaisille, niiden kennot olivat silloin liian kalliita valmistaa massamarkkinoille. Mutta viimeisen vuoden aikana tilanne on muuttunut.

 • Nikon D800
 • Nikon D600
 • Nikon D4
 • Canon EOS-1D X
 • Canon EOS 6D
 • Canon EOS 5D Mark III
 • Sony Alpha a99

Kamera & Bild, Är kompaktkamerans tid förbi? Vuosikausia meille on kerrottu, että kompaktikameroiden aika on ohi. Ei enää tarvitse kuljettaa mukana kameraa, kännyköillä saa oikein hyviä kuvia. Mutta onko asia todella näin?

 

 

Elokuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset