
Kuva finaalista
http://www.youtube.com/watch?v=Me5qiOzolag&hd=1
Alla lyhyt kuvaus miten video on tehty ja mitä softia on käytetty missäkin vaiheessa.
Time lapse videoissa on yleensä ongelma se millä frekvenssillä kuvat otetaan. Itse lähdin ajattelemaan sillä tavalla, että kuinka pitkän videon katsoja jaksaa katsoa loppuun asti. Areenan tapauksessa itse rakentaminen kesti 10 tuntia niin silloin piti käyttää 10 sekunin väliä ettei videosta tule liian pitkää. Alla vähän laskukaava millä pääse jo aika pitkälle suunnittelussa:
(TUNNIT * 3600 / KUVIEN OTTAMISVÄLI) / FPS = VIDEON PITUUS
FPS = Frames per second (PAL standardissa tuo on siis 25 kuvaa per sekunti)
Itse video on sitten työstetty Lightroomilla, Quicktime Player Prolla ja Premiere Prolla. Lightroomilla ensiksi kuvien käsittely massana. Sen jälkeen kuvat ulos 2500px leveinä. Sitten jpeg kuvat yhdistetään omiksi videoiksi Quictime Prolla (vähän isompana kuin 1080p reso, että voidaan tehdä zoomaus) ja lopuksi eri pätkät kasaan Premier Prolla jossa lisätään myös ääniraita.
Itse zoomaus on siis tehty niin, että alkuperäinen video on suurempi kuin fullhd reso ja sitten isosta videosta on zoomattu fullhd resoon tai päin vastoin. Näin ei tarttee ostaa mitään erillista motorisoitua härpäkettä millä saadaan tuo liike videoon. Miten zoomata Premier Prossa
Kuvaamiseen meni tosiaankin se reilut kymmenen tuntia ja jälkikäsittelyyn noin 12 tuntia. Ei mitään nopeata hommaa, mutta kun vaan jaksaa käyttää aikaa niin kyllä siitä hyvä sitten tulee. Vähän myöhästyin aloituksessa, mutta onneksi se ei haittaa kovinkaan paljoa lopputuloksessa.
Kalusto:
Canon 5D Mark II
Canon 16-35 f/2.8 II
GoPro Helmet Hero
Mikko Hyvärinen
mikko.hyvarinen@gmail.com