Tuli kuvailtua ruokia mainos/menu tarkoituksiin. Onko foorumilla ruokakuvausexperttejä ja toki kaikkien kommentit kelpaa ja otetaan vastaan? Mikä toimii, mikä ei toimi? Nouseeko vesi kielelle, onko annokset houkuttelevia? :)
Ideana oli tietty saada annokset näyttämään mahdollisimman hyviltä ja houkuttelevilta.
Siistejä annoksia, jopa hieman muovisen näköisiä. Näyttäisi muuten ammattimaiselta käyttökuvalta, mutta 1 ja 3 kuvassa tapahtuva lautasen rajautuminen kuvan etalalla ei ole hyvä.
nomad kirjoitti:..., jopa hieman muovisen näköisiä. .
Oliko tämä hyvä vai huono asia? :)
Riippuu siitä minkälainen ravintola on kyseessä :-) Joka tapauksessa ammattimaisen näköisiä käyttökuvia ovat. En noista muuta negatiivista osaa sanoa kuin sen lautasen reunan katkeamisen.
Ykkösestä tykkään, tausta on kiva ja annoksessa hyvä valo, tosin hitusen lautasen takareunaan painottuen.
Kakkosessa tule hiukan vaikutelma, että itse annosta valaiseva salama ei ole välähtänyt. Varsinkin kun tässä väistämättä vertaa ykköseen. Kolmosessa kala vois hyötyä muotoilevammasta valosta. Ja noi autot tuntuu koko ajan työntävän lautasta pois kuva-alalta.
Kaikki on kuitenkin hyvin käyttökelpoisia näinkin.
Petri Kekkonen :: Kuvia :: "Light and shade - time and space" - PSB
Muut ovat jo kommenteissaan kattaneet asioita, joita minullakin tuli mieleen. Yhden lisäisin, sen lisäksi että kelpo kuviahan nämä ovat varsinkin pienillä säädöillä; kaipaisin kuviin hieman kiiltoa, kostuketta. Nauha oliiviöljyä tai jotakin, mikä toisi esiin mehevyyttä ja houkuttelevuutta annoksissa.
Nyt esim. kolmannen kuvan lohiapala näyttää kuivalta kuin mikä. Kurkku ja porkkanaviipaleet mielenkiinnottomilta, eivät sentään nahistuneilta, mutta ne kaipaisivat kipeästi jotakin, joka nostaisi ne eloon. Oliiviöljynoro ja sopiva valo tanssimaan siinä nostaisi annoksen eloon.
Sinänsä mielenkiintoinen aihe. Pidän kovasti ruuanlaitosta ja kuvaan myös annoksiani, lähinnä muistin tueksi. En ole kuitenkaan perehtynyt ruuan kuvaamiseen. Siinä on aika paljon opittavaa ja omia niksejään, olen ymmärtänyt. Siksi kai niitä 'food stylistejä' on olemassa.