Aloittelevan kuvaajan galleria, rakentavaa kritiikkiä

Esittele omia kuviasi! Anna palautetta muiden kuvista!
Vastaa Viestiin
warcco
Viestit: 54
Liittynyt: Joulu 22, 2012 20 : 52

Aloittelevan kuvaajan galleria, rakentavaa kritiikkiä

Viesti Kirjoittaja warcco »

Vähän pohjia:
Liityin foorumille noin 2 vuotta sitten kun ostin ensimmäisen kamerani canon s100. Siihen asti olen pärjännyt pelkästään puhelimella. Lukenut olen ihan **** paljon tekniikasta, sommittelusta, kameroista, putkista, kuvankäsittelystä. ISOt, aukot, suljinajat ja niiden vaikutus toisiinsa on tiedossa.
Käytäntö on tosin vielä soveltavaa, hidasta ja vahinkoja sattuu kuten väärä ISO jonka huomaat vasta kotona liian suuresta kohinasta, se jos mikä saa muistamaan seuraavalla kerralla.

Kalusto:
-12 ostettu canon s100 joka sytytti kuvauskipinän mutta se sitten rajoittui oikeastaan lomakuviin.

8/-14 ostettu Nikon D3200 18-55 ja 55-200 kittiputkilla.
Tuli vaihdossa auton vanteisiin ja meinasin myydä pois koska helpompi tämä taitaa olla myydä kuin ne mihin vaihdoin.

photoshop sekä lightroom

Kuitenkin kahden kuvausreissun jälkeen kipinä sytytti kunnollisen roihun valokuvaamiseen, aiheena luonto pääpiirteittäin. Olen aina halunnut koluta jokaisen maailmankolkan ja nähdä kaikki kauniit maisemat joten miksi ei kameran kanssa, kaksi harrastusta samalla kertaa, matkailu ja kuvaaminen.
Kaikki kaunis aktivoi jotain osa-aluetta aivoissa, siitä taitaa saada enemmän mielihyvää kuin muut "normaalit" ihmiset. Järkkärillä kuvaamisessa on sitä tekemisen meininkiä ja mahdollisuudet paljon suurempaan. Tuli juuri tilattua jalusta, sivulaukku, muistikortti ja pari akkuakin.

Laitoin nyt tänään Flickr gallerian itselleni jotta saa näyttää aikaansaannoksia sukulaisille ja jakaa netissä eri forumeilla asiaanvihkiytyneiden parissa. Haluaisinkin siis että katsotte nuo muutamat kuvat läpi ja kerrotte tänne tai tuonne huomaako tekniikassa jotain ongelmia, asetuksissa tai jos itse tekisitte jotain toisin.

Joku kaunis päivä vielä tulen ottamaan pitkän valotuksen kuvia kunhan saa ensin kamat kasaan, timelapsea, auringonnousut ja laskut sekä kuutamo ja ruska tässä lähiaikoina kuvattavana. Talvesta puhumattakaan.

Tässä olis linkki, arvostan suuresti jos joku haluaa nähdä vaivaa rohkaisemalla alalle tulevaa kaveria rakentavalla kritiikillä. Kehuakin toki saa, mielellään kaikki perusteluineen. Myöhästyin tuosta Ollin ketjusta.

https://www.flickr.com/photos/126753140@N08/sets/
ps. kuukauden päästä barcelonaan, jos osaatte antaa kuvauksellisia vinkkejä niin bueno :)
prkl
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
onninpoika
Viestit: 1422
Liittynyt: Helmi 26, 2004 13 : 34
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja onninpoika »

Ihan laadukkaita otoksia molemmissa kansioissa. Itse lähtisin kokeilemaan esimerkiksi noissa auringonlaskukuvissa sellaista, että ensin kuva automatiikalla ja sitten siirtäisin ne arvout manuaali asetukselle. Sitten kokeilemaan suljinajan kanssa (aukkohan on pieni jotta syväterävyys toteutuu). Eli ali- ja ylivalotus jolla voi veivata maiseman ja taivaanrannan näkyvyyttä ja erottelua. Yksi pupukuva oli loistava toisessa valotus pielessä. Salama on sallittu myös luotokuvissa ainakin meille amatööreille. Mielstäni sinun tulisi käyttää raw tallennusta jotta voit veivata ja tutkia kuvaa jälkikäteen enemmän. Raw kuvan kanssa tuo veivaaminen kertoo aika paljon siitä mitä olisi pitänyt tehdä ja kun samalainen tilanne tulee seuraavan kerran eteen onkin jo paljon osaavampi.

Itselle parasta oppia on ollut runsas kuvaaminen=leikkimistä kameran kanssa sekä netistä asioiden selvittely. Youtube on aivan loistava työkalu minkä tahansa valokuvausalueen opiskeluun. Ihmiskuvaus ja salamakuvaus ovat auenneet minulle nimenomaan youtuben opetusvideoiden kautta. Tietty tuossa tarvitsee sitten enkun osaamista mutta pääseepähän testaamaan kuullun ymmärtämstä eri murteilla.

Kuvasettisi kertoi, että sinulla on jo se tärkein juttu eli hyvä silmä asetteluun.
nomad
Viestit: 20313
Liittynyt: Huhti 26, 2007 16 : 22

Viesti Kirjoittaja nomad »

Mielestäni kuvaamasi maisemat olivat oikein hyviä. Hetki oli ollut enimmäkseen hyvä ja sommittelu toimi. Kamera oli ilmeisesti arponut valotuksen varsin hyvin. Pupukuvia en oikein ymärtänyt, mutta tokihan sitä kaikenlaista tulee kuvattua.
eskolius
Viestit: 302
Liittynyt: Joulu 02, 2008 21 : 13
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eskolius »

Ei valittamista! Varsinkin sommittelu ja kuvauskohteiden valinta tehty harkiten. Ei tosiaan tarvitse olla täysikokoinen kenno, että saa nätin bokehin :)
Rockford
Viestit: 7318
Liittynyt: Loka 05, 2004 10 : 06
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Aloittelevan kuvaajan galleria, rakentavaa kritiikkiä

Viesti Kirjoittaja Rockford »

warcco kirjoitti:Haluaisinkin siis että katsotte nuo muutamat kuvat läpi ja kerrotte tänne tai tuonne huomaako tekniikassa jotain ongelmia, asetuksissa tai jos itse tekisitte jotain toisin.
Kun nyt kysyt niin 1600 ISO noissa parissa auringonlaskukuvassa vähän hämmästyttää. Mutta muuten kuvasi ovat minusta hyvin nähtyjä ja sommiteltuja.
Petri Kekkonen :: Kuvia :: "Light and shade - time and space" - PSB
warcco
Viestit: 54
Liittynyt: Joulu 22, 2012 20 : 52

Viesti Kirjoittaja warcco »

Kiitokset osallistumisesta, saa motivaatio kun tietää virheet, saa mahdollisuuksia kokeilla uutta ja kun saa hieman tunnustusta.
onninpoika kirjoitti:Ihan laadukkaita otoksia molemmissa kansioissa. Itse lähtisin kokeilemaan esimerkiksi noissa auringonlaskukuvissa sellaista, että ensin kuva automatiikalla ja sitten siirtäisin ne arvout manuaali asetukselle. Sitten kokeilemaan suljinajan kanssa (aukkohan on pieni jotta syväterävyys toteutuu). Eli ali- ja ylivalotus jolla voi veivata maiseman ja taivaanrannan näkyvyyttä ja erottelua. Yksi pupukuva oli loistava toisessa valotus pielessä. Salama on sallittu myös luotokuvissa ainakin meille amatööreille. Mielstäni sinun tulisi käyttää raw tallennusta jotta voit veivata ja tutkia kuvaa jälkikäteen enemmän. Raw kuvan kanssa tuo veivaaminen kertoo aika paljon siitä mitä olisi pitänyt tehdä ja kun samalainen tilanne tulee seuraavan kerran eteen onkin jo paljon osaavampi..

Siellä on vain yksi pupu ja orava mutta sama se sille. Hyvä huomio tuo automatiikalta siirto jota en ole ajatellutkaan, näkee heti mitä suurinpiirtein kannattaa tavoitella. Ehkä jossain vaiheessa se tulee tehtyä yhdistelemällä kuvia kun saa jalustan kanssa kuvattua.

Salamaa vierastan todella paljon, lienee jäännöksiä pokkareista ja puhelimista. Minulle se on yhtäkuin automaattinen ylivalotus, tietenki järkkärillä sekin on kuvausta tukevaa, täytyy tosin opiskella alusta asti. RAWina olen kuvannut aina ja muutan jpegiksi käsiteltyäni kuvat, jätän toki originaalin talteen
Rockford kirjoitti: Kun nyt kysyt niin 1600 ISO noissa parissa auringonlaskukuvassa vähän hämmästyttää. Mutta muuten kuvasi ovat minusta hyvin nähtyjä ja sommiteltuja.
Kiitos. Aloitusviestissä vähän pohjustinkin, unohtu iso automaatille enkä hoksannut muuttaa kohdetta vaihtaessani, nyt on manuaalilla taas. Tänään ei ollut aamulla samanlaista sumua, harmi. Olisin ottanut uuden

Näyttönä on 55" silmällä kalibroitu led tv joka ei ole hyvä kuvankäsittelyssä.

Noihin kuviin on otettu noin 300 kuvaa... Mulla ei ole tapana cropata mitään tai suoristella horisontteja, mielellään pyrin täydelliseen sommitteluun kerrasta ja näin sen oppii parhaiten. Eläinkuvissa vähän eri, liikkuvat niin vikkelään. Kuinka teillä on tapana?
prkl
warcco
Viestit: 54
Liittynyt: Joulu 22, 2012 20 : 52

Viesti Kirjoittaja warcco »

Yli 500 lukukertaa ja pari hassua palautetta, luulin tätä foorumia aktiiviseksi. Mitä filtteriä suosittelette nikon d3200 18-55 55-200 keulalle että saa kirkkaalla parin sekunnin valotuksia esim. maisemakuvia varten?
prkl
onninpoika
Viestit: 1422
Liittynyt: Helmi 26, 2004 13 : 34
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja onninpoika »

Itselle ihan ehdoton on ND filtteri. Joko kiinteä ja laadukkaampi tai 2-400 säädettävä joka on monipuolisempi ja helpompi käyttää. Tuon filsun kanssa on mahdollista leikkiä aukon kanssa myös kirkkaassa valossa. Ihan ehdoton peli kun rupeat kuvaamaan inhomasi salaman kanssa. Tuon avulla saat vaikkapa aurinkoisella rannalla tai kirkkaassa laskettelurintessä mukavan bokehin kuviisi jos haluat. Tuolla saa myös salaman kanssa taustan hämärämmäksi tai sitten taivaansinen talteen. En ole raaskinut hommata hyvin satunnaiseen tarpeseen laatufilttereitä. Noin kympin kiinanfilsulla mennään.

Toinen on sitten se väritön, hajuton ja mauton UV-filsu. Ihan hyvä kolhusuoja siihen objektiivin pähän.
warcco
Viestit: 54
Liittynyt: Joulu 22, 2012 20 : 52

Viesti Kirjoittaja warcco »

Taidan tollasen säädettävän laittaa ihan helppuden takia, merkillä väliä? Halvimmat alkaen zomei, fotga, zoyou jne..

Hama olis 28 puntaa posteineen lens capilla
prkl
onninpoika
Viestit: 1422
Liittynyt: Helmi 26, 2004 13 : 34
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja onninpoika »

Itsellä on tuo fotga 50 millisen primen kaverina ja juuri tilasin toisen samanmoisen zoomien kanssa käytettäväksi. Testien mukaan ihan ok tuote muutaman ekan aukon himmennykseen ja sitten kun menee pimeämmälle puolelle, niin laatu laskee??? En tiedä mutta omassa käytössä tuolla primellä ei tavallisen kuvaajan silmään mitää vikaa kuvisssa. Kun kiinalaiset luovat brändin kuten tämä Fotga, niin eivät sitten enään alita rimaa laadun kanssa niin pahasti kuin merkittömillä tuotteilla.

Tuosta saat alle kympin todella hauskan lelun joka avaa paljon uusia mahdollisuuksia. Sinun lasit taitavat olla molemmat samalla filtterikierteellä joten yksi filsu käy molempiin laseihin.
warcco
Viestit: 54
Liittynyt: Joulu 22, 2012 20 : 52

Viesti Kirjoittaja warcco »

Kiitokset vastauksesta, päädyin tuohon hamaan järjellisen postitusajan takia barcelonan reissua ajatellen.

Ajattelin vielä investoida tollasen polarizer filtterin. Hoya lähtis pariin kymppiin ebaystä myöskin, tarviiko tietää mitään muuta kuin että 52mm, onko noissa jotain epäsopivuuksia?
prkl
Vastaa Viestiin