Kyllähän noita kelpaa katsella. Mielenkiintoinen reissu seurata. Että antaa tulla lisää vaan. Ja jos jaksat niin laita speksit kuvista esim. kameran säädöt ja käytetty objektiivi
“There are no rules for good photographs, there are only good photographs.”
― Ansel Adams
Alin taisi jo ollakin esillä. Vene on tyylikkäästi tuossa, mikälie hinaaja. Aikojen takaa muttei ihan tähtipölyn ikäinen sentään :)
Syksy on hienoa aikaa ja nyt on kelit parin viikon aikana öisin suosineet oikein kunnolla. Ehkä hienointa on katsella hiljaisuudessa taivaalle ja vielä niin ettei valosaaste paista silmään.
Arcticaz kirjoitti:Kyllähän noita kelpaa katsella. Mielenkiintoinen reissu seurata. Että antaa tulla lisää vaan. Ja jos jaksat niin laita speksit kuvista esim. kameran säädöt ja käytetty objektiivi
Kiitoksia vain. Pitääpä laittaa tästedes speksit kuviin. Näissä ylläolevissa kuvissa tähtitaivas on kuvattu 14mm/F2.8/30s/ISO3200 (Yleensä useampi ruutu jotka on pinottu kohinan vähentämiseksi.) Etualan speksit vaihtelee...yleensä ISOa pienemmäksi, suljinaikaa pidemmäksi ja aukkoa jonnekkin F4-5.6 tienoille.
janne. kirjoitti:fotarissa vaan dust&scrathes-suotimella pienempiä tähtiä piiloon niin tulee linnunradan pölymatsky hyvin esiin.
No perkula...kiitos vinkistä. Oon tässä pähkäillytkin, että miten saisi järkevästi poistettua pitkien valotuksien tuomia pikkutähtiä pois. Menee tosiaan liian sotkuiseksi kun tulee "liikaa" tähtiä esiin.
Sahaaja kirjoitti:
Muuten millä kameralla kuvattuja on linnunrata hommelit ja kuinka saatte linnunrataan punertavaa(muutkin) sävyt aikaiseksi noinkin voimakkaaksi?
Itse kuvaan Nikon D800:llä. Linnunradan värejä kaivelen esiin pääsääntöisesti Lightroomissa sen värityökaluilla.