Fuudii!

Esittele omia kuviasi! Anna palautetta muiden kuvista!
Vastaa Viestiin
XTC Riders
Viestit: 352
Liittynyt: Elo 25, 2011 11 : 59
Viesti:

Fuudii!

Viesti Kirjoittaja XTC Riders »

Tuli kuvailtua ruokia mainos/menu tarkoituksiin. Onko foorumilla ruokakuvausexperttejä ja toki kaikkien kommentit kelpaa ja otetaan vastaan? Mikä toimii, mikä ei toimi? Nouseeko vesi kielelle, onko annokset houkuttelevia? :)

Ideana oli tietty saada annokset näyttämään mahdollisimman hyviltä ja houkuttelevilta.

1) Tex Mex ruiskuorella

Kuva

2) Pulled pork

Kuva

3) Lohta ja muusia junnuille.

Kuva
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Jarski75
Viestit: 279
Liittynyt: Syys 29, 2009 18 : 40
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Jarski75 »

Onneks just söin 0,60€ lättypitsan ni ei tuu liian nälkä noita kuvia kuolatessa - ihan hienoja minun silmään kyllä :)

Vertailun vuoksi tuossa tommonen paikallisen grilliketjun perus tuote"kuva" :

Kuva

.. ei hirwweesti houkuttele, mutta pakon edessä menee pekoni-lihiskin:D
( ja juu ei ole onneksi minun ottama kuva.. )
Nikon D700 + Nikon 1 V1 & V2
nomad
Viestit: 20313
Liittynyt: Huhti 26, 2007 16 : 22

Viesti Kirjoittaja nomad »

Siistejä annoksia, jopa hieman muovisen näköisiä. Näyttäisi muuten ammattimaiselta käyttökuvalta, mutta 1 ja 3 kuvassa tapahtuva lautasen rajautuminen kuvan etalalla ei ole hyvä.
XTC Riders
Viestit: 352
Liittynyt: Elo 25, 2011 11 : 59
Viesti:

Viesti Kirjoittaja XTC Riders »

nomad kirjoitti:..., jopa hieman muovisen näköisiä. .
Oliko tämä hyvä vai huono asia? :)

nomad kirjoitti:..mutta 1 ja 3 kuvassa tapahtuva lautasen rajautuminen kuvan etalalla ei ole hyvä.
Joo mitä enemmän itsekin katson niin sitä enemmän leikkautumiset häiritsee.
nomad
Viestit: 20313
Liittynyt: Huhti 26, 2007 16 : 22

Viesti Kirjoittaja nomad »

XTC Riders kirjoitti:
nomad kirjoitti:..., jopa hieman muovisen näköisiä. .
Oliko tämä hyvä vai huono asia? :)
Riippuu siitä minkälainen ravintola on kyseessä :-) Joka tapauksessa ammattimaisen näköisiä käyttökuvia ovat. En noista muuta negatiivista osaa sanoa kuin sen lautasen reunan katkeamisen.
Maffer
Viestit: 23035
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Ykköskuvassa ei ota selvää mikä safka siinä lautasella on. Kamala sörsseli :)

Mutta kakkoskuvassa näkisi mielellään ykkösen valaistuksen. Nyt kakkoskuva on aika platku sävyiltään.
Rockford
Viestit: 7324
Liittynyt: Loka 05, 2004 10 : 06
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rockford »

Ykkösestä tykkään, tausta on kiva ja annoksessa hyvä valo, tosin hitusen lautasen takareunaan painottuen.

Kakkosessa tule hiukan vaikutelma, että itse annosta valaiseva salama ei ole välähtänyt. Varsinkin kun tässä väistämättä vertaa ykköseen. Kolmosessa kala vois hyötyä muotoilevammasta valosta. Ja noi autot tuntuu koko ajan työntävän lautasta pois kuva-alalta.

Kaikki on kuitenkin hyvin käyttökelpoisia näinkin.
Petri Kekkonen :: Kuvia :: "Light and shade - time and space" - PSB
hattumies
Viestit: 559
Liittynyt: Maalis 11, 2012 11 : 57

Viesti Kirjoittaja hattumies »

Ykkönen on kelpo kuva, olisin ottanut muutkin samankaltaisella taustalla.

Leikkautuminen häiritsee ja kolmosen tausta on mielenkiintoinen, mutta jos se on ollut vaatimus niin sitten kai se on ymmärrettävä.
Kryptos
Viestit: 3920
Liittynyt: Huhti 09, 2014 10 : 10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kryptos »

Muut ovat jo kommenteissaan kattaneet asioita, joita minullakin tuli mieleen. Yhden lisäisin, sen lisäksi että kelpo kuviahan nämä ovat varsinkin pienillä säädöillä; kaipaisin kuviin hieman kiiltoa, kostuketta. Nauha oliiviöljyä tai jotakin, mikä toisi esiin mehevyyttä ja houkuttelevuutta annoksissa.

Nyt esim. kolmannen kuvan lohiapala näyttää kuivalta kuin mikä. Kurkku ja porkkanaviipaleet mielenkiinnottomilta, eivät sentään nahistuneilta, mutta ne kaipaisivat kipeästi jotakin, joka nostaisi ne eloon. Oliiviöljynoro ja sopiva valo tanssimaan siinä nostaisi annoksen eloon.

Sinänsä mielenkiintoinen aihe. Pidän kovasti ruuanlaitosta ja kuvaan myös annoksiani, lähinnä muistin tueksi. En ole kuitenkaan perehtynyt ruuan kuvaamiseen. Siinä on aika paljon opittavaa ja omia niksejään, olen ymmärtänyt. Siksi kai niitä 'food stylistejä' on olemassa.
Sapere aude.
---
flickr
Vastaa Viestiin